הקיץ שהפציע במלוא עוזו בשבועיים האחרונים (עם טמפרטורות של 25 מעלות פלוס כל יום, פחות או יותר), עושה לנו רק טוב (כמעט. הבלונדה טוענת שזה סיוט להניק בכזה מזג אוויר).
כמובן שחלק מהעניין הוא היכולת להתמנגל בחצר ביתנו הקט, ולהנות מדק העץ החביב שבנינו בדיוק לפני שהתחיל הקיץ.
וכך למשל, היום בערב, בילינו בארוחת ערב נפלאה שכללה המבורגרים תוצרת בית, תפוחי אדמה בתנור והרבה ירקות עם קינוח של אבטיח מתוק והרבה תותי שדה שבדיים (כן, בשבדיה תות השדה הוא מאכל קיץ לאומי. מאוד הפתיע אותי כשבאתי לכאן אך מאז התרגלתי).
ורק בשביל לא להגיד שאני מתקמצן, הנה כמה מתכונים קלים ביותר (באמת, אפילו אני לא מסתבך איתם) שקל להכין ויוצא טעים בהרבה מלקנות מוכן מראש:
המבורגר (6-8 מנות, תלוי בגודל)
600 גר' בשר בקר משובח, טרי וטחון
3 כפות גדושות של מרינדת ברבקיו בטעם היקורי (איך לעזאזל קוראים לזה בעברית - אני מדבר על זה) 3 כפות קמח לבן רגיל
1 בצל גדול מגורר היטב
מערבבים את כל הרשום לעיל (הכי יעיל בידיים), יוצרים כדורים ומשטחים אותם על הצלחת. על הגריל ל-2 עד 5 דקות בכל צד (בהתאם לטעם הסועדים מבחינת רמת עשיית הבשר) ו.. יאללה, ללחמניה עם ירקות, קטשופ ושאר דברים טובים.
תפוחי אדמה ברוזמרין בתנור (מספיק ל-4 אנשים, בערך)
מתכון שאמא שלי משתמשת בו מזה עידן ועידנים
2 ק"ג תפוחי אדמה (רצוי כמה שיותר "קמחיים", עם כמה שפחות מים)
10 ענפי רוזמרין
מלח גס
פלפל
שמן זית
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לפרוסות דקות, מפזרים על תבנית.
גוזרים את הרוזמרין במספריים לחתיכות קטנות, מוסיפים את השמן, המלח והפלפל ומערבבים את הכל היטב (שוב, הכי קל בידיים). מכניסים לתנור ב-225 מעלות ומשאירים כ-45 דקות עד שעה (עד שרואים שהשכבה העליונה נעשתה קריספית ושחומה).
קבב כבש עם מנטה ופטרוזיליה (מספיק ל-6 אנשים)
קבבים טעימים בצורה מופלאה, עוד יותר מופלא כמה קל להכין אותם (אולי חצי שעה גג של הכנת הקבבים פלוס זמן הגריל)
30 שיפודי עץ
750 גרם בשר כבש טחון טרי
30-40 עלי מנטה קצוצים
30-40 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצים
100 מ"ל פרורי לחם
200 מ"ל מים
3 ביצים
5 שיני שום (עדיף טריות)
2 כפות (30 מ"ל) כמון
מיץ ליים של מ-2 ליים
מלח ופלפל
1) שמים את שיפודי העץ בקערה מלאה במים (עדיף לא לדלג על זה - אחרת הבשר יידבק כשתנסו לשים על השיפוד)
2) לערבב פירורי לחם עם המים בקערה, להשאיר ל-10 דקות
3) לערבב בשר כבש עם הביצים ומלח (כשתי כפיות מלח)
4) לקצוץ את השום דק (או לכתוש) ולהוסיף לבשר ולערבב
5) להוסיף את הפטרוזיליה, מנטה, פלפל (3 כפיות), כמון ולערבב
6) להוסיף את פירורי הלחם ולערבב
כן, גם כן, עדיף לערבב (במיוחד בסוף) בידיים, כדי שייצא אחיד וללא גושים.
7) לקחת שיפוד מהמים, להרטיב את הידיים, לקחת חתיכה מתערובת הבשר, לרדד אותה לצורת קבב ולהשחיל על השיפוד. אחרי זה להדק קלות ולהניח על צלחת (שלא ייפול מהשיפוד).
כל שיפוד צריך לא יותר מ-3 עד 4 דקות לכל צד על הגריל. מומלץ להזהר כשהופכים כדי שהשיפוד לא ייצא החוצה מהצד שעדיין לא עשוי
בתיאבון!