לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


החיים בשטוקהולם, שבדיה. הגיגים, הזיות וסתם תהיות.
Avatarכינוי:  Ford Prefect

בן: 46

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2005    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2005

נבלות


לא יאומן כי ייסופר - אני הסכמתי עם ח"כ מש"ס. ולא סתם ח"כ, אלא עם דוד אזולאי, עוד אחד מאנשי ש"ס שאין ביניהם ובין יכולת שילטונית כלום.

 

 

אבל

 

מר אזולאי העלה היום הצעת חוק, שמטרתה להגביל את שעות העבודה המיפלצתיות של רופאים בתורנות. כיום ה"מגבלה" עומדת על 26 שעות. כן, יום שלם פלוס שעתיים של עבודה רצופה ללא מנוחה, ללא שינה, תוך צורך בלקיחת החלטות מיידית  שאף יכולות לעלות בחיי אדם.

 

מישהו יכול לדמיין מה יעשו לחברה שמכריחה נהגי משאיות לנהוג 26 שעות רצוף? או טייסים? או כבאים? ובכל המקרים הללו העבודה היא יחסית רציפה ודומה. רופא צריך לטפל בכל מטופל כעולם ומלואו, ולזכור לעשות הכל, כמו שצריך, וכמה שיותר מהר. שלא לדבר על שעושים תורנות כזאת 3 פעמים בשבוע, ובנוסף לה יש גם תורניות רגילות ותורנויות סופי שבוע.

 

וכאן זו לא "חברה", זאת ממשלת ישראל ומשרד הבריאות שמכריחים את הרופאים לעבוד כך.

 

בכל מקרה, הצעת החוק נפלה בקריאה טרומית - שר הבריאות ועוד "רבים וטובים" הצביעו נגד. כמה יחידי סגולה מש"ס, יח"ד ושכאלה הצביעו בעד.

 

אני רוצה לראות את הח"כים הנתעבים הללו (כולל שר הבריאות - עוד דוגמא לאפס מאופס שנבעט למעלה), הולכים למיון במצב חירום רפואי שלהם או מי מבני משפחתם כדי לקבל טיפול מסטאז'ר שכבר לא ישן יותר מיום, בקושי עומד על הרגליים, ועדיין צריך לבצע פעולות מדוייקות, עדינות ונכונות.

 

כמו שכתוב בכתבה, באירופה כבר לפני כמה שנים הגבילו את שעות העבודה של הרופאים ל-16 שעות (והבלונדה מודה לאלים על כך, למרות שגם 16 שעות רצוף זה הרבה ,תאמינו לי, אני רואה אותה אחרי משמרות כאלה - ולמזלה כאן אלו רק משמרות לילה - משמרות היום הן של 10 שעות בלבד. וגם, במקרה שעושים משמרות לילה, עושים רק 3 משמרות בשבוע במקום 5).

 

אז מה כן יעזור? לצעוק, למחות ולעזור לרופאים - שנדפקים לא רק מהמערכת שאמורה כביכול לדאוג לפציינטים, אלא גם על ידי המערכת שאמורה לעזור להם. לא רק בגלל שאתם מרחמים על הרופאים, אלא בגלל שאתם צריכים לדאוג לאינטרסים שלכם - רופאים שמסוגלים לחשוב בבהירות ובעירנות, ולקחת החלטות מושכלות ונכונות בכל הקשור לדבר החשוב לכם יותר מכל - החיים שלכם.

נכתב על ידי Ford Prefect , 29/6/2005 16:05   בקטגוריות ענייני היום  
10 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Ford Prefect ב-30/6/2005 08:09



267,490
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , החיים מעבר לים , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לFord Prefect אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Ford Prefect ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)