מצטער על ההעדרות הארוכה - ספ"ש במזג אוויר כזה מושלם גרם לי להיות כמה שיותר מחוץ לבית.
אז מה היה לנו? טיולים בשמש, קניות, בדיקה של בית קיץ להורי הבלונדה (ניצחנו בויכוח), חברים, משפחה ועוד קצת שמש לקינוח (כולל ישיבה במרפסת אחה"צ, עם בירה COBRA ביד, ספר ביד השנייה והרבה שמש בפרצוף).
בכל מקרה, היום לארוחת הערב, הכנתי פסטה ברוטב שהתקבל באדיבות חברי ר' (שגר גם כן בשטוקהולם).
יצא כל כך מוצלח, שהחלטתי, בעקבות ההצלחה של CATMAN, לחלוק איתכם את המתכון, למען ידעו ויאכלו.
אז, ללא (עוד) הקדמות מיותרות :
המרכיבים (ל-2 אנשים רעבים)
כוסברה טרייה (שליש כוס) - קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 צ'ילי גדול חתוך דק (אפשר להשאיר את הזרעים אם רוצים קצת חריף)
3 כפות גדושות של חרדל דיז'ון באיכות טובה
שמן זית (3 כפות)
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי קופסא)
בצל גדול אחד (או שניים קטנים) קצוץ דק
300 גרם סלמון טרי (או קפוא, אם לא מוצאים) חתוך לקוביות
פסטה כלשהי (כ-300 גרם)
הוראות הכנה
1) מכינים את הפסטה ומשאירים בצד (מעורבב עם קצת שמן זית כדי שלא יידבק)
2) מערבבים את הכוסברה, שיני השום, הצ'ילי, החרדל ושמן הזית עד שיוצאת עיסה אחידה יחסית
3) מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את הסלמון ומטגנים כשתי דקות
4) מוסיפים את התערבות מ-1 וממשיכים לערבב.
5) מכבים את האש ומוסיפים את השמנת, מערבבים עוד כמה דקות כשעדיין חם.
6) אחרי שמעורבב היטב, שמים פסטה עם רוטב על הצלחת, מקשטים בכמה עלי כוסברה מלמעלה ואוכלים מיד.
* למי שרוצה יותר spicy - אפשר בהחלט להוסיף יותר צ'ילי ויותר דיז'ון.
בתיאבון! (ולילה טוב)