לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2009    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2009

האם השופט המחוזי משה דרורי שופט לפי החוק הישראלי?


השופט, המבסס את פסקי דינו על ההלכה היהודית ועל ציטוטים מהרמב"ם, הוא מועמדם החדש של השר גלעד ארדן וח"כ אורי אריאל לבית המשפט העליון!



לאחר הפרה של האיזון הפוליטי המקובל בוועדה לבחירת שופטים - הציעו השר ארדן, וחברי הכנסת אריאל ורותם ארבעה מועמדים חובשי כיפה כשופטים בעליון. ההערכה במערכת המשפטית: הנשיאה ביניש תתנגד למינוי המועמדים החדשים.


אל הסיפור המזעזע הזה הגעתי דרך הבלוג של נמרוד אבישר.


אתם מוכרחים לקרוא את הסיפור הלא ייאומן על פסק הדין של השופט משה דרורי, בכתבתה של רותי סיני, שנקלטה בכלכליסט אחרי שפוטרה מעיתון הארץ. (נו, אולי כלכליסט הוא לא השטן למרות הכל.)


שופט המחוזי משה דרורי נמנע מלהרשיע אברך שדרס במודע קופאית בחניון, כדי לא לפגוע בסיכויי הנאשם להתמנות לבית הדין הרבני. עוד קבע כי המשפט הוא "המאורע המכונן של חייה, שבו היא התקבלה סופית לחברה הישראלית".



בינואר 2006 הגיע אברך צעיר עם מכוניתו לקופה של חניון במרכז ירושלים בלי שהיה ברשותו כסף לשלם. הקופאית, אשה ממוצא אתיופי, הבינה שהאברך מתכוון לנסוע מהמקום בלי לשלם, התווכחה איתו ולבסוף נעמדה מול חזית מכוניתו. הדבר לא הפריע לנהג, שהחל בנסיעה, פגע באשה וגרם לה ליפול על מכסה המנוע, בעוד היא בוכה ודורשת שיעצור.


אותו נהג המשיך בנסיעה לאורך כ־15 מטר, עד שהאשה נפלה על הכביש, נחבלה בראשה ואיבדה את הכרתה, ובהמשך אף אושפזה. כשנעצר על ידי המשטרה, הכחיש הנהג כל קשר לאירוע, ורק כשעומת עם הסרט של מצלמת האבטחה בחניון הודה במעשיו.



האברך, אב לשלושה ובן למשפחת רבנים ודיינים, לומד לקראת הסמכה לבית הדין הרבני. במהלך המשפט שנערך בבית המשפט המחוזי בירושלים ב־2006 טען להגנתו שאם רק היתה הקופאית מאפשרת לו לצאת, היה חוזר ומביא את הכסף, והפגיעה היתה נמנעת. נוסף על כך הביא האברך מכתבי המלצה מהרב הספרדי הראשי שלמה עמר וממנהיג ש"ס אלי ישי.


למרות התיעוד במצלמת האבטחה ואף שהנאשם עצמו הודה במעשיו, קבע השופט משה דרורי שאין להרשיע את הנאשם, שכן רישום פלילי עלול לפגוע בסיכוי שיתמנה בעתיד לבית הדין הרבני, וכן משום שביקש סליחה מהקורבן לפי הנחיות הרמב"ם.


דרורי הטיל על הנאשם 180 שעות שירות במחלקה התורנית של היישוב שבו הוא מתגורר, בשעות שלא יפריעו לעבודתו כמורה בישיבה, וכן פיצוי של עשרת אלפים שקל לנפגעת בעשרה תשלומים, וכמו כן חילטה המדינה את רכבו. נוסף על כך הטיל השופט איסור על פרסום שמו של הנאשם.

"שווה בין שווים"

בפסק הדין בפסק דין המתפרש על 321 עמודים פורס דרורי את משנתו לפיה יש לאמץ את עקרונות המשפט העברי בכל סוגיה. לדבריו לאחר שניתח את הלכות הרמב"ם הגיע למסקנה שהנאשם עבר בהצלחה את כל שלבי התשובה, ולכן אפשר להימנע מהרשעתו בעבירה.


