לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2018    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
3/2018

חצילים בנוסח סצ'ואן - מתכון טבעוני חריף ומתובל


חצילים בנוסח סצ'ואן - מתכון טבעוני חריף ומתובל

כרגיל, אני כותב מה אני שמתי – מוזמנים לשנות מרכיבים וכמויות לפי טעמכם.

מצרכים לשתי מנות:


1 חציל בינוני חתוך לאצבעות בגודל 1.5 ס"מ על 3-4 ס"מ בערך

קמח לקימוח

מעט שמן צמחי (לא זית)

חצי ראש שום, מקולף לשיניים פרוסות דק או קצוצות

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 כוס אורז לבן יבש, מוכן לפי טעמכם

לרוטב:

2-3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ לפרוסות דקות או גפרורים (אפשר להשתמש במקום בג'ינג'ר המוחמץ שמגיע עם משלוחי הסושי, או ברוטב ג'ינג'ר מתוק אם זה מה שיש לכם)

רבע כוס רוטב סויה

1-2 כפות שמן שומשום

1 כף צ'ילי חריף יבש \ 1 כף סחוג אדום \ 1 פלפל חריף טרי קצוץ (אני שמתי את שלושתם גם יחד. יצא חריף מאוד)

1 כף שמן צ'ילי מתובל של מסעדת האנוי אם יש לכם

1 כפית משחת שעועית שחורה מלוחה או סתם מלח

2 כפות רוטב פטריות \ רוטב הוי סין \ 1 כף קמח טפיוקה להסמכת הרוטב

2 כפות רוטב ג'ינג'ר מתוק \ 1 כף סוכר

1 כף שומשום

רבע כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור אפיה לחום גבוה (250-270 מעלות, או על אופציית גריל אם יש)
  2. חותכים את החציל לאצבעות ומקמחים אותן היטב מכל הצדדים.
  3. מורחים מעט שמן על נייר אפיה שנתון בתבנית.
  4. מפזרים את אצבעות החציל על נייר האפיה. אופים כ-15-20 דקות עד שהן משחימות\זהיבות, הופכים אותן אחת אחת ואז אופים עוד כ-15-20 דקות עד שהצד השני משחים יפה. החציל מוכן כשתוכן האצבעות השמנות יותר רך וטעים ובחוץ קריספיות.
  5. בינתיים קוצצים את חומרי הרוטב. מערבבים את כל החומרים בקערית מלבד השום והפלפל החריף הטרי אם יש.
  6. בסיר קטן מחממים מעט שמן, וכשהוא חם מטגנים בו את השום והפלפל החריף מעט. מוסיפים את הרוטב ומרתיחים תוך ערבוב, ומצמצמים עוד שתי דקות.
  7. מצלחתים: עורמים ערימת אורז, עליה ערימת אצבעות חציל אפויות, עליהן שופכים מהרוטב, ומעל הכל מפזרים בצל ירוק.

 

בתיאבון!

נכתב על ידי , 21/3/2018 17:02   בקטגוריות קולינריה, פינת המתכון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי: 

בן: 47

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)