לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2006    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2006

פינת המתכון - מרק עוף בקיץ


השבוע ג'ון היה חולה, אז עשיתי לו מרק עוף.

רבים מזלזלים, או שאולי הם פשוט לא מודעים, לסגולותיו של מרק עוף טוב.
אמא של ג'ון אמרה לו לא לאכול, רק לשתות. אילו שטויות! הוא שתה ספרייט כדי למלא את הבטן בגאזים.
אמרתי לו: תקשיב ג'ון, ברומא, אתה תשתמש בתרופות סבתא של הרומאים.
הוא אמר: אה, מרק עוף זאת התרופה בכל מקום, גם באירלנד, פשוט אמא שלי אף פעם לא עשתה לי.
ילד עשוק.
בהתחלה הוא קצת הסתייג, אבל ברגע שהניחוחות התחילו להתפשט בחלל הבית הוא נשבר מהר מאוד.

אחרי שנתקלתי בילדותו העשוקה של ג'ון, הבנתי שבטח גם בישראל יש ילדים רבים שלא זכו לגדול על הערכים האמיתיים והמוצקים של מרק העוף.
זכינו שהקידמה הביאה לנו את המזגן, וכך אפשר להנות גם בקיץ מסגולותיו שלא יסולאו בפז של מרק העוף.
מרק עוף זה בערך המאכל שהכי קל להכין חוץ מפרוסה עם חמאה.

הנה המתכון שלי.
כרגיל, ההוראות מפורטות בכוונה כדי להקל עליכם. יש כל מיני מרכיבים, חלקם הכרחיים וחלקם תוספות מעניינות. כרגיל, המתכון הוא פרי ניסוי וטעייה ולא פרי התלמדות בקורדון בלו, אז אם יש לכם הערות והצעות ייעול, אל תהססו להגיב.

מרכיבים בסיסיים:

בצל גדול או שניים
2-3 גזרים
שורש סלרי גדול או שניים
שורש פטרוזיליה ענק או שלושה קטנים
לפת (לא חובה)
קולורבי
חלק כלשהו של עוף, כרעיים או שוק או משהו, אפשר גם קפוא
אטריות דקיקות נגיד חצי שקית, שיהיה גם לימים הבאים.
סיר גדול
מסננת גדולה לאטריות

עשבים:
פטרוזיליה
כוסברא
שמיר

תבלינים:
הרבה מלח
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף (בסדר בסדר, לא חובה)
קצת אורגנו (לא חובה)

תוספות רצויות או אפשריות:
שקדי מרק
חצי אצבע שורש ג'ינג'ר (אני נוהג לחתוך את האצבע ג'ינג'ר לחתיכות קטנות בתור הפתעות לסועדים.)
נבטים עבים
סלרי גבעולים חתוכים לפרוסות דקות
קצת רוטב סויה
עירית קצוצה
פלפל חריף


אופן ההכנה:

כראוי למאכל כל כך בסיסי, יש לו אלפי גרסאות, זאת שלי:

1. מחממים שמן בסיר גדול (5-7 ליטר)
2. קוצצים בצל או שניים לארבעה
3. שוטפים את חלקי העוף ומייבשים פחות או יותר
4. מטגנים מעט את הבצל והעוף, וגם קצת צ'ילי יבש אם רוצים.
5. וזהו, מוסיפים מים עד שני שליש גובה
6. מקלפים את כל הירקות (חוץ מהנבטים והעירית) וחותכים לחלקים גדולים, ומכניסים גם לסיר.
7. מוסיפים את כל התבלינים
8. מחכים שירתח ואז מנמיכים את האש
9. קושרים את העשבים בחבל או חוט (לא בגומי, יש לו טעם לוואי) ושמים על המרק
10. זהו! תוך שניות יתפשט בחלל הבית ריח חזק ובלתי ניתן לעצירה.
11. עכשיו צריך לחכות איזה שעה ורבע ככה. זה קשה. קשה לעמוד בפיתוי.
זהו השלב שבו בני הבית נודדים למטבח ושואלים בביישנות מתי המרק יהיה מוכן.
12. מרתיחים מים ומבשלים אטריות דקיקות