חומרים לתבנית של בערך 20 על 15 ס"מ
- 3 חצילים גדולים (מומלץ מזן בלאדי) פרוסים
לאורכם בעובי 1 ס"מ (בערך, לא חייבים לדייק)
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 תפוח אדמה גדול או שניים בינוניים
למלית:
- שמן זית לטיגון
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 400 גרם פטריות קצוצות (שמפיון\פורטבלו)
- 100 גרם אגוזי מלך שבורים לחתיכות של פחות מחצי ס"מ
- 6 שיני שום קצוצות או כתושות (או יותר לפי הטעם)
- 1 כפית (או יותר) בהרט (או גראם מסאלה וקצת קינמון
טחון)
- 400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסה, רצוי של
מוטי)
- פלפל חריף קצוץ – לפי הטעם
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אופציונלי – כוס יין יבש או להבדיל בירה
- ואפשר גם עשבי תיבול לבחירתכן – בזיליקום,
אורגנו, זעתר או תימין למשל.
לבשמל טבעוני:
- חצי כוס קשיו שהושרה 6 שעות במים חמים או בושל
חצי שעה במים
- 1 כוס מים או חלב צמחי לא ממותק
- 1 כף קמח כלשהו
- 1 כף שמן זית
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור טחון
- קורט מוסקט טחון (או לפי הטעם)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את פרוסות החצילים בשמן, מתבלים במלח
ואופים כ-15-20 דקות עד הזהבה.
- מכינים את המלית: מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים בצל עד
הזהבה. מוסיפים שום ופלפל חריף, מטגנים מעט. מוסיפים את הפטריות ומטגנים.
- מוסיפים את התבלינים הערבים ואגוזי המלך,
מערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מוסיפים יין או בירה אם רוצים ומבשלים
עד שמצטמצם והאלכוהול מתאדה. מתבלים במלח ופלפל.
- מכינים בשמל: טוחנים יחד בבלנדר חזק את כל המרכיבים. מבשלים
תוך כדי ערבוב 5-4 דקות עד הסמכה חלקית.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרכיבים את המוסקה: מרפדים את התבנית בפרוסות החצילים
האפויות, ומניחים אותן כך שחלק מהן יוכלו לכסות את השוליים.
- מניחים מעל שכבה של פרוסות תפוח אדמה ומתבלים
במלח.
10. מכסים בשכבה של מלית
ה"בולונז". מכסים בעוד שכבת חצילים ויוצקים בשמל מעל.
11. אופים את המוסקה כ-45
דקות עד שהיא מתייצבת ומזהיבה.
12. מצננים כרבע שעה לפחות
לפני ההגשה והחיתוך.
נ.ב. בטח יישאר לכם מהמלית, אפשר לעשות ממנה קציצות מעולות!
איך יצא?