לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2010    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
10/2010

פינת המתכון: מה עושים עם שאריות אורז


אז בישלתי מג'דרה נבטוטים והייתי מאוד מרוצה מעצמי.

 

אחרי כמה ימים זה כבר שיעמם קצת, אז המצאתי לי דרכים יצירתיות לאכול את אותה הגברת השינוי אדרת. בהתחלה הייתי סקפטי, אבל להפתעתי יצא טעים.

 

אז הנה שני מתכונים שעושים שימוש בשאריות אורז. הם כנראה טובים לרוב סוגי האורז, לא כל כך משנה מה יש בו.

 

 

פשטידת אורז ועגבניות

מנה אחת

 

מצרכים:

 

- 2 כוסות אורז מוכן

- 1 ביצה (אולי בעצם עדיף שתיים)

- 1 עגבניה

- פטרוזיליה קצוצה

- פרמזן מגוררת

- מלח ופלפל

 

- תוספת אפשרית: גבינת מוצרלה

 

 

הכנה:

  1. האורז מתייבש במקרר, גם אם הוא בכלי סגור. אז דבר ראשון משרים את האורז במים חמימים לאיזה רבע שעה.

  2. קוצצים עגבניה ופטרוזיליה. אפשר כמובן לגוון גם עם עשבים אחרים.

  3. מסננים מהאורז את המים.

  4. לוקחים כלי פיירקס קטן, קערת חרס או כל כלי שאפשר לאפות בתנור, ומערבבים בו היטב את הביצה, ואח"כ מוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד הפרמזן, שאותה זורים מעל.

  5. אם האורז הוא אורז לבן בלי הרבה תבלינים אפשר להוסיף טעמים: בצל קצוץ, גבינה, יוגורט

  6. אופים בתנור כ-20 דקות בחום בינוני-גבוה (200-250 מעלות)

 

 

 

מוקפץ תאילנדי חריף עם טופו ושאריות אורז

 

כעקרון פשוט משרים את האורז רבע שעה במים חמימים, מסננים, ואז מוסיפים למוקפץ.

הנה פחות או יותר המתכון שאני הנדסתי ממה שהיה לי בבית – אפשר להוסיף או לגרוע לפי מה שיש או אין או בא לכם:

 

מצרכים:

לכמה מנות? לא יודע, נגיד איזה ארבע.

 

- 2 עיגולי אטריות תאילנדיות להקפצה, נגיד 200 גרם.

- 0-3 כוסות אורז מוכן (כמה שיש, אבל לא יותר משלוש שלא ישתלט)

- שליש חבילת טופו

- בצל יבש

- רבע כרוב קטן או, נגיד, שישית כרוב גדול

- 1 גזר

- כוס אפונה (קפואה או מקופסה, לא יבשה)

- 3-4 תירס גמדי

- חצי סלסילת פטריות שמפיניון (או חצי קופסת שימורים)

- 50 גרם (רבע חבילה) אגוזי קאשיו

- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ לגפרורים או 2-3 קוביות ג'ינג'ר כתוש קפוא

- שמן רגיל, לא זית

 

תבלון:

  • הרבה רוטב סויה

  • רבע עד חצי חבילת עיסת קארי – אני משתמש בעיסת קארי שמוכרים במזרח-מערב וכאלה. יש בכל מיני צבעים. הפעם השתמשתי בירוק. אם אין לכם אפשר להשתמש בשילוב של 2 כפות אבקת קארי צהובה רגילה יחד עם קצת צ'ילי גרוס יבש או פלפלון חריף קצוץ.

  • מלח

 

הכנה:

 

  1. משרים את האורז המוכן במים חמימים כרבע שעה

  2. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את האטריות

  3. קוצצים את הירקות: בצל דק דק, כרוב לסרטים, גזר וג'ינג'ר לגפרורים, פטריות לפלחים, תירס גמדי לעיגולים, כותשים את הקאשיו במכתש או סתם בשקית מתחת למגבת עם פטיש שניצל.

  4. את הטופו לקוביות נגיסות קטנות, אני חותך לס"מ 1 רבוע.

  5. בווק או מחבת רחבה ועמוקה מחממים שמן. כשהוא חם משליכים פנימה את הבצל הקצוץ ומאדים קצת.

  6. שופכים פנימה את הקארי וכמה כפות רוטב סויה, מערבבים, ומכניסים את הטופו והתירס הגמדי שיטגנו ברוטב וישחימו טוב טוב.

  7. וגם את הקאשיו.

  8. אח"כ הגזר, הפטריות והכרוב והג'ינג'ר והאפונה.

  9. מערבבים כל הזמן, כן?

  10. מוסיפים את האורז
  11. בסוף מעל הכל שופכים את האטריות, מוסיפים עליהן עוד קצת סויה, קצת מלח אם צריך, מערבבים ומגישים.

 

 

*תוספת: והיום שידרגתי את המוקפץ מאתמול בחלב קוקוס!

נכתב על ידי , 4/10/2010 18:57   בקטגוריות צמחונות, קולינריה, פינת המתכון  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-10/10/2010 13:42




Avatarכינוי: 

בן: 47

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)