צדק חברתי גם לפלסטינים, זוכרים?
מארגון לוחמים לשלום מוסרים:
בשישי הקרוב נגיע לקהילה שלמה שבסכנת הריסה.
בין היתר הוצאו צווי הריסה לאוהלים, דירי פח, והמבנה היחיד מבלוקים: בית ספר כפרי יסודי, המשרת 35 ילדים שמשפחותיהם גרות במערות סוסיא. כתמיכה בהמשכיות החיים והשלום, נפריח 300 בלוני הליום עם המסר "לא תחמוד", ועם ציורי ילדים ומבוגרים.
הצטרפו אלינו לתמיכה בעתידם של תושבי סוסיא.
"לא תחמוד", הדיבר העשירי אוסר להוציא מן הזולת בתחבולות, ואף בתמורה כספית נדיבה, דבר השייך לו. התחבולות האסורות כוללות: הפצרה חוזרת ונשנית, לחץ חברתי וכמובן כוח.
שטח C שבשליטה ישראלית מלאה, מהווה את עתודות הבניה של כל תושבי הגדה הפלסטינים – או של המתנחלים. הוא כולל 60% משטחי יו"ש, ומאחר וחיים בוא "רק" 70,000 פלסטינים, השיטה להשתלטות על האדמה היא בהצבת קשיים לקיום הבסיסי של הפלסטינים, ובעיקר לחקלאים התופסים את האדמה.
המדיניות התכנונית שמנהלת ישראל מונעת מהפלסטינים המתגוררים באזור זה כל אפשרות לבנות באופן חוקי. מאז שנות ה-70 חלה ירידה דרמטית בשיעור היתרי הבנייה לאוכלוסייה הפלסטינית. בשנת 1972 אושרו כ-97% מהבקשות, 2134 במספר. מאז חלה ירידה עד שבשנת 2005 אושרו רק 13 שהן 6.9% מתוך 189 בקשות שהוגשו. ניתן לראות שעם הירידה החדה באישורים, ירדה דרמטית גם כמות הבקשות. מגמה זו נמשכה גם בשנים האחרונות ואף הוחרפה. בשנת 2009 אושרו רק שש בקשות, ובשנת 2010 – שבע. מצד שני, מדיניות ההריסה המפלה נגד פלסטינים הוחמרה. על פי נתונים של המנהל האזרחי, בשנים 2007-2000 הוצאו לפועל כשליש מצווי ההריסה בקהילות פלסטיניות לעומת פחות מ-7% בהתנחלויות. בשנים 2011-2008 הרס המנהל האזרחי 1101 מבנים בקהילות פלסטיניות. באותן שנים, כל התוכניות שהוגשו לגבי שטחים פלסטינים נדחו ללא יוצא מן הכלל. לאחרונה הורה בג"ץ על הקפאת הבניה בסוסיא ולמעשה בעקיפין על הריסה (זו הפעם המי יודע כמה) שלה, בטענה שאין למקום תכנית מתאר.
הסעות יצאו מת"א, ירושלים ובאר שבע:
ב-9:00 מרכבת מרכז ליד מגרש החניה של חברת השכרת הרכב שלמה סיקסט
ב-10:00 מגן הפעמון ליד תחנת הדלק
הסעה תצא גם מב"ש (פרטים מלאים ימסרו לנרשמים)
להרשמה להסעות אנא הירשמו בטופס מקוון זה
מומלץ להביא כובע, מים וסנדוויצ'ים.