טוב, הבה ננוח קצת מענייני דיומא ונתרכז בדברים חשובים באמת - אוכל!
את המתכון הבא מצאנו די בטעות במגזין החודשי שמגיע אלינו מרשת הסופרמרקטים בה אנו נוהגים לעשות את הקניות השבועיות. אני חושב שמדובר בפעם הראשונה מזה זמן רב שמצאנו מתכון שהוא כה פשוט ועם זאת כה טעים ומיוחד. הבלונדה ציינה שהוא יותר מכל מזכיר לה את האוכל בצד הקאריבי של קוסטה ריקה, מטיול הירח דבש שלנו אי שם בשנת 2006.
בכל מקרה, כל כך נהננו (ואפילו הטרול, שאינו ידוע בחיבתו הרבה לאוכל בכלל ולאוכל חדש בפרט, ניסה ואמר שטעים לו) שהחלטתי ששווה להשקיע מעט מאמץ ולתרגם את המתכון. אני יודע אגב שאולי זה נשמע טיפה מוזר עם חלק מהמרכיבים, אבל מניסיון של השבוע - זה פשוט יוצא נפלא.
עוף קוקוס עם אורז פירות
מרכיבים (ל-4 אנשים)
לעוף:
900 גרם עוף (פילה, רצוי קטן, או פולקעס)
50 מ"ל קמח
כפית צ'ילי טחון
150 מ"ל קוקוס
2 ביצים
מלח, פלפל וחמאה או שמן זית (לטיגון)
לאורז:
150 מ"ל אורז בסמטי
1 בצל בינוני
3 שיני שום
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 תפוח עץ אדום
25 מ"ל ציר עוף
1 מקל קינמון שלם
10 מ"ל הל טחון (התבלין)
15 עלי מנטה/נענע טריים, קצוצים
לרוטב:
200 מ"ל יוגורט נייטרלי (אנחנו השתמשנו ביוגורט טבעי עם 10% שומן)
קליפה מגוררת של ליים אחד
מיץ ליים מהליים אותו גיררתם
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
הכנה
עוף
- ייבשו היטב את העוף עם מגבת נייר
- ערבבו היטב את הקמח ואבקת הצ'ילי יחד עם כפית מלח וכפית פלפל בצלחת שטוחה לתערובת אחידה
- פזרו את הקוקוס על צלחת שטוחה נוספת
- טרפו היטב את הביצים בצלחת עמוקה/קערה רחבה
- טבלו את חתיכות העוף (בשני הצדדים) קודם כל בתערובת הקמח, אז בביצים ולבסוף בקוקוס (כמו עם שניצלים)
- טגנו את העוף על מחבת גדולה בחמאה או שמן זית (אנחנו השתמשנו בחמאה) עד לקבלת צבע זהוב משני הצדדים (זה לא צריך להיות מוכן לחלוטין בפנים), הזהרו שלא לשרוף את הקוקוס. הניחו לאחר הטיגון בתבנית אפייה
- הדליקו את התנור וכוונו ל-200 מעלות, בינתיים התחילו עם האורז
- לאחר שהתנור התחמם, הכניסו את התבנית עם העוף לאמצע התנור למשך כ-15 דקות
אורז
- קצצו דק את הבצל והשום, חתכו את הפלפלים והתפוח לקוביות קטנות
- טגנן את הבצל והשום בסיר עמוק בשמן, לאחר שהזהיבו הוסיפו את האורז וטגנו במשך שתי דקות נוספות
- הוסיפו 500 מ"ל מים ואת ציר העוף, ערבבו והכניסו את מקל הקינמון וההל וערבבו שוב
- בשלו על אש קטנה עד שהאורז מוכן (בידקו על האריזה של האורז).
- כשתי דקות לפני שהאורז מוכן, הוסיפו את הפלפלים והתפוח וערבבו
- כשהאורז מוכן, הוסיפו את המנטה הקצוצה ממש לפני ההגשה
רוטב
- ערבבו את היוגורט, הצ'ילי המתוק, מיץ הליים וקליפת הליים עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו מלח במקרה הצורך
להגיש מיד כשהאורז והעוף מוכנים בלווית הרוטב.
בתיאבון!