לפני כמה חודשים פרסמתי פה מתכון לפסטה עם ברוקולי ברוטב חמצמץ, וקיבלתי תגובה שברוקולי יקר. הוספתי שאפשר להחליף את הברוקולי, הנה ככה:
מצרכים
בסיסיים לשני אנשים:
-
250 גר'
פסטה
פרפלה
(אפשר
גם כל סוג אחר של פסטה קצרה,
אני אוהב
פרפלה – הפרפרים).
- רבע-שליש חבילת שעועית ירוקה קפואה. גם מזה כבר יש אורגני.
-
כוס אפונה
(אני
אוהב קפואה עדינה)
- 1
בצל יבש
קצוץ דק
-
3-6 שיני
שום קצוצות דק (לפי
הטעם)
-
הרבה שמן
זית
-
מלח ופלפל
-
לימון
אחד
-
פרמזן
איטלקית אמיתית מגוררת
תוספות
מומלצות,
מסודרות
לפי סדר החשיבות:
-
צרור
פטרוזיליה קצוצה דק.
- 1
בקבוק
יין לבן יבש (בקיץ
הישראלי מומלץ לשים אותו במקרר,
ואם הוא
בדיוק בא מהסופר והוא חם מותר בהחלט לזרוק
קוביות קרח ליין.
זה גם
מצנן וגם מאט את תהליך ההשתכרות - ראיתי פעם בתוכנית בישול איכרים בדרום צרפת עושים ככה והחלטתי שאם להם מותר גם לכם ולי מותר).
-
צ'ילי
גרוס יבש או אפילו יותר טוב,
פלפלון
אחד חריף ירוק טרי מגולען וקצוץ דק דק (לקצוץ בעזרת כפפה או שקית, שלא ישרפו לכם האצבעות).
- רבע-שליש חבילת אגוזי קאשיו קלויים (או בוטנים או שקדים. בוטנים הכי זול).
- קצת רוטב סויה.
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק לגפרורים.
- עוד תוספת מומלצת: כוס כרוב חתוך דק דק.
הכנה:
בסיר
הכי גדול מרתיחים הרבה מים,
או מקצרים
תהליכים עם קומקום חשמלי.
אני עושה
חצי חצי. סה"כ ליטר מים ל-100 גרם פסטה.
מפשירים קצת את השעועית והאפונה ומסננים מהן את הקרח.
חולצים
את הפקק של היין,
מוזגים
כוס ראשונה.
ממליחים
את המים בשתי כפות של מלח (אני
משתמש במלח גס לבישול,
אבל כל
מלח יעבוד),
וזורקים
פנימה את הפסטה.
נותנים
ערבוב ומכסים את הסיר חלקית.
מבשלים
כעשר דקות על האש הכי גבוהה,
וטועמים
מדי פעם עד שמגיעים לדרגת הבישול הרצויה.
כשהפסטה
מתבשלת קוצצים את הבצל,
השום
והפלפל החריף אם יש,
וגם את
הפטרוזיליה.
חוצים
את הלימון לחצי.
מגררים
כמות נכבדת של פרמזן
על פומפיה. כותשים את הקאשיו בעלי ומכתש או סתם בשקית מתחת למגבת עם פטיש שניצלים או כל משקולת אחרת.
מרתיחים
שמן זית במחבת גדולה.
מטגנים
קצת את הבצל,
ואז
מוסיפים את השום,
ואת
הפלפל החריף או צ'ילי
גרוס, ואז
את הפטרוזיליה,
ואז את
השעועית והאפונה.
מוסיפים
מלח, פלפל.
כשהפסטה
מוכנה מסננים אותה ומוסיפים למחבת הרוחשת,
מוסיפים כמות
נדיבה של שמן זית ומקפיצים
בכיף.
- לא לשכוח להוסיף את הקאשיו השבור.
סוחטים
לימון אחד למחבת.
אני
משתמש במסננת כדי שהחרצנים לא ייפלו
פנימה.
מחלקים
לצלחות,
ומפזרים
מעל טונה של פרמזן.
אוכלים
בליווי היין המצונן
יוצאים להפגנה על בטן מלאה וברוח טובה.