לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


החיים בשטוקהולם, שבדיה. הגיגים, הזיות וסתם תהיות.
Avatarכינוי:  Ford Prefect

בן: 46

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2016    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מתכון לשבת


טוב, הבה ננוח קצת מענייני דיומא ונתרכז בדברים חשובים באמת - אוכל!

 

את המתכון הבא מצאנו די בטעות במגזין החודשי שמגיע אלינו מרשת הסופרמרקטים בה אנו נוהגים לעשות את הקניות השבועיות. אני חושב שמדובר בפעם הראשונה מזה זמן רב שמצאנו מתכון שהוא כה פשוט ועם זאת כה טעים ומיוחד. הבלונדה ציינה שהוא יותר מכל מזכיר לה את האוכל בצד הקאריבי של קוסטה ריקה, מטיול הירח דבש שלנו אי שם בשנת 2006.

 

בכל מקרה, כל כך נהננו (ואפילו הטרול, שאינו ידוע בחיבתו הרבה לאוכל בכלל ולאוכל חדש בפרט, ניסה ואמר שטעים לו) שהחלטתי ששווה להשקיע מעט מאמץ ולתרגם את המתכון. אני יודע אגב שאולי זה נשמע טיפה מוזר עם חלק מהמרכיבים, אבל מניסיון של השבוע - זה פשוט יוצא נפלא.

 

עוף קוקוס עם אורז פירות

 

מרכיבים (ל-4 אנשים)

לעוף:

900 גרם עוף (פילה, רצוי קטן, או פולקעס)

50 מ"ל קמח

כפית צ'ילי טחון

150 מ"ל קוקוס

2 ביצים

מלח, פלפל וחמאה או שמן זית (לטיגון)

 

לאורז:

150 מ"ל אורז בסמטי

1 בצל בינוני

3 שיני שום

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1 תפוח עץ אדום

25 מ"ל ציר עוף

1 מקל קינמון שלם

10 מ"ל הל טחון (התבלין)

15 עלי מנטה/נענע טריים, קצוצים

 

לרוטב:

200 מ"ל יוגורט נייטרלי (אנחנו השתמשנו ביוגורט טבעי עם 10% שומן)

קליפה מגוררת של ליים אחד

מיץ ליים מהליים אותו גיררתם

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

 

 

הכנה

עוף

  • ייבשו היטב את העוף עם מגבת נייר
  • ערבבו היטב את הקמח ואבקת הצ'ילי יחד עם כפית מלח וכפית פלפל בצלחת שטוחה לתערובת אחידה
  • פזרו את הקוקוס על צלחת שטוחה נוספת
  • טרפו היטב את הביצים בצלחת עמוקה/קערה רחבה
  • טבלו את חתיכות העוף (בשני הצדדים) קודם כל בתערובת הקמח, אז בביצים ולבסוף בקוקוס (כמו עם שניצלים)
  • טגנו את העוף על מחבת גדולה בחמאה או שמן זית (אנחנו השתמשנו בחמאה) עד לקבלת צבע זהוב משני הצדדים (זה לא צריך להיות מוכן לחלוטין בפנים), הזהרו שלא לשרוף את הקוקוס. הניחו לאחר הטיגון בתבנית אפייה
  • הדליקו את התנור וכוונו ל-200 מעלות, בינתיים התחילו עם האורז
  • לאחר שהתנור התחמם, הכניסו את התבנית עם העוף לאמצע התנור למשך כ-15 דקות

 

אורז

  • קצצו דק את הבצל והשום, חתכו את הפלפלים והתפוח לקוביות קטנות
  • טגנן את הבצל והשום בסיר עמוק בשמן, לאחר שהזהיבו הוסיפו את האורז וטגנו במשך שתי דקות נוספות
  • הוסיפו 500 מ"ל מים  ואת ציר העוף, ערבבו והכניסו את מקל הקינמון וההל וערבבו שוב
  • בשלו על אש קטנה עד שהאורז מוכן (בידקו על האריזה של האורז).
  • כשתי דקות לפני שהאורז מוכן, הוסיפו את הפלפלים והתפוח וערבבו
  • כשהאורז מוכן, הוסיפו את המנטה הקצוצה ממש לפני ההגשה

 

רוטב

  • ערבבו את היוגורט, הצ'ילי המתוק, מיץ הליים וקליפת הליים עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו מלח במקרה הצורך

להגיש מיד כשהאורז והעוף מוכנים בלווית הרוטב.