דרורי סבור כי הפרשה היטיבה עם הנפגעת: "המאורע המכונן של חייה, שבו היא התקבלה סופית לחברה הישראלית, כשווה בין שווים, הוא הדיון בפניי", כתב. "היא החלה את דבריה בהיסוס, בתחושה שהיא אינה נחשבת, ואדם בעל רכב (הנאשם) התייחס אליה כאל כלב. בהדרגה נוכחה לדעת כי שופט מקשיב לכל הגיג מדבריה, עורכי הדין פונים אליה בנימוס, וגם מי שפגע בה מתנצל בפניה... היא הבינה את השיפור העצום במעמדה החברתי בין תחילת הדיון לסופו".

"פגם חמור ביחס"

בערעור המדינה בו ידון בית המשפט העליון בחודש הבא, דורשת המדינה להרשיע את הפוגע, להטיל עליו עונש מאסר שיבטא את עמדת החברה כלפי מעשיו החמורים ולהסיר את צו איסור הפרסום שהוטל על שמו. הפרקליטות טוענת שאיסור פרסום שמו של נאשם מותר אם הדבר עלול לסכן את ביטחונו או לפגוע בפרטיותו - תנאים שאינם מתקיימים במקרה זה. לטענת המדינה, הפגיעה בקופאית מעידה "על פגם חמור ביחסו לבני אדם... ספק אם אדם שביצע את המעשים האלו ראוי להתמנות לכהונה ציבורית חשובה".


לדברי עו"ד יעל סגל־מקליס מעמותת טבקה - משפט וצדק לעולי אתיופיה, החלטתו של דרורי מנציחה נורמות של חוסר שוויון: "בית המשפט הפלה לרעה את הקורבן בגורסו כי בכך שנהג בה כבוד נתן לה לגיטימציה לחוש כשווה בין שווים, ועל בסיס קביעה מתנשאת זו, הקל בעונשו של הנאשם.


פעילים יוצאי אתיופיה מתכוונים להפגין במהלך הדיון שייערך בביהמ"ש העליון ב-9:00 בבוקר ב־13 ביולי (יום שני עוד שבועיים).


אני חושב שצריך להקים קול צעקה ולמנוע את כניסתו של השופט דרורי לבית המשפט העליון, או שבקרוב נתעורר באיראן.
אני בדרך כלל לא הולך להפגנות מול בתי משפט, אבל הפעם כנראה אחרוג ממנהגי.

*דורהק טרחה וקראה את פסק הדין המלא, כדי לבדוק אם אכן הפסק מזעזע כפי שמתארים אותו רותי סיני ונמרוד אבישר.
היא מביאה עוד ציטוטים מפסק הדין. אזהרה: זה רק מעצבן יותר.

*לאור הביקורת של צביקה בשור עידנתי מעט את הכותרת. צביקה טוען כי הפסיקה נשענת קודם כל על החוק הישראלי ולא רק על ההלכה היהודית, וכן שישנם תקדימים משפטיים רבים לאי הרשעה במקרים דומים ואף חמורים יותר.

אני טוען שהעובדה שפסק הדין "עובר" מבחינה משפטית לא מכשירה את השרץ, שכן המשפט הישראלי מלא אי צדק. המשפט הישראלי מכשיר למשל את הכיבוש בשטחים - אז מה, אם משפטית זה כשר זה אומר שאין צורך למחות נגד הכיבוש?

זאת ועוד: השופטים בישראל יכולים להעזר בהלכה היהודית במקרה של חסר בחוק הישראלי. לא נראה שהמקרה הנוכחי מייצג חוסר בחוק - להיפך - תאונת פגע וברח יכולה לעלות לנאשם בעד 9 שנות מאסר.
נכתב על ידי , 23/6/2009 14:38   בקטגוריות דמוקרטיה, דת ואמונה, חברה וכלכלה, מוסר, אקטואליה, פסימי, ביקורת  
84 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של דולף ב-29/6/2009 18:13




Avatarכינוי: 

בן: 48

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)