לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2009    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
5/2009

מתכון: אמפנדס\בורקיטוס צמחוני ברוטב טחינה צ'ילי


החלטתי שאני אנסה לקחת מתכון בשרי וותיק שלי ולהפוך אותו לצמחוני ונראה אם זה יצא טעים.

יצא טעים, אבל מכיוון שהנחתום אינו מעיד על עיסתו, אתם מוזמנים לנסות להכין ולראות אם צדקתי.

זה הולך מבלי להגיד שאם יוצא טעים צדקתי ואם יוצא לא משהו זה בגלל שאתם לא יודעים לבשל.

 

וכרגיל, המתכון מפורט מאוד וזה לא אומר שהוא מסובך, להיפך, זה נועד להקל עליכם את המלאכה ולהזכיר שלא נורא אם אין חלק מהמרכיבים או אם הם מקופסא או להציע תחליפים וגם לעודד אתכם לבצע ניסויים בעצמכם.

 

אמפנדס\בורקיטוס צמחוני ברוטב טחינה וצ'ילי

 

(לכ-30 אמפנדס קטנים בערך, אולי יותר. 2-3 אמפנדס זאת מנה אחת בארוחה שלמה, 4-5 אמפנדס+רטבים זה כבר ארוחה בפני עצמה)

 

מצרכים למילוי

 

סלסלת פטריות שמפיניון טריות או קופסת שימורים, חתוכות לפרוסות

 

אפונה - חצי קופסת שימורים או כרבע שקית אפונה קפואה

 

תירס גרעינים - חצי קופסת שימורים רגילה, או קופסת שימורים קטנה, או כרבע שקית קפוא

 

בצל בינוני-גדול קצוץ דק

 

1-4 שיני שום לפי הטעם, קצוצות דק

 

חצי צרור פטרוזיליה טרייה, קצוץ דק

 

כמה גבעולי עלי נענע (רק העלים), קצוץ דק

 

כ-50 גרם צנוברים (קלויים עד להזהבה, כ-5-7 דקות בטוסטר, לשמור שלא יישרפו!) (- אפשר להחליף בגרעיני חמנייה או באגוזי קאשיו שבורים אם זה מה יש)

 

תוספת אפשרית: חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים

 

תבלינים

 

3 כפות שמן זית (או כל שמן אחר)

כף מלח

כפית פלפל שחור

כפית כמון

כפית קינמון

כפית ציפורן

כפית צ'ילי יבש\רוטב צ'ילי חריף\כל חריף אחר שיש לכם בבית

2-3 כפות רוטב סויה

 

לבצק

 

בצק עלים קנוי או

מלווח מופשר (מלווח אחד מספיק לכ-10-12 אמפנדס)

 

קצת שמן זית

קצת קמח

קצת מרגרינה

 

רטבים

 

טחינה ירוקה

כוס טחינה גולמית של המותג החביב עליכם

מיץ מלימון אחד

1-2 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל

מעט כמון

חופן פטרוזיציה קצוצה

חופן שמיר קצוץ

חופן כוסברה קצוצה

מים לפי הטעם

 

מערבבים הכל טוב טוב, מוסיפים מים כל פעם קצת עד שמגיעים לסמיכות המועדפת עליכם, ולהשלמת המלאכה טוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר כזה שימושי שאפשר פשוט לדחוף לכל כלי שהוא.

 

רוטב צ'ילי

הולכים לחנות וקונים בקבוק רוטב צ'ילי מתוק או חריף לבחירתכם. עוד לא ניסיתי להכין כזה לבד, אבל אולי גם זה יגיע, זה בסה"כ עשוי מצ'ילי, סוכר, חומץ, שום ומלח. הנה מתכון לרוטב צ'ילי שמצאתי ברשת.

 

 

אופן ההכנה

 

1. קוצצים דק את הבצל, השום, הפטרוזיליה והנענע, ואם הפטריות טריות שוטפים וחותכים אותן לפרוסות.

2. מחממים קצת שמן במחבת גדולה, מוסיפים קצת צ'ילי ואז את הבצל והשום, מזהיבים את הבצל.

3. מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע, מטגנים בערבוב, מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים.

4. מוסיפים את התירס, האפונה, הצנוברים והסויה, מערבבים, וזהו המילוי מוכן.

5. על משטח מקומח מותחים את המלוואח המופשר למין ריבוע, וחותכים אותו ל-9 ריבועים של כ-5-7 ס"מ.

6. במרכז כך ריבוע מניחים כף גדושה של מילוי, ואז סוגרים פינה על פינה של הבצק כך שנוצר משולש, מותחים ומצמידים את צלעות המשולש העליון על התחתון, ואז מקפלים מלמטה למעלה את השוליים. אפשר גם להשקיע מזלג לאורך הקיפול לגימור מעוצב.

7. מחממים תנור או טוסטר לחום גבוה, מברישים את האמפנדס בשמן, משמנים תבנית במרגרינה, ואופים את האמפנדס כעשר דקות או עד שהם משחימים יפה.

8. אני אוכל אותם עם טחינה ורוטב צ'ילי, אבל כל רוטב אחר שמתאים לכם גם הולך.

9. שוטפים כלים.

 

אפשר לשמור את המילוי במקרר כשבוע וכל יום לעשות קצת אמפנדס לאותו היום. כך אפשר גם לגוון במרכיבי המילוי וברטבים. קראתי לזה אמפנדס כי במקור זה היה מתכון לאמפנדס אבל גל אמרה שלה זה יותר מזכיר סמוסות הודיות, אולי בגלל הנוכחות החזקה של האפונה והתבלון הכבד.

 

בכל מקרה הרעיון הוא שזה מתכון שאפשר להכין בספונטאני מדברים שיש בבית, כלומר דברים קפואים וקופסאות שימורים, אם דאגתם להצטייד מראש, ואין בעיה לדלג על המרכיבים המתכלים כמו עשבים, אם כבר שבוע לא יצאתם מהבית והעשבים שקניתם לפני שבוע השחירו כבר בתחתית המקרר, וזה במקרה הטוב שבו גם יצאתם מהבית רק לפני שבוע וגם ניצלתם את זה כדי לקנות, בין השאר, עשבים טריים.

 

בתיאבון!

נכתב על ידי , 7/5/2009 20:38   בקטגוריות נובל קויזין, פינת המתכון, פיוז'ן, קולינריה  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-10/5/2009 20:57




Avatarכינוי: 

בן: 47

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)