לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2017

פינת המתכון: מג'דרה מושקעת עם כרובית ויוגורט טבעוני מתובל


מג'דרה עשירה במיוחד של אמיתי ורוית

כרגיל, לא כל המצרכים והתבלינים הכרחיים, אל תתביישו לגרוע מה שלא בא לכן או אין בבית.

מצרכים


3 בצלים גדולים קצוצים לרצועות

1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות

1.5 כוס אורז בסמטי לבן או מלא

3 כוסות מים ללבן או 4.5 למלא

1 כוס עדשים שחורות

2-3 גזרים חתוכים לקוביות

0.5 כוס אטריות דקיקות (לא חובה)

1 כרובית חתוכה לפרחים קטנים, גזעים חתוכים לקוביות

שמן זית לטיגון ואפיה


תבלינים


3 כפות כמון

1 כף כורכום

1 כף גראם מסאלה או בהרט (או פשוט עוד כמון)

1 כפית קינמון

4-5 גרעיני הל שלם, דפוקים מעט כדי שייפתחו קצת

4-5 מסמרי ציפורן

1 חופן גרעיני כוסברה

מלח ופלפל לפי הטעם

לראיטה – יוגורט מתובל מרענן

1 ליטר חלב סויה לא ממותק+מיץ מלימון 1+מלח, או פשוט יוגורט ללא טבעונים

צרור עשבי תיבול – כוסברה, נענע, שמיר – אחד מהם או כולם לפי העדפה

מלח

קצת סחוג ירוק או פלפל ירוק חריף

כמה שיני שום

מלח ופלפל

טוחנים הכל יחד בבלנדר.

 

 

אופן ההכנה

  1.      קוצצים בצל וגזרים לקוביות קטנות, מפרקים את הכרובית לפרחים.
  2.      אם משתמשים בבסמטי מלא שוטפים אותו היטב במסננת. מומלץ גם ללבן.
  3.      מחממים סיר או מחבת על אש גבוהה ללא שמן. קולים את האטריות הדקיקות תוך כדי ערבוב עד שהן מגיעות לגווני חום-שחור, ומוציאים.
  4.      בסיר בינוני לאורז מחממים על אש גבוהה שפריץ קטן שמן זית (נניח כף-שתיים). כשחם מטגנים את הבצל הקצוץ לקוביות עד שנהיה שקוף. מוסיפים את מסמרי הציפורן, גרעיני ההל והכוסברה והגזר, ומטגנים עד שהבצל מזהיב יפה עד שרוף בקצוות. עורמים הכל בצד הסיר, עוד שפריץ שמן לאיזור הפנוי, נותנים לשמן להתחמם ומוסיפים את האורז. מערבבים את האורז עם שאר הדברים ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות.     
  5.     כשהמים רותחים קשות סוגרים המכסה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-18 דקות ללבן ו-38 דקות למלא. בגמר הבישול מחכים עוד 10 דקות בלי לפתוח המכסה.
  6.    במקביל מטגנים בצל קצוץ לרצועות אחד בקצת שמן בסיר לעדשים. כששחום יפה מוסיפים את העדשים, כף וחצי כמון. מטגנים מעט, מוסיפים מים עד כ-5 ס"מ מעל העדשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, סוגרים את המכסה ומבשלים בין 20 ל-30 דקות – מערבבים וטועמים מדי פעם עד שהעדשים רכות אבל עדיין מוצקות ולא פירה.
  7.     את פרחי הכרובית מערבבים עם מעט שמן וקצת מלח גס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בחום בינוני כ-15-20 דקות עד שהכרובית מזהיבה יפה ואף נשרפת בקצוות.
  8.     את הבצל השלישי החתוך לרצועות מטגנים בנפרד עד להשחמה\השחרה יפה ומוסיפים בהגשה.
  9.     בתום בישול והשהיית האורז מערבבים הכל יחד ומגישים יחד עם ראיטה קרה בצד.

 

 

 

נכתב על ידי , 17/9/2017 20:59   בקטגוריות קולינריה, צמחונות, פינת המתכון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי: 

בן: 47

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)