לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2017    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2017

פינת המתכון: מוסקה יוונית-ערבית טבעונית


חומרים לתבנית של בערך 20 על 15 ס"מ

  • 3 חצילים גדולים (מומלץ מזן בלאדי) פרוסים לאורכם בעובי 1 ס"מ (בערך, לא חייבים לדייק)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 תפוח אדמה גדול או שניים בינוניים

למלית:

  • שמן זית לטיגון
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 400 גרם פטריות קצוצות (שמפיון\פורטבלו)
  • 100 גרם אגוזי מלך שבורים לחתיכות של פחות מחצי ס"מ
  • 6 שיני שום קצוצות או כתושות (או יותר לפי הטעם)
  • 1 כפית (או יותר) בהרט (או גראם מסאלה וקצת קינמון טחון)
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסה, רצוי של מוטי)
  • פלפל חריף קצוץ – לפי הטעם
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אופציונלי – כוס יין יבש או להבדיל בירה
  • ואפשר גם עשבי תיבול לבחירתכן – בזיליקום, אורגנו, זעתר או תימין למשל.

לבשמל טבעוני:

  • חצי כוס קשיו שהושרה 6 שעות במים חמים או בושל חצי שעה במים
  • 1 כוס מים או חלב צמחי לא ממותק
  • 1 כף קמח כלשהו
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • קורט מוסקט טחון (או לפי הטעם)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מברישים את פרוסות החצילים בשמן, מתבלים במלח ואופים כ-15-20 דקות עד הזהבה.
  3. מכינים את המלית: מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים שום ופלפל חריף, מטגנים מעט. מוסיפים את הפטריות ומטגנים.
  4. מוסיפים את התבלינים הערבים ואגוזי המלך, מערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מוסיפים יין או בירה אם רוצים ומבשלים עד שמצטמצם והאלכוהול מתאדה. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מכינים בשמל: טוחנים יחד בבלנדר חזק את כל המרכיבים. מבשלים תוך כדי ערבוב 5-4 דקות עד הסמכה חלקית.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מרכיבים את המוסקה: מרפדים את התבנית בפרוסות החצילים האפויות, ומניחים אותן כך שחלק מהן יוכלו לכסות את השוליים.
  8. מניחים מעל שכבה של פרוסות תפוח אדמה ומתבלים במלח.

10.  מכסים בשכבה של מלית ה"בולונז". מכסים בעוד שכבת חצילים ויוצקים בשמל מעל.

11.  אופים את המוסקה כ-45 דקות עד שהיא מתייצבת ומזהיבה.

12.   מצננים כרבע שעה לפחות לפני ההגשה והחיתוך.

 

נ.ב. בטח יישאר לכם מהמלית, אפשר לעשות ממנה קציצות מעולות!

איך יצא?

נכתב על ידי , 2/8/2017 01:02   בקטגוריות נובל קויזין, פינת המתכון, קולינריה, צמחונות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי: 

בן: 47

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)