לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2011    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2011

פינת המתכון: מרק ו\או רוטב קוסקוס תאילנדי מקסיקני מהיר


פרצי היצירתיות הקולינריים שלי מתרחשים בדרך כלל כשאני רעב ומחליט
לבשל משהו ומהר ממה שיש בבית. כשדואגים מראש לצייד את המזווה ואת המקפיא במצרכים
לשעת צרה, יש מבחר עשיר לבחור ממנו.


כך למשל גיליתי פעם כשהייתי סטודנט בירושלים שכשאין ביצים, אפשר
להשתמש בטחינה במקומן בציפוי השניצל. נסו את זה פעם, זה עובד.


 


אני ממש אוהב קוסקוס, הריח, הטעם והמרקם. וכך גיליתי לפני כמה שנים
שקוסקוס ברוטב מנה חמה תאילנדית זה שילוב מוזר אבל טעים. הפעם רציתי טעם יותר
מסורתי, לא תאילנדי במובהק.


 


הנה מה שעשיתי. תוך בערך חצי שעה זה היה מוכן. אם משתמשים בירקות
טריים ולא בקפואים ושימורים, זה ייקח יותר. מבוסס על מה שעשיתי ממה שהיה לי, כל
אחד יכול להחליף מצרכים לפי טעמו.


 


 


מצרכים


לדי הרבה מנות, בטח איזה 8


 


1.      1 חבילת קוסקוס 350 גרם (אני עברתי לקוסקוס מקמח מלא)


2.     
2.5 כוסות מים רותחים


3.     
3-4 כוסות מים (לרוטב עשיר. למרק אפשר להוסיף עוד שתיים או שלוש לפי טעמכם)


4.      כשליש שקית לקט ירקות להקפצה (בערך 250-300 גרם. בשלי היו גזר, אפונה
סינית, פלפל אדום, תירס, נצרי במבוק וסלרי, הרכב שמושך לכיוון תאילנדי, אבל אפשר
גם כל לקט אחר למרק)


5.     
1 קופסת שימורי שעועית שחורה ברוטב פיקנטי (הטאץ' המקסיקני, יחד עם
התירס. אפשר גם להחליף לשעועית לבנה לא פיקנטית)


6.     
1 קופסת שימורי שעועית לבנה (או כוס וחצי קפואה)


7.     
1 קופסת שימורי חומוס (או כוס וחצי קפוא)


8.     
1 בצל קצוץ דק


9.     
1-3 שיני שום קצוצות או כתושות


10.  חצי כוס פתיתים או אטריות


11.  שישית כרוב קצוץ לסרטים


 


 


תבלינים




1.      כפית או שתיים משחת קארי אדום (לא חובה)


2.      כף או שתיים רוטב סויה


3.      כף כמון


4.     
2 כפיות כורכום


5.     
2 כפיות פפריקה


6.      כפית צ'ילי גרוס


7.      מלח ופלפל


 


תוספות אפשריות




1.      שורש פטרוזיליה או סלרי חתוך לקוביות קטנות


2.      תפוח אדמה בקוביות קטנות


3.      וכל ירק מרק אחר


4.      נבטוטים או קטניות אחרות


5.     
2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קצוץ


6.      עשבים


 


הכנה


 


1.      מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על השקית, ומוסיפים קצת מלח פלפל, שמן
זית, וקמצוץ כמון וכורכום לפני שמוסיפים את המים.


2.      קוצצים בצל ושום. מחממים שמן זית בסיר בינוני-גדול, ומטגנים את הבצל
והשום איזה שתי דקות ככה.


3.      מוסיפים קמצוץ צ'ילי גרוס.


4.      מוסיפים מעט שמן אם צריך ומקפיצים את הירקות מהלקט ואת הכרוב איזה
שתיים שלוש דקות.


5.      מוסיפים שלוש כוסות מים ואת כל השעועית והחומוס.


6.      מתבלים: מלח פלפל, כף כמון, שתי כפיות כורכום, שתי כפיות פפריקה, כף
או שתיים רוטב סויה.


7.      למי שיש בלנדר מוט אפשר לתקוע אותו במרק לשניים שלושה סיבובים כדי
להסמיך את המרק.


8.      אחרי שרתח, המרק יהיה מושלם אחרי שעה על אש קטנה, אבל טעים מאוד גם
אחרי רבע שעה.


הממ,
נראה לי שאני הולך לקחת עוד מנה.
נכתב על ידי , 25/1/2011 12:56   בקטגוריות הערות אישיות, נובל קויזין, פינת המתכון, קולינריה, צמחונות  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-26/1/2011 12:26




Avatarכינוי: 

בן: 47

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)