לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2014    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2014

פינת המתכון: פסטה עם אספרגוס, שקדים ותאנים ברוטב שום לימון


רוב מתכוני האספרגוס דומים מדי, אז חיפשתי משהו לגיוון.

במקרה היו גם תאנים במקרר, וזה התחבר לא רע. הקטע בבישול, ובמיוחד בפסטות מוקפצות, הוא איזון בין טעמים: מתוק מול חמוץ ומלוח, ובין מרקמים: קריספי מול רך ונימוך, למשל. נראה לי שכאן הצלחתי.

מתכון זריז וקל. 

 

מתכון לכ-2-4 מנות, תלוי בגודל אם הן המנה העיקרית או תוספת.

 

חומרים 

צרור אספרגוס טרי

4-5 תאנים לא בשלות מדי (אפשר להחליף גם בתאנים מיובשות) קצוצות לחתיכות בגודל 1X1 ס"מ בערך

כ-200 גרם פסטה, או קצת יותר משליש חבילה של 500.

חופן שקדים מולבנים, כאלה שבאים פרוסים דק

3-8 שיני שום לפי הגודל והטעם, קצוצות דק 

2-3 כפות סויה

מיץ מלימון אחד

2-3 כפות שמן זית טוב

מלח, פלפל

 

תוספות אפשריות

חצי פלפל חריף ירוק קצוץ דק או צ'ילי יבש או סחוג

חופן פטרוזיליה קצוצה

שבבי שמרי בירה (תחליף פרמזן)


הכנה

כרגיל אני משתדל לפרט, כדי שיהיה ברור, ולא כי זה מתכון מסובך.

 

1. מרתיחים 2-3 ליטר מים בסיר שישמש גם לאספרגוס וגם לפסטה, כדי לחסוך.

2. שוטפים את האספרגוס, נפטרים מהשליש התחתון של הגבעולים, וחותכים לחתיכות של 2 ס"מ בערך. אם הגבעולים עבים עדיף לחתוך יותר קצר, נגיד ס"מ. מבשלים את האספרגוס דקה-שתיים, לא יותר, מסננים ומכסים בקרח.

3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות הבישול ולפי טעמכם. אני ממליץ על פסטה קצרה חונקי כמרים (הביסלי) או פרפלה (הפפיונים).

4. מחממים מחבת ברזל רחבה ללא שמן, ומפזרים עליה את האספרגוס. קולים 4-6 דקות עד שהם מתחילים לקבל צריבה קלה וטעימה פה ושם. באמצע מוסיפים את התאנים, שייצרבו קצת גם הן.

5. מוסיפים את השום והסויה, מערבבים.

6. מוסיפים גם את הפסטה, מזליפים עליה שפריץ יפה של שמן זית, מערבבים.

7. מוסיפים מלח, פלפל, לימון ופטרוזיליה אם רוצים, מערבבים וזה מוכן! מגישים עם קצת שבבי שמרי בירה מעל.

8. אוכלים בליווי יין לבן יבש.

9. הולכים לישון.

10 למחרת שוטפים כלים.

 

בתיאבון!

 

נכתב על ידי , 28/9/2014 20:08   בקטגוריות פינת המתכון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי: 

בן: 47

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)