לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2010    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
12/2010

מתכון: פסטה עם שעועית ירוקה ואפונה ברוטב חמצמץ


לפני כמה חודשים פרסמתי פה מתכון לפסטה עם ברוקולי ברוטב חמצמץ, וקיבלתי תגובה שברוקולי יקר. הוספתי שאפשר להחליף את הברוקולי, הנה ככה:


 


מצרכים
בסיסיים לשני אנשים
:


 


-
250
גר'
פסטה
פרפלה


(אפשר
גם כל סוג אחר של פסטה קצרה
,
אני אוהב
פרפלה – הפרפרים
).


- רבע-שליש חבילת שעועית ירוקה קפואה. גם מזה כבר יש אורגני.


-
כוס אפונה
(אני
אוהב קפואה עדינה
)


- 1
בצל יבש
קצוץ דק


-
3-6
שיני
שום קצוצות דק
(לפי
הטעם
)


-
הרבה שמן
זית


-
מלח ופלפל


-
לימון
אחד


-
פרמזן
איטלקית אמיתית מגוררת


 


תוספות
מומלצות
,
מסודרות
לפי סדר החשיבות
:


-
צרור
פטרוזיליה קצוצה דק.


- 1
בקבוק
יין לבן יבש
(בקיץ
הישראלי מומלץ לשים אותו במקרר
,
ואם הוא
בדיוק בא מהסופר 
והוא חם מותר בהחלט לזרוק
קוביות קרח ליין
.
זה גם
מצנן וגם מאט את תהליך ההשתכרות - ראיתי פעם בתוכנית בישול איכרים בדרום צרפת עושים ככה והחלטתי שאם להם מותר גם לכם ולי מותר
).


-
צ'ילי
גרוס יבש או אפילו יותר טוב
,
פלפלון
אחד חריף ירוק טרי מגולען וקצוץ דק דק (לקצוץ בעזרת כפפה או שקית, שלא ישרפו לכם האצבעות)
.


- רבע-שליש חבילת אגוזי קאשיו קלויים (או בוטנים או שקדים. בוטנים הכי זול).


- קצת רוטב סויה.


- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק לגפרורים.


- עוד תוספת מומלצת: כוס כרוב חתוך דק דק.


 


 


הכנה:




  1. בסיר
    הכי גדול מרתיחים הרבה מים
    ,
    או מקצרים
    תהליכים עם קומקום חשמלי
    .
    אני עושה
    חצי חצי
    . סה"כ ליטר מים ל-100 גרם פסטה.




  2. מפשירים קצת את השעועית והאפונה ומסננים מהן את הקרח. 




  3. חולצים
    את הפקק של היין
    ,
    מוזגים
    כוס ראשונה
    .




  4. ממליחים
    את המים בשתי כפות של מלח
    (אני
    משתמש במלח גס לבישול
    ,
    אבל כל
    מלח יעבוד
    ),
    וזורקים
    פנימה את הפסטה
    .
    נותנים
    ערבוב ומכסים את הסיר חלקית
    .
    מבשלים
    כעשר דקות על האש הכי גבוהה
    ,
    וטועמים
    מדי פעם עד שמגיעים לדרגת הבישול הרצויה
    .




  5. כשהפסטה
    מתבשלת קוצצים את הבצל
    ,
    השום
    והפלפל החריף אם יש
    ,
    וגם את
    הפטרוזיליה
    .
    חוצים
    את הלימון לחצי
    .
    מגררים
    כמות נכבדת של פרמז
    ן
    על פומפיה
    . כותשים את הקאשיו בעלי ומכתש או סתם בשקית מתחת למגבת עם פטיש שניצלים או כל משקולת אחרת. 




  6. מרתיחים
    שמן זית במחבת גדולה
    .
    מטגנים
    קצת את הבצל
    ,
    ואז
    מוסיפים את השום
    ,
    ואת
    הפלפל החריף או צ
    'ילי
    גרוס
    , ואז
    את הפטרוזיליה
    ,
    ואז את
    השעועית והאפונה.
     




  7. מוסיפים
    מלח
    , פלפל. 




  8. כשהפסטה
    מוכנה מסננים אותה ומוסיפים למחבת הרוחשת
    ,
    מוסיפים
     כמות
    נדיבה של שמן זית
    ומקפיצים
    בכיף
    .



  9. לא לשכוח להוסיף את הקאשיו השבור.


  10. סוחטים
    לימון אחד למחבת
    .
    אני
    משתמש במסננת כדי שהחרצנים לא ייפלו
    פנימה
    .




  11. מחלקים
    לצלחות
    ,
    ומפזרים
    מעל טונה של פרמז
    ן.




  12. אוכלים
    בליווי היין המצונן




  13. יוצאים להפגנה על בטן מלאה וברוח טובה. 



נכתב על ידי , 27/12/2010 14:18   בקטגוריות קולינריה, פסימי  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-29/12/2010 12:58




Avatarכינוי: 

בן: 47

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)