לא רבים יודעים זאת, אבל ברוקולי הוא אחד הירקות הטעימים ביקום הידוע. ופסטה עם רוטב שאיננו שמנת או עגבניות זה משהו שמאוד מתאים לקיץ – אפשר אפילו לחזור לעבודה ללא צורך בשנ"צ, אם מתאמצים.
הנה מתכון קל במיוחד לביצוע.
אני מחלק את המצרכים למצרכי בסיס שחיוניים למתכון, ולמצרכים שאינם חיוניים אבל מאוד מוסיפים.
וכרגיל, המתכון כתוב באריכות ובפירוט כדי שכל אחד יוכל להבין מה צריך לעשות גם אם הוא לא עקרת בית מנוסה או שף על, אז אל תבהלו.
מצרכים בסיסיים לשני אנשים:
- 250-300 גר' פסטה פרפלה (אפשר גם כל סוג אחר של פסטה קצרה, אני אוהב פרפלה – הפרפרים.
לחובבי האוכל הבריא: יש פסטה של המותג אדמה שהיא גם אורגנית וגם מחיטה מלאה שאפשר למצוא אותה במרכולים הבריאים – טבע קסטל למשל, או נוי בקינג ג'ורג' מול הסנטר, במבצע של שניים ב-16 ש"ח. עדכון: זה ירד לשניים ב-11. )
- 1 ראש ברוקולי גדול או שניים קטנים.
- 1 בצל יבש קצוץ דק
- 3-6 שיני שום קצוצות דק (או יותר, לפי הטעם)
- הרבה שמן זית
- מלח ופלפל
- לימון אחד (או יותר)
- פתיתי שמרי בירה לטבעונים או למתעללים בחיות פרמזן איטלקית אמיתית מגוררת.
תוספות מומלצות, מסודרות לפי סדר החשיבות:
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- כוס אפונה (אני תמיד מחכה שיהיה מבצע על אפונה עדינה של סנפרוסט ואז מצטייד באיזה שתי שקיות או ארבע)
- 1 בקבוק יין לבן יבש (בקיץ הישראלי מומלץ לשים אותו במקרר, ואם הוא בדיוק בא מהסופר והוא חם מותר בהחלט לזרוק קוביות קרח ליין. זה גם מצנן וגם מאט את תהליך ההשתכרות).
- צ'ילי גרוס יבש או אפילו יותר טוב, פלפלון אחד חריף ירוק טרי מגולען וקצוץ דק.
- חצי כוס צנוברים – קולים בטוסטר כמה דקות, להקפיד לבדוק אותם שלא יישרפו.
(צנוברים נהיה יקר, אפשר להחליף בקאשיו, שקדים או בוטנים קלויים וכתושים).
הכנה:
-
בסיר הכי גדול מרתיחים הרבה מים, או מקצרים תהליכים עם קומקום חשמלי. אני עושה חצי חצי. בכל מקרה ליטר מים ל-100 גרם פסטה. וכף או שתיים מלח.
-
חותכים את הברוקולי – מפרידים את הפרחים לחתיכות בגודל נגיס, וקוצצים את הגבעולים הקטנים לטבעות בעובי חצי סנטימטר בערך.
את הגבעול הראשי אפשר גם לאכול אם הוא נראה טרי מספיק, אבל צריך לקלף ממנו את הקליפה. לפעמים אם הוא לא הכי טרי הוא ייצא עצי וסיבי.
-
חולצים את הפקק של היין, מוזגים כוס ראשונה.
-
כשהמים רותחים מבשלים את הברוקולי כשלוש דקות. מכינים מסננת גדולה שיושבת על סיר גדול. מסננים את הברוקולי לתוך המסננת, כך שהמים הרותחים יישמרו בסיר שמתחתיה. זורקים על הברוקולי מלא קוביות קרח כדי לעצור את הבישול בחריקת בלמים (או פשוט תוקעים אותו בפריזר).
-
ממליחים את המים בשתי כפות מלח (אני משתמש במלח גס לבישול, אבל כל מלח יעבוד), וזורקים פנימה את הפסטה. נותנים ערבוב ומכסים את הסיר חלקית. מבשלים כעשר דקות על האש הכי גבוהה, וטועמים מדי פעם עד שמגיעים לדרגת הבישול הרצויה.
-
כשהפסטה מתבשלת קוצצים את הבצל, השום והפלפל החריף אם יש, וגם את הפטרוזיליה. חוצים את הלימון לחצי. מגררים כמות נכבדת של פרמזן על פומפיה. קולים את הצנוברים בטוסטר.
-
מרתיחים שמן זית במחבת גדולה. מטגנים קצת את הבצל, ואז מוסיפים את השום, ואת הפלפל החריף או צ'ילי גרוס, ואז את הפטרוזיליה, ואז את האפונה אם היא קפואה – אם לא מוסיפים אותה אח"כ.
-
מוסיפים מלח, פלפל, וכמות נדיבה של שמן זית
-
כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ומוסיפים למחבת הרוחשת, ומקפיצים בכיף.
-
אחרי שתי דקות מוסיפים את הברוקולי (ואת הצנוברים אם יש), מערבבים טוב טוב.
-
סוחטים לימון אחד למחבת. אני משתמש במסננת קטנה כדי שהחרצנים לא ייפלו פנימה.
-
מחלקים לצלחות, ומפזרים מעל טונה של פתיתי שמרי בירה.
-
אוכלים בליווי היין המצונן
-
שוטפים כלים, הולכים למיטה.
איך
היה?
נ.ב. את הברוקולי אפשר להחליף בשעועית ירוקה ואפונה, ואת הצנוברים אפשר להחליף באגוזי קאשיו קלויים ששוברים אותם קצת לחתיכות בעלי ומכתש או פטיש שניצל ומגבת.