|
למען האמת, אני לא כל כך מתעניין בנושא הצילום. ברגע שהתמונה נמצאת בקופסה, לא ממש מעניין אותי מה קורה הלאה. ציידים, אחרי הכל, אינם טבחים. - הנרי קרטייה-ברסון |
כינוי:
מין: זכר תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
יולי 2003
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | |
הבלוג חבר בטבעות: | 7/2003
מעמול לעצלנים חומרים לבצק: 5 כוסות קמח (700 גרם) 200 גרם חמאה רכה (אני השתמשתי במקום בשמנת טופוטי) חצי כוס שמן חצי כוס מיץ תפוזים (אני השתמשתי במיץ אשכוליות אדומות) 1 כף סוכר 1 שקית אבקת אפייה מלית: קופסה "תמרמלית" (תמרים ואגוזים) / אני השתמשתי בחלבה שהכנתי מערבוב של טחינה גולמית "הנסיך" עם דבש ומלית נוספת משוקולד מריר מומס 1) שמים בקערה את הכל ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק 2) יוצרים כדור בצק, משמנים אותו במעט שמן ומניחים בצד לעשר דקות 3) מחלקים את הבצק ל3-4 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן הכי דק שאפשר (20X30 ס"מ, עובי 2 מ"מ) 4) מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות 5) מורחים על הבצק כמות מלית בשכבה דקה ונ\מגלגלים לרולדה 6) מסמנים על הרולדה חריצים בעומק של סנטימטר ובמרחק סנטימטר מחריץ לחריץ 7) אופים את הרולדות כחצי שעה עד שהן מקבלות צבע זהוב בהיר, פורסים לעוגיות ומחזירים לתנור לעשר דקות נוספות 8) מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומאחסנים בכלי אטום, בטמפרטורת אחרת המתכון הקל והכיפי הזה מגיע מהספר "האוסף המתוק" של "על השולחן" ספר חובה לחובבי מתוק וסאטלות סוכר.
| |
|