לפני יומיים חגגנו, אני והבלונדה, שנה לאירוסינו.
הבלונדה עבדה מאוחר, וגם לשנינו די נמאס האמת מלצאת למסעדות (יצא לנו לעשות זאת די הרבה בשבועות האחרונים).
במקום זה - החלטתי להכין a good old fashioned ארוחה רומנטית בבית.
היה מעולה - העוף ברוטב סויה ואגוזי קאשיו עם האורז היה פשוט מושלם (זאת מנה שהכנתי לא מעט פעמים, והפעם, איכשהו, היא יצאה טוב יותר מאי פעם), אותה אכלנו עם בקבוק יין מיוחד למדי - זהו בקבוק Pinot Noir שקניתי בדרום אפריקה בתקופת השהות הראשונה שלי שם, בטיול הראשון שלי בקייפ טאון - ביחד עם הבלונדה.
6 שנים עברו מאז, 10 שנים מאז שיוצר היין - הוא עבר איתי הרבה מדינות. מדרום אפריקה לארץ, ומהארץ לשבדיה - וחיכה לאירוע מיוחד.
האירוע הזה בהחלט הצדיק את הפתיחה, ולמרות סימנים לא מבטיחים (נשבר הפותחן כשניסיתי לפתוח את הבקבוק - זהו סימן שאסור לקנות פותחני בקבוקים באיקיאה) - היין היה פשוט מושלם, מהטובים שיצא לי לשתות בשנים האחרונות.
לקינוח יצא לי למצוא מתכון ברשת לפונדנט שוקולד - כל כך קל ופשוט שאפילו מאותגר אפייה שכמוני הצליח להתמודד איתו בהצלחה - יוצא טעים שחבל על הזמן, אתם מוזמנים לנסות בעצמכם.
את כל הארוחה העברנו לאור נרות (וגם אור יום, בכל זאת גם עכשיו עוד אין כאן חושך לפני אחת עשרה בלילה) בשיחה, בחיוכים ובהנאה מרובה.
אחרי הארוחה קינחנו בטיול הקטן שכתבתי כבר עליו.
שנה עברה, שנה חלפה - עד כה נראה שזאת היתה מהשנים הטובות בחיי.
*************************
מתכון לפונדנט שוקולד (מספיק ל-6 מנות גדולות) :
200 גרם שוקולד מריר איכותי (חשוב שיהיה איכותי, משפיע המון על הטעם)
200 גרם חמאה
3 ביצים
3 חלמונים (כן, בנוסף ל-3 ביצים)
150 גרם סוכר
100 גרם קמח לבן
הכנה:
1) לשבור ולערבב ביחד את החמאה והשוקולד ולהמיס (לחסרי הסבלנות - במיקרו זה עובד מצויין)
2) לערבב את שאר החומרים עם מערבל ידני, עד שמתקבלת עיסה אחידה
3) להוסיף את השוקולד-חמאה המומסים לעיסה מ-2, להמשיך לערבב במשך כדקה עד שמקבלת עיסה אחידה.
4) לשפוך את התערובת לתוך ספלים אישיים (כמו לקרם ברולה) או תבניות למאפינס - עד בערך 3/4 מגובה השפה
5) לחמם את התנור ל-180 מעלות, להשאיר בפנים עד שהפונדנט תופח ומקבל קרום קשה יחסית מלמעלה (לוקח בערך 10-15 דקות).
להגיש חם (את מה שלא אוכלים מיד אפשר להקפיא ולחמם.. זה יוצא נחמד מאוד), מומלץ בתוספת של גלידה או קצפת.