לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2014    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2014

פינת המתכון: מתכונים לכמה סוגי סחוג וגם צ'ילי חריף-מתוק


בתקופה האחרונה אני מלמד את עצמי להכין רטבים חריפים, וגיליתי שזה ממש
קל.


הכנתי לאחותי מתנה ליומולדת: ערכת חריפים שכוללת חריף חומוסיות ירוק, סחוג
ירוק, סחוג אדום וצ'ילי חריף-מתוק.  עדות
להצלחת הערכה: ביקשו ממני בארוחה המשפחתית את המתכון לירוק הפיקנטי הזה.


 


אז החלטתי לשתף את כולכם. כמובן שאיני מתיימר למתכונים תימניים
מקוריים, וממילא לכל תימני המתכון הייחודי שלו, ואין שני תימנים שיסכימו על מתכון
אחד. מוזמנים להעיר הערות בתגובות.


 



לפני הכל, הכי חשוב: לא לשכוח כפפות כשמתעסקים עם הפלפלים החריפים!!! ולא לחטט באף, בעיניים, בביצים\כוס או בתחת עד שהולכים לישון!


 


מתכון סחוג ירוק


הסחוג הירוק הוא בכוונה סחוג פיקנטי עדין, אם יוצא לא מספיק
חריף לטעמכם אפשר להוסיף פלפלים חריפים.


 


חומרים
לקופסא קטנה של כ-100-150 גרם

4 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים גס
צרור גדול של כוסברה (בחבילות של הסופר - שתיים)
ראש שום (כמובן לקלף את השיניים)
מלח ופלפל שחור
כשליש כוס שמן זית 


 


תוספות
אפשריות אך לא הכרחיות:


עלים מכמה גבעולי נענע


מעט שמיר קצוץ


כחצי כפית כמון


כחצי כפית הל טחון או טרי אך ללא התרמילים



אופן ההכנה: 
טוחנים יחד את כל המרכיבים, עד שמתקבלת עיסה במרקם סמיך. מכניסים לצנצנת מעוקרת (יעני ששפכתם לתוכה מים רותחים). נשמר
כמה חודשים במקרר (למעשה גם יותר משנה. אם נוצר מעט עובש למעלה, אפשר להסיר אותו, השאר עדיין טוב) או בפריזר. 


 


מתכון סחוג אדום


מחליפים את הפלפלים הירוקים מהמתכון של הסחוג הירוק בכ-7-10
פלפלים אדומים חריפים.


 


תוספות
אפשריות


כף או שתיים רסק עגבניות


כף פפריקה (או פפריקה מעושנת)


 


מתכון חריף חומוסיות ירוק לימוני


למתכון של הסחוג הירוק מוסיפים מיץ מלימון גדול או שניים
שלושה קטנים.


 


 




מתכון צ'ילי חריף-מתוק


ראשית הכנתי את המתכון שמצאתי באינטרנט, אך הוא יצא מאוד
מרוכז: מאוד חריף ומאוד מתוק. אז עלה לי הרעיון לבדוק בסופר את הרכיבים של הרוטב
המסחרי, ושמחתי לגלות שהבסיס הג'לטיני של הרוטב הוא טבעוני לגמרי: קמח טפיוקה! זה
היה גילוי מרעיש למדי, שכן העבודה איתו היא כייפית לגמרי: רק שופכים עליו קצת מים,
מערבבים והוא מתנפח לג'לי שקוף!


 


חומרים לצנצנת בינונית:
6 פלפלי צ'ילי אדומים טריים קצוצים (אפשר עם הגרעינים) (או כעשר כפות
צ'ילי אדום יבש)
2 כפות שום קצוץ דק
1 כוס סוכר (אני השתמשתי בחום אז הרוטב יצא כהה)
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס מים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כף רוטב סויה איכותי
1 כף מיץ לימון טרי


100 גרם קמח טפיוקה עם כחצי כוס מים פושרים


 


אופן
ההכנה
 


1. מביאים צ'ילי,
שום, סוכר, חומץ, מים, פפריקה ומלח לרתיחה בסיר קטן. מנמיכים להבה ומבשלים כמה
דקות עד חצי שעה לפי הטעם, עד שהרוטב מצטמצם ומקבל מרקם של סירופ דליל. במתכון
המקורי כתוב לסנן את המוצקים, אני לא טרחתי וזה לא גרע מאיכות המוצר השלם.


2. מערבבים כמאה גרם קמח טפיוקה עם כחצי כוס מים פושרים, מערבבים טוב
בקערה, אפשר להעזר בבלנדר מוט, עד שנוצר ג'לי שקוף ומגניב. מוסיפים לסיר ומערבבים
היטב, גם כאן אפשר עם המוט אם צריך. מוסיפים סויה ומיץ לימון.


מצננים ושומרים במקרר עד חודשיים, או בפריזר עד חצי שנה.


 

נכתב על ידי , 21/2/2014 14:24   בקטגוריות פינת המתכון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי: 

בן: 47

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)