כתבתי משהו ארוך ונטול הומור על הורות, אבל נראה שיום ראשון בבוקר אינו זמן טוב לשחרר דבר כזה אם בכלל. יתכן שיגנז לעולם.
אז חשבתי מה יכול להיות תרוץ טוב, כלומר פוסט ממש דחוף. מצאתי! לקראת החורף המתקרב נזכרתי בחיבתי העמוקה למרקים. עיניי מצטעפות בחושבי על בתי הקפה העיבריים בהם ניתן לשבת בנעימים וללגום מרק אלוהי. אין דבר כזה כאן, בעמק החיות המוזרות, ובכלל לא קיים כאן קונספט בתי הקפה עם אוכל. בית קפה שיושבים בו. שיטת הסטארבאק שולתתתת לדאבון ליבי.
אז החלטתי על מבצע חדש. מבצע החורף החם. כולם מפרסמים או שולחים לח"מ את מתכון המרק האולטימטיבי שלהם. חישבו על מרק שעושה לכם את זה. מרק שמשליך הס כשהוא מוגש.
אין מגבלות, מותר להעזר בחברים ובני זוג, אבל אסור בשום פנים ואופן שתהיה גבינה צהובה במרכיבים.
אין שרביטים! תרצו תכתבו לא תרצו לא תכתבו, אבל הפנקס פתוח והיד רושמת.
בתמורה אשחרר כאן את המתכון של מרק גזר ותפוזים בנוסח אברום. אי אפשר ליפול עם המרק הזה! מעולה!
חצי קילו גזר
30גר חמאה (אפשר שמן זית במקרי חרום)
חצי כוס מיץ תפוזים טרי.
4-5 כוסות מרק עוף או דמוי עוף.
בצל קטן קצוץ גס
3-4 כפיות טימין טרי או כפית אחת טימין יבש.
מלח פלפל
כל מה שצריך לעשות זה: לקלף ולחתוך את הגזרים. לשים חמאה וגזרים בסיר ולבשל על אש בינונית 10 דקות, לערבב מדי פעם.
להוסיף את מיץ התפוזים, המרק והבצל ולהביא לרתיחה. להוסיף את התבלינים ולהנמיך את האש. לבשל 20 דקות (עד שהגזר רך) לצנן ולרסק בשיטה החביבה עליכם. קלי קלות! (כמובן: לזכור לחמם שוב לפני שמגישים)
אפשר להגיש עם כפית שמנת חמוצה או קרם פרש וקמצוץ אגוז מוסקט.
המתכון לקוח מהספר: The essential vegetarian cookbook (עם שינויים קלים, ראה מרק עוף....).
אם תהיו טובים אפרסם מתכון של מרק טום-יאם (תאילנדי).
טוב, לא חשוב. אני אשב לבד בחושך נטול מרקים.