|
![](http://israblog.co.il/nanafiles/upload/12006/IsraBlog/97762/misc/4658117.gif) תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם. |
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
אוגוסט 2005
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | |
הבלוג חבר בטבעות: | 8/2005
אורז עם קארי, צימוקים וקאשיו
ברברה מיכאלי פרסמה פוסט עם פינת מתכון ונזכרתי שגם אני תכננתי לייסד אחת כזאת, אז הנה.
אני למדתי לבשל פחות או יותר בצורה אוטודידקטית למרות שאמא שלי מבשלת מצויין. היא פשוט לא אוהבת שמסתובבים לה בין הרגליים במטבח.
נא לא להבהל מאורך הרשימות וההסברים. זה כתוב בכוונה באריכות ובפירוט כדי שגם הדיוטות יוכלו להכין את זה בלי בעיות, בניגוד למתכונים הרגילים שמניחים מראש שאתה עקרת בית עם שלושים שנה של נסיון במטבח. לכן ככל שכתוב יותר קל יותר. קל באימונים קל בקרב.
מצרכים בסיסיים:
1. 2 ספלי קפה אורז בסמטי
2. כוס צימוקים
3. כוס אגוזי קשיו קלויים
4. 1 בצל בינוני\גדול
5. מלח ופלפל – לא יודע כמה, תנסו. נגיד שלוש כפות מלח וכפית פלפל.
6. 4 ספלי מים ועוד קצת 7. שתי כפות שמן זית או מרגרינה
תבלינים:
1. כמון (כפית)
2. גרעיני כוסברה (כפית)
3. 3-4 גרעיני הל (מכים עליהם כדי שייפתחו קצת), או חצי כפית טחון 4. קארי צהוב (3 כפות)
5. קינמון - קמצוץ 6. 3-4 מסמרי ציפורן, או חצי כפית טחון 7. כמה טיפות רוטב סויה
תוספות רצויות אבל לא הכרחיות, לפי סדר חשיבות:
1. שורש סלרי קצוץ (ו\או שורש פטרוזיליה)
2. צרור עשבים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, וכו)
3. קצת צ'ילי יבש או פפריקה חריפה
4. אטריות דקות (חצי כוס)
5. זרעי חרדל - כף או שתיים
הכנה:
1. שוטפים את האורז במסננת מתחת לברז, משאירים להתייבש, רצוי לפחות שעה אם יש. 3. קוצצים את הבצל קטן.
4. מדליקים את האש, מחכים שיתחמם ומכניסים לסיר את האטריות הדקות אם יש. קולים תוך ערבוב כמה דקות עד שמשחימות, חלק יישרפו קצת וזה בסדר. מוציאים את האטריות. 5. מוסיפים קצת שמן או מרגרינה. שופכים פנימה את הבצל וזרעי התבלינים השלמים ומאדים קצת. שופכים פנימה קצת מהקארי והכמון ומערבבים מהר שלא יישרפו.
6. מוסיפים את האורז. מוסיפים עוד כף שמן, ומערבבים איזה שתי דקות ככה, שייראה שכל האורז מבריק מקצת שמן.
7. מוסיפים את המים. מערבבים.
8. מוסיפים את הצימוקים. מערבבים טוב. (זה הזמן להוסיף גם את שורש הסלרי הקצוץ, אם יש)
9. לקראת רתיחה מוסיפים את שאר התבלינים, המלח והפלפל ומערבבים.
10. מכינים את צרור העשבים, קשור בחבל אם יש. שמיר וכוסברה נותנים יופי של ריח לאורז ולא אוכלים אותם אז אפשר לשים גם אם לא מתים על עשבים.
11. כשהמים רותחים קשות מנמיכים את האש, מוסיפים מעל את צרור העשבים, וסוגרים טוב את המכסה. רצוי לכסות מעל עם מגבת. מעכשיו סופרים כ-18 דקות על האש ואסור להרים את המכסה.
12. אחרי 18 דקות סוגרים את האש, אבל לא מרימים את המכסה. נותנים לסיר לעמוד סגור עוד 10 דקות לפחות.
13. הרגע הגדול הגיע: מרימים את המכסה, מריחים, זורקים את העשבים.
14. מערבבים בעזרת מזלג בעדינות, ואז פחות בעדינות. הרעיון הוא לפורר את הגושים. צריך לחפור עמוק כדי לערבב את כל חלקי הסיר, מלמעלה, מהתחתית ומהדפנות. מוסיפים את הקשיו ומערבבים. 15. טועמים. מוסיפים מלח אם צריך.
18. אוכלים.
19. שוטפים כלים. אפשר גם למחרת אם ממלאים אותם במים.
זה היה מתכון פשוט ופופולארי שיספק לכם שנים של הנאה.
איך יצא?
| |
| |