
מדהים לראות איך אדם שהיה מוקצה מחמת המיאוס במשך עשורים הפך להיות מרכז הקונצנזוס הישראלי
למרות שהודעת הפרישה של שרון מהליכוד היתה די צפוייה, את הקרקע לזה מכינים כבר לפחות מספר שבועות, אם לא מספר חודשים, אין ספק שעצם המהלך עצמו יזעזע את אמות הסיפים.
אני לא יודע מתי היתה הפעם האחרונה בה השתנתה כל כך המפה הפוליטית בארץ, אולי ב"מהפך הגדול" של 1977.
אין ספק שיהיה מעניין ביותר לעקוב אחר ההתפתחויות. האם פרס יישאר בעבודה וייקבל את מספר 2 הנצחי? האם יחבור לשרון וייצור עמו את "מפלגת 160 השנים"? כמה ח"כים מהליכוד יילכו אחרי שרון?
אחרי שבמשך שנים מספידים את העבודה כ"סוס מת" ואחרי שכבר הכתירו את הליכוד כ"מפלגת השלטון הנצחי", נראה שבפרק זמן קצר ביותר התהפכו היוצרות לחלוטין - ל"עבודה" עם פרץ יש סיכוי יותר מאמיתי להגיע לשלטון כאלטרנטיבה אמיתית (טובה או לא, זה סיפור אחר) ולעומת זאת - הליכוד נקרע לגזרים. אותו אדם שלקח את השברים אחרי בריחת ביבי והפך אותו למפלגת ענק חזקה ביותר, עוזב אותו בקול תרועה, וישאיר אחריו, כפי הנראה, את הקיצונים, את בנות היענה שמסרבות לראות את המציאות ואת אלו שפשוט לא מבינים מה קורה מסביבם.
יש בהחלט סיכוי שה"ליכוד" יהפוך למפלגת שוליים קיקיונית במצב הנוכחי, או אף יחבור לסמנים ימניים אחרים.
בקיצור - בפעם הראשונה מזה עידן ועידנים - הכל באמת פתוח ושונה לגמרי ממה שהכרנו קודם.
זה טוב ליהודים? זה רע ליהודים? קטונתי מלהגיד, אבל בטוח שיהיה מעניין.