אז יש לי חברה!
ולה יש אותי. כבר יותר מחודשיים!
שזה די הישג עבור שנינו.
שנינו לא בדיוק מהמונוגמיים הסדרתיים.
כיף לי וטוב לי.
שזה גם לא מובן מאליו בכלל אצלי.
בכל מקרה כשני טבעונים (היא וותיקה, אני חדש יחסית, ועדיין לא לגמרי.
כאילו בבית אני טבעוני כבר איזה שנה, בחוץ עוד חוטא מדי פעם בפיצה או יוגורט),
שמחנו מאוד שננוצ'קה
התטבענה והזמנו מקום בהזדמנות הראשונה.
הכל היה מעולה ומומלץ מאוד. חוץ מה"פיצוחי ארטישוק", שחשבנו
שזה ארטישוק צלוי לרמה קריספית והסתבר שזה סתם ארטישוק מבושל.
השוס העיקרי היה גלילות החצילים הגרוזיניות, שהגיעו במרכז צלחת
ה"סלטים" הגרוזיניים. והשוס העוד יותר גדול, זה שהצלחנו לעשות הנדסה
לאחור של המתכון. והשוס ההכי גדול, זה שממש קל להכין. בחודשיים האחרונים הכנתי את
זה כמה פעמים, בהצלחה מסחררת, כולל בערב הסדר. נשאר לי מספיק מילוי גם לחג השני.
את
המתכון הבסיסי המוכר מצאתי בוינט, אבל היה שם איזה מרכיב שלא הצלחתי לזהות.
בהתחלה חשבתי שזה פשוט קארי, אז בפעם הראשונה שהכנו את זה בבית שמנו קארי. יצא
טעים מאוד אבל זה לא היה בדיוק זה. ואז הלכתי עם אוריאשי אחרי הביקראם יוגה למסעדת האחים
באבן גבירול, שהיא בגדול מסעדת בשר אבל יש להם כמה מנות צמחוניות מעולות כמו
ארטישוק צלוי מעולה שהוא באמת קריספי כמו שצריך. ועוד יתרון רציני: כל תפריט
האלכוהול שלהם זול מאוד יחסית למסעדות וברים, אבל ממש. אז אנחנו טועמים את הטחינה
שלהם ואני אומר: "וואללה, זה זה! אורי מה יש בטחינה הזאת?" ואורי טועם,
מהרהר, ועונה: "עמבה!".
ועמבה איט איז.
הנה המתכון:
המרכיבים:
לחצילים:
3 חצילים
יפים, פרוסי לאורך, בעובי 3-4 מילימטר בערך (אם זה 7 זה גם לא נורא. בממוצע חצי
סנטים, בקיצור)
שמן זית להברשת החצילים
למלית האגוזים:
200 גרם אגוזי מלך,
כתושים
2 בצלים
סגולים, קצוצים דק-דק
5-10 שיני שום
(תלוי בגודל השיניים ובגודל חיבתכם לשום), כתושות
צרור פטרוזיליה, קצוצה
צרור כוסברה, קצוצה
חופן גדול עלי נענע, קצוצים (מ-5-10 גבעולים)
פלפל חריף אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
כפית שטוחה כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
100 גרם שברי שקדים
קלויים
4 כפות גדושות עמבה (אני מעדיף את ההודית אבל גם העיראקית סבבה)
אפשר גם להוסיף עלי בזיליקום קצוצים מ-5-10 גבעולים.
כמובן שכלום לא יקרה אם תורידו איזה מרכיב שאתם לא אוהבים או בדיוק
חסר, יש פה גם ככה מגוון עצום של טעמים.
אופן ההכנה:
- חצילים: מברישים את פרוסות החציל בשמן זית, משני
הצדדים. מסדרים את החצילים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור שחומם
מראש לטמפ' של 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב-שחום (בסביבות חצי שעה, שיקבלו
קצת גווני חום אבל שלא ישרפו, תבדקו מדי פעם). מעבירים לנייר סופג.
- מלית האגוזים : במעבד מזון, טוחנים היטב את כל מרכיבי
המילוי עד קבלת מסה גרגרית. חשוב לעצור לפני ההפיכה לממרח חלק.
- הרכבת המנה: מסדרים את החצילים כאשר הצד הקלוי יותר מופנה
כלפי מטה. מורחים כל פרוסת חציל במלית האגוזים ומגלגלים בעדינות.
- מגישים חם, לא חייבים חם מאוד.
- בתיאבון! אין בעיה גם להקפיא את הגלילות או את שארית המילוי.