לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


החיים בשטוקהולם, שבדיה. הגיגים, הזיות וסתם תהיות.
Avatarכינוי:  Ford Prefect

בן: 45

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2010    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2010

פרסומת משובחת


חברת הטלוויזיה בלווין השבדית Viasat הולכת להתחיל לשדר את ה-Premier League. לכבוד זה, היא גייסה כמה וכמה ממשתתפי סרטי המופת של גאי ריצ'י, Lock, Stock and Two Smoking Barrels ו-Snatch לעשות פרסומת לעניין. 

 

התוצאה לפניכם. תענוג צרוף, במיוחד אם ראיתם (ואהבתם) את הסרט.

  

  

נכתב על ידי Ford Prefect , 31/7/2010 23:05   בקטגוריות תרבות הצריכה  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יקיר ב-6/8/2010 22:47
 



חם לי! (וכאן זה באמת משהו מיוחד)


היום בשעה שתיים בצהריים (בערך), זה מה שהראה אחד מהמדחומים בביתנו (במקרה הזה מדובר במתחום שבמרתף, בגלל זה היו רק 25 מעלות בתוך הבית. בקומה מעל היו בסביבות ה-30).









נכון, כל אירופה עוברת עכשיו חתיכת גל חום רציני אבל בחיית - 34 מעלות בעיר כמו שטוקהולם זה התעללות בחסרי ישע.



(והעובדה שזה הולך להמשיך לפחות עוד כמה ימים לא הופכת את הבלונדה לייצור שמח במיוחד).



טוב, הלכתי להתעלף לי באיזו פינה ולהתגעגע לזה.

 

(הערת עריכה) - אין לי מושג למה ישראבלוג חירבש את הרקע ואת הפונט של הפוסט הזה. כנראה שהחום של שטוקהולם המיס אפילו את כבלי הרשת אצלי בבית)
נכתב על ידי Ford Prefect , 11/7/2010 22:46   בקטגוריות סתם, ענייני היום  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של imprudence ב-14/7/2010 01:42
 



מתכוני קיץ משובחים


הקיץ שהפציע במלוא עוזו בשבועיים האחרונים (עם טמפרטורות של 25 מעלות פלוס כל יום, פחות או יותר), עושה לנו רק טוב (כמעט. הבלונדה טוענת שזה סיוט להניק בכזה מזג אוויר).

כמובן שחלק מהעניין הוא היכולת להתמנגל בחצר ביתנו הקט, ולהנות מדק העץ החביב שבנינו בדיוק לפני שהתחיל הקיץ.

וכך למשל, היום בערב, בילינו בארוחת ערב נפלאה שכללה המבורגרים תוצרת בית, תפוחי אדמה בתנור והרבה ירקות עם קינוח של אבטיח מתוק והרבה תותי שדה שבדיים (כן, בשבדיה תות השדה הוא מאכל קיץ לאומי. מאוד הפתיע אותי כשבאתי לכאן אך מאז התרגלתי).

ורק בשביל לא להגיד שאני מתקמצן, הנה כמה מתכונים קלים ביותר (באמת, אפילו אני לא מסתבך איתם) שקל להכין ויוצא טעים בהרבה מלקנות מוכן מראש:

המבורגר (6-8 מנות, תלוי בגודל)
600 גר' בשר בקר משובח, טרי וטחון
3 כפות גדושות של מרינדת ברבקיו בטעם היקורי (איך לעזאזל קוראים לזה בעברית - אני מדבר על זה)
3 כפות קמח לבן רגיל
1 בצל גדול מגורר היטב

מערבבים את כל הרשום לעיל (הכי יעיל בידיים), יוצרים כדורים ומשטחים אותם על הצלחת. על הגריל ל-2 עד 5 דקות בכל צד (בהתאם לטעם הסועדים מבחינת רמת עשיית הבשר) ו.. יאללה, ללחמניה עם ירקות, קטשופ ושאר דברים טובים.

תפוחי אדמה ברוזמרין בתנור (מספיק ל-4 אנשים, בערך)
מתכון שאמא שלי משתמשת בו מזה עידן ועידנים

2 ק"ג תפוחי אדמה (רצוי כמה שיותר "קמחיים", עם כמה שפחות מים)
10 ענפי רוזמרין
מלח גס
פלפל
שמן זית

מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לפרוסות דקות, מפזרים על תבנית.
גוזרים את הרוזמרין במספריים לחתיכות קטנות, מוסיפים את השמן, המלח והפלפל ומערבבים את הכל היטב (שוב, הכי קל בידיים). מכניסים לתנור ב-225 מעלות ומשאירים כ-45 דקות עד שעה (עד שרואים שהשכבה העליונה נעשתה קריספית ושחומה).

קבב כבש עם מנטה ופטרוזיליה (מספיק ל-6 אנשים)
קבבים טעימים בצורה מופלאה, עוד יותר מופלא כמה קל להכין אותם (אולי חצי שעה גג של הכנת הקבבים פלוס זמן הגריל)

30 שיפודי עץ
750 גרם בשר כבש טחון טרי
30-40 עלי מנטה קצוצים
30-40 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצים
100 מ"ל פרורי לחם
200 מ"ל מים
3 ביצים
5 שיני שום (עדיף טריות)
2 כפות (30 מ"ל) כמון
מיץ ליים של מ-2 ליים
מלח ופלפל

1) שמים את שיפודי העץ בקערה מלאה במים (עדיף לא לדלג על זה - אחרת הבשר יידבק כשתנסו לשים על השיפוד)
2) לערבב פירורי לחם עם המים בקערה, להשאיר ל-10 דקות
3) לערבב בשר כבש עם הביצים ומלח (כשתי כפיות מלח)
4) לקצוץ את השום דק (או לכתוש) ולהוסיף לבשר ולערבב
5) להוסיף את הפטרוזיליה, מנטה, פלפל (3 כפיות), כמון ולערבב
6) להוסיף את פירורי הלחם ולערבב

כן, גם כן, עדיף לערבב (במיוחד בסוף) בידיים, כדי שייצא אחיד וללא גושים.

7) לקחת שיפוד מהמים, להרטיב את הידיים, לקחת חתיכה מתערובת הבשר, לרדד אותה לצורת קבב ולהשחיל על השיפוד. אחרי זה להדק קלות ולהניח על צלחת (שלא ייפול מהשיפוד).

כל שיפוד צריך לא יותר מ-3 עד 4 דקות לכל צד על הגריל. מומלץ להזהר כשהופכים כדי שהשיפוד לא ייצא החוצה מהצד שעדיין לא עשוי


בתיאבון!






נכתב על ידי Ford Prefect , 7/7/2010 23:52   בקטגוריות אוכל  
15 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ליהי ב-12/7/2010 18:13
 



ועכשיו כשזה נגמר..


הלך מוצלח למדי, אם אני יכול לשפוט. במקום עצמו היו כ-100 איש. 

אספר קצת יותר אחרי שאשן קצת. בינתיים, הנה לכם לינק לשיחה עצמה (הבחור משמאלי, מהמט קפלן, חבר פלרמנט שבדי ממוצא טורקי, השתתף במשט. האשה מימיני עבדה מטעם הממשל השבדי בבריסל).
נכתב על ידי Ford Prefect , 7/7/2010 00:00   בקטגוריות ענייני היום, אקטואליה  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Ford Prefect ב-11/7/2010 23:03
 



לדף הבא
דפים:  

267,480
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , החיים מעבר לים , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לFord Prefect אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Ford Prefect ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)