לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


החיים בשטוקהולם, שבדיה. הגיגים, הזיות וסתם תהיות.
Avatarכינוי:  Ford Prefect

בן: 46

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2005    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2005

כליאה ולא מרצון


הקדמה קצרה:

כאשר מקבלים אישור עבודה/שהייה בשבדיה על בסיס יחסים, מקבלים את האשרה לשנה בדרך כלל. אחרי שנה, באופן כמעט אוטומאטי, מאריכים את האשרה לשנה נוספת.

בתום השנתיים, אם הכל תקין, אתה משלם מיסים, לא הסתבכת עם המשטרה וכמובן - עדיין באותה מערכת יחסים - אתה מקבל את אשרת השהיה הקבועה, שבעצם נותנת לך את היכולת לשהות בשבדיה באופן חוקי מעתה ועד עולם (עם חידוש אוטומאטי פעם ב-3 שנים רק לצרכי ביקורת שאתה עדיין גר בשבדיה).

 

עד כאן העובדות הקרות.

 

המצב הוא, שכיום רשות ההגירה כאן, כמו ברוב העולם אני מניח, היא under-staffed, under budgeted and over-worked. או, במילים אחרות, יש להם הרבה יותר מדי עבודה, הרבה פחות מדי אנשים לעשות אותה ומערכת שעובדת בצורה לא ממש יעילה, to say the least.

 

ולכן - יעצו לי, וכך עשיתי, לשלוח את בקשת חידוש האשרה שלי (לאשרה קבועה, הפעם), כ-6 חודשים לפני שפג תוקף האשרה הנוכחית. האשרה הנוכחית פגה ב-2 ביולי, ולכן כבר בינואר שלחתי את הטפסים, שילמתי את האגרה, וקיבלתי מכתב שמאשר שהבקשה בטיפול, שמותר לי להשאר בשבדיה עד שתתקבל החלטה (גם אם ההחלטה באה אחרי שפג תוקף האשרה הנוכחית) ושאמתין בסבלנות, כי זה לוקח כ-6 חודשים.

 

סבבה.

 

מסיבות שונות, רציתי לבדוק היום, כ-5 חודשים אחרי הגשת הבקשה וכשלושה שבועות לפני שפג תוקף האשרה, מה מצב הבקשה.

 

הפקידה ברשות ההגירה ענתה מיד ובחביבות רבה. היא בקשה את המספר האישי, עוד פרט מזהה, המהמה קצת, ואמרה :

"אני רואה שהאשרה שלך פגה רק בחודש הבא. לפי הנהלים המתקיימים כרגע, טיפול בבקשות אשרות קבועות מתחיל רק לאחר שפג תוקף האשרה הזמנית. לכן, רק ביולי, אחרי שיפוג תוקף האשרה הנוכחית שלך, תכנס הבקשה לתור הטיפול, מה שאומר שמיולי יעברו כ-6 חודשים עד שתזומן לראיון, בו יוחלט האם אתה זכאי לקבל אשרת שהייה קבועה או לא."

 

"רגע רגע רגע.. זה אומר שלמרות ששלחתי, כמו שאמרו לי לעשות, את הבקשה כמעט חצי שנה מראש, בעצם אף אחד לא הסתכל עליה, ואף לא שם אותה בתור לטיפול, עד שפוקעת האשרה הנוכחית שלי?!"

 

"בדיוק"

 

"זה אומר שלמעשה, אם אני יוצא משבדיה אחרי השני ביולי, יש סיכוי לא רע שבביקורת הדרכונים בדרך חזרה, לא ייתנו לי להכנס לשבדיה? (או ל-Schengen, אם אתה יוצא מאחת הארצות האחרות שלו)?

 

"לצערי, כן, זה מה שזה אומר."

 

"אז בעצם, אם אני לא רוצה להמר ולהגיע לאפשרות הסבירה שלא ייתנו לי לחזור, אסור לי לעזוב את שבדיה בחצי השנה הקרובה?"

 

"אני מצטערת אבל כן, זו השיטה."

 

ועכשיו - אם למישהו מקוראי הבלוג היקר יש פרוטקציה שהוא יודע עליה (או שלא) ב-Migrationsverket, אתם יותר ממוזמנים ומתבקשים לעזור כי כמו שזה נראה כרגע, אני כלוא בשבדיה משאחזור מהארץ בסוף יוני, ועד לסוף השנה הנוכחית.

נכתב על ידי Ford Prefect , 15/6/2005 10:50   בקטגוריות קיטורים  
23 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רחוקה ב-8/3/2007 10:12



267,490
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , החיים מעבר לים , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לFord Prefect אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Ford Prefect ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)