 

בתיאבון!

נכתב על ידי Ford Prefect , 14/9/2012 09:38   בקטגוריות אוכל  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Ford Prefect ב-25/9/2012 15:14
 



נשף הנובל - כך זה נראה מקרוב (ביקורת על ארוחת הערב בנשף)


כפי שהבטחתי, אתם מוזמנים להתרשם מחווית אכילת ארוחת הערב בנשף (ובאופן כללי המלצה חמה ל"מדבר מהבטן", שהוא יופי של מקור להמלצות משובחות על אוכל).

 

אנג'ויי.

נכתב על ידי Ford Prefect , 12/12/2011 10:28   בקטגוריות סיפורים מהחיים, אוכל  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Ford Prefect ב-20/12/2011 12:43
 



ברצלונה - סיכומים והמלצות


הנקע ברגל (שאכן היה גרוע למדי, אני חושב שהכי גרוע מזה שנים ארוכות - עדיין כואב שבוע אחרי) לא הפריע לבסוף ואכן נסענו.

 

לברצלונה הגענו בערב ושם גילינו את ההפתעה החיובית הראשונה - נמל התעופה של ברצלונה שהיה יעיל ביותר מהירידה מהמטוס ועד ההגעה למונית (וכמות מטורפת של מוניות, מדהים).

 

גם במונית הופתענו לטובה - נהג חביב, מסביר פנים, עם מונה מסודר שאפילו מקבל כרטיסי אשראי. האם באמת הגענו לספרד? מצאתי את עצמי תוהה.

 

הדרך למלון דווקא לא היתה מיוחדת, אני והבלונדה הסכמנו שאפשר לחשוב שאנחנו בכל עיר דרום אירופאית אחרת, סך הכל די גנרי (בפרברים לכל הפחות) אבל עדיין - נפלא להגיע לאקלים ים תיכוני בדיוק כששטוקהולם מתכנסת לה לאקלים החורף.

 

המלון עצמו היה פשוט נפלא - קיבלנו סוויטה גדולה בקומה החמישית מחמש עם חדר שינה גדול, סלון, חדר אמבטיה ענק (לוקסוס כפול בהתחשב בכך שאין לנו אמבטיה בבית כבר שבועיים וחצי בעקבות השיפוץ) ועם נוף אל העיר.

 

בנוסף להמלצות הטובות שקיבלתי בתגובות בבלוג (ושוב תודה לכל הממליצים) עזרו לי גם ר', החבר הישראלי שבילה זמן רב בספרד, Crazyvet שחיה כמה וכמה שנים שם כמו גם אחותי שתחיה, שטעמה במסעדות מוצלח כמעט כמו טעמה בבחירת אחים.

 

את היומיים וחצי הבאים בילינו באכילה משובחת, טיולים מוצלחים, קצת קניות והרבה מנוחה. מדהים כמה פשוטים החיים בלי הילדים (למרות שאחרי 24 שעות כבר מתחילים להגעגע).

 

ועכשיו, להמלצות

 

מסעדות

אכלנו במספר מסעדות, שתיים שעליהן אני רוצה להמליץ מאוד בחום הן:

 

La Taverna Del Clinic - הטאפאס המדהימים ביותר שיצא לי לאכול מאז ומעולם. גם בצורת ההגשה וגם בטעם. הבירה מעולה, המקום מסביר פנים אבל קטן למדי, כך שמאוד כדאי להזמין מקום מראש (למרות שגם לשבת על הבאר היה ממש נחמד).

