רוב מתכוני האספרגוס דומים מדי, אז חיפשתי משהו לגיוון.
במקרה היו גם תאנים במקרר, וזה התחבר לא רע. הקטע בבישול, ובמיוחד בפסטות מוקפצות, הוא איזון בין טעמים: מתוק מול חמוץ ומלוח, ובין מרקמים: קריספי מול רך ונימוך, למשל. נראה לי שכאן הצלחתי.
מתכון זריז וקל.
מתכון לכ-2-4 מנות, תלוי בגודל אם הן המנה העיקרית או תוספת.
חומרים
צרור אספרגוס טרי
4-5 תאנים לא בשלות מדי (אפשר להחליף גם בתאנים מיובשות) קצוצות לחתיכות בגודל 1X1 ס"מ בערך
כ-200 גרם פסטה, או קצת יותר משליש חבילה של 500.
חופן שקדים מולבנים, כאלה שבאים פרוסים דק
3-8 שיני שום לפי הגודל והטעם, קצוצות דק
2-3 כפות סויה
מיץ מלימון אחד
2-3 כפות שמן זית טוב
מלח, פלפל
תוספות אפשריות
חצי פלפל חריף ירוק קצוץ דק או צ'ילי יבש או סחוג
חופן פטרוזיליה קצוצה
שבבי שמרי בירה (תחליף פרמזן)
הכנה
כרגיל אני משתדל לפרט, כדי שיהיה ברור, ולא כי זה מתכון מסובך.
1. מרתיחים 2-3 ליטר מים בסיר שישמש גם לאספרגוס וגם לפסטה, כדי לחסוך.
2. שוטפים את האספרגוס, נפטרים מהשליש התחתון של הגבעולים, וחותכים לחתיכות של 2 ס"מ בערך. אם הגבעולים עבים עדיף לחתוך יותר קצר, נגיד ס"מ. מבשלים את האספרגוס דקה-שתיים, לא יותר, מסננים ומכסים בקרח.
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות הבישול ולפי טעמכם. אני ממליץ על פסטה קצרה חונקי כמרים (הביסלי) או פרפלה (הפפיונים).
4. מחממים מחבת ברזל רחבה ללא שמן, ומפזרים עליה את האספרגוס. קולים 4-6 דקות עד שהם מתחילים לקבל צריבה קלה וטעימה פה ושם. באמצע מוסיפים את התאנים, שייצרבו קצת גם הן.
5. מוסיפים את השום והסויה, מערבבים.
6. מוסיפים גם את הפסטה, מזליפים עליה שפריץ יפה של שמן זית, מערבבים.
7. מוסיפים מלח, פלפל, לימון ופטרוזיליה אם רוצים, מערבבים וזה מוכן! מגישים עם קצת שבבי שמרי בירה מעל.
8. אוכלים בליווי יין לבן יבש.
9. הולכים לישון.
10 למחרת שוטפים כלים.
בתיאבון!