לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


החיים בשטוקהולם, שבדיה. הגיגים, הזיות וסתם תהיות.
Avatarכינוי:  Ford Prefect

בן: 46

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2012    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2012

בגאון אל התהום


מעניין לראות שבאותו היום בו מתפרסמת העובדה שבתי הספר בארץ כלל לא מלמדים על תורת האבולוציה והברירה הטבעית של דארווין (אלא אם כן זה נבחר כיחידת תגבור ספציפית במסגרת 5 יחידות ביולוגיה בתיכון) מפאת "התחשבות ברגשות מיעוטים מסויימים" (בריאתנות, אגב, דווקא מלמדים בהרחבה במסגרת שיעורי תנ"ך) מתפרסמת גם הידיעה בה מודיע שר התעמולה בבתי הספר (סליחה, "חינוך") כי סיורי תלמידי בתי הספר בחברון ומערת המכפלה יורחבו לכל בתי הספר ברחבי הארץ.

 

ואכן, זוהי אולי תמצית הבעיה בה נמצאת ישראל היום - מאבק של כוחות המודרניות, הפתיחות, ההומניזם והפלורליזם אל מול הגל העכור של פאשיזם דתי/משיחי שמעדיף אדמה על דם ודם מסוג אחד על פני דם מסוג אחר.

 


אנחנו בבית כרגע במצב מעוך למדי. אני התחלתי להרגיש קצת לא טוב אתמול אחה"צ בעבודה, מה שהפך כמה שעות מאוחר יותר לחום גבוה, כאבי שרירים ושאר מריעין בישין. הגועל נפש הגדול עבר יחסית מהר והיום בבוקר כבר היה די בסדר, אבל הטרול חטף את אותו הדבר (החשד נופל על החבר שאותו הוא ביקר ביום ראשון, חבר שאתמול נעדר מהגן בגלל מחלה) רק בצורה גרועה יותר - הוא עם חום מאתמול בלילה, משתעל ועיניים מגורות ואדומות מאוד. את היום הזה אנחנו מבלים בשריצה על הספה תוך צפייה בטלוויזיה. עכשיו נחכה לראות מתי הבלונדה ואינשם יחטפו (הניחוש שלנו - מחר).

 


שבדיה החליטה להצטרף לקרן האיחוד המוניטרי האירופאי (מדינות גוש היורו) ולהלוות לקרן הסיוע שלו 100 מיליארד קרונות (בערך 55 מיליארד ש"ח) בריבית אפסית. למרות שאני דווקא מאוד בעד השוק המשותף (האיחוד עצמו זה כבר סיפור אחר) ולמרות שאני מבין את הטיעונים בעד העניין, קשה לי עדיין להבין מדוע סכום אדיר שכזה (שווה ערך למשהו כמו רבע מכלל רזרבות המטבע של שבדיה וכשמינית מהתקציב השנתי של ממשלת שבדיה) צריך להיות מושקע בלעזור למדינות חסרות אחריות פיסקאלית מינימאלית בעלות מטבע ששבדיה דחתה לא פעם, כי אם פעמיים. כן, ברור שאם צרפת וגרמניה יפגעו אז גם הכלכלה השבדית תפגע, אך מה שקרה כאן למעשה הוא שממשלת שבדיה הפכה את המדינה לחלק מגוש היורו ללא כל הסכמה של העם. מזל שלפחות הכלכלה השבדית בינתיים ממשיכה למשוך חזק (הצפי לתקציב 2012 הוא עודף תקציבי של 20 מיליארד קרונות, למשל).

 


 

נכתב על ידי Ford Prefect , 1/2/2012 14:56   בקטגוריות הטרול, סיפורים מהחיים, ענייני היום  
26 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Ford Prefect ב-16/2/2012 13:11



267,490
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , החיים מעבר לים , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לFord Prefect אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Ford Prefect ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)