 

והנה, בשביל לסבר את העין ולחמם את הקיבה, כמה תמונות מהחוויה במקום:

 

חופשי על הבר - עם הגבינות כתפאורה לאוכל

 

נקניק קשה ופרוסות רגל חזיר מעושנות - מעדן מופלא

 

הספרדים עושים הרבה דברים טוב, אבל לחם זה לא הצד החזק שלהם

הלחם הסטנדרטי הוא לחם יבש עם טונה של שמן זית ועגבנייה טרייה שגוררה מעליו

במקרה הזה, איכות החומרים היתה כה טובה שזה באמת היה טעים

 

ה"פטטס ברווס" הכי טעימים שיצא לי לאכול אי פעם. נאם נאם

 

התפאורה מאחור - בקבוקי יין בני 50 ורגלי חזיר מחכות לשימוש

 

וכאן עובדים במרץ להגיש עוד נתחים מהרגל. אסור לפספס את מכלי הבירה הענקיים מעל הבאר

 

הנקודה החלשה של המקום - הקינוחים. יקר ולא ממש מרשים (בלשון המעטה)

איפה גלידה איטלקית נורמלית כשבאמת צריך אותה?

 

 



 

Salamanca - במבט ראשון, זו נראית כמו מסעדת מלכודת תיירים קרובה לחוף הנפלא של ברצלונה. אבל בעקבות ההמלצה (ושוב תודה, Crazyvet) ידענו שכדאי למרות המראה הראשוני להכנס ולא התאכזבנו - הפאייה הכי טובה שאי פעם אכלתי (אני חושב שזה אומר משהו שהפאייה שקיבלנו נראתה במציאות טוב בהרבה ממה שהיא נראית בתמונות של רוב המסעדות האחרות).

 

וגם כאן, כמה תמונות:

 

שוב הלחם עם שמן הזית והעגבנייה - הפעם בגרסא חסרת טעם ופואנטה

 

הזיתים, דווקא, היו מעולים

 

סלט למנה ראשונה - טעים ומרענן. אני חושב שזה הסלט הכי טוב שיצא לי לטעום מחוץ לישראל ואיטליה (במסעדה)

 

ופאר היצירה - מעורר תאבון ופשוט נפלא

 

ונראה אף יותר טוב על הצלחת

 

ואין כמו קפה קטן לסיום הארוחה, לפני הטיול הארוך מסביב לחוף ולנמל

 

 

מקומות

כאמור, לא ממש באנו בשביל לחרוש את העיר, רצינו ספ"ש באיזי עם אוכל טוב, קצת קניות ומקומות יפים.

 

אני יכול להתחיל במה לא - La Ramblas מבחינתנו ממש לא מרשים או מעניין, סתם רחוב גדול ורועש עם המון תיירים ובלי שום עניין אמיתי (חוץ מהשוק כמובן, שהוא חוויה מוצלחת במיוחד אם מגיעים מספיק מוקדם בבוקר לפני שההמונים גודשים אותו).

 

איזור הנמל והחוף ממש נחמדים לטיולים רגליים, במיוחד אני מניח בעונה הזו כאשר אין המונים שצובאים על החוף ומזג האוויר נעים מספיק כדי להנות משהיה ארוכה בחוץ.

 

חוץ מזה, כאוהבי גאודי שמחנו סוף סוף על ההזדמנות לראות כמה דברים שלו מקרוב. בהמלצת רבים התחלנו ב-Sagrada Familia. אין מה להגיד - אכן מדהים. המלצה חמה היא להגיע מוקדם (לפני תשע וחצי בבוקר) וכך נחסך תור ענק בכניסה (שהיום איטית מתמיד אחרי שהם הוסיפו בדיקות בטחון אחרי שאיזה מופרע ניסה לשרוף אותה לפני כמה חודשים).

 

ביקרנו גם בפארק גואל שהיה פשוט מקסים (האמת, השרה אווירה בדיוק כמו שרואים בויקי קריסטינה ברצלונה, כולל אפילו נגני ג'אז שניגנו נפלא לאור השמש בלב הפארק לרווחת הנוכחים).

 

אבל אולי הדבר הכי מוצלח של גאודי (ושאם חייבים לבחור אחד, הוא המוצלח מכולם), הקאסה באטילו. פשוט מדהים כי בניגוד לסגרדה פמיליה שמדהים ברמות המאקרו, כאן מדובר על רמת המיקרו - איך כל פרט ופרט בבית מעוצב ומחושב לפונקציונליות מקסימלית כמו גם לאסטתיות מדהימה. פשוט נפלא (ויקר, 17.5 יורו לבן אדם, כולל מדריך קולי אישי). גם כאן מומלץ (מאוד!) להגיע לפני עשר בבוקר וכך להמנע מתור ענק בחוץ.

 

וכמה תמונות גם כאן, צריך, לא?

 

הסאגראדה פאמיליה - אין מילים, מדהים בכל קנה מידה

 

ומה שיותר מדהים, שאחרי כמעט מאה שנה הם עדיין רחוקים כמה עשורים מסיום (וגם הסיום הזה יהיה פשטני בהרבה ממה שגאודי תכנן)

 

מה שמיוחד בתמונה היא שהבלונדה (שלא מלאו כזכור 33 ב-11/11/11) הצטלמה בתמונה הזו בדיוק כאשר השעה היתה 11:11:11

הדרך לפארק גואל - חתיכת עליה (וכאן גיליתי שמדרגות נעות עובדות גם בחוץ!)

 

הגשר המפורסם בפארק גואל

 

והכניסה הראשית של הפארק, בה נמצאת גם הלטאה המפורסמת של גאודי

 

ושוב, אבל מלמטה

 

טעימות מבית באטילו - אין אף לא קו ישר אחד בכל העיצוב הפנימי או החיצוני (מלבד בגג הפנימי)



 



הערות כלליות

תחבורה ציבורית - פשוט מדהימה. אני מגיע משטוקהולם, שלא נחשבת בדיוק למפגרת מבחינת רמת התחבורה הציבורית אבל עדיין - התחתית של ברצלונה מהירה, דייקנית, מגיעה בתכיפות, נקייה, מוארת וזולה (בערך שליש ממה שזה עולה בשטוקהולם). כרטיס משולב של 10 נסיעות בכל התחבורה הציבורית של ברצלונה (כולל אפילו עד לשדה התעופה) ב-8.5 יורו בלבד.

 

נמל התעופה - מעולם לא ראיתי בידוק בטחוני יעיל או מהיר כל כך. מדהים לראות כל כך הרבה אנשים שמצליחים לעבור בידוק בטחוני מקיף כה מהר (בעיקר בזכות תכנון המקום). כמו גם, הטרמינל החדש פשוט נפלא. קודוס לספרדים.

 

 

נכתב על ידי Ford Prefect , 16/11/2011 19:19   בקטגוריות אוכל, הבלונדה ואני, סיפורים מהחיים, תמונות, תרבות הצריכה  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של serve ב-22/11/2011 03:09
 



שלל היום


הסתיו בעיצומו כאן בשבדיה. מלבד הצבעים הפסטורליים והצורך והתחיל להלביש את הילדים ביותר משכבה אחת (ולפעמים גם שתיים), צריך גם לקטוף את התפוחים מהעצים, לפני הלילה הראשון בו יירדו הטמפרטורות מתחת לאפס. מכיוון שזה עומד לקרות כנראה השבוע, עשינו את זה היום אחה"צ.

 

ועכשיו נשאלת השאלה - מה עושים עם 100 פלוס תפוחים טריים? (כבר חשבנו על ייבוש, על תרכיז, והרבה פאי. על חלוקה אין מה לדבר - לכולם מסביב גם יש הרבה עצי תפוחים משלהם).

 

והנה קצת תמונות סתוויות מהגינה היום:

 

 

ולבסוף, השלל:

 

נכתב על ידי Ford Prefect , 10/10/2010 20:38   בקטגוריות תמונות, אוכל  
33 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של עדי בעולם ב-12/10/2010 18:29
 




דפים:  
267,490
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , החיים מעבר לים , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לFord Prefect אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Ford Prefect ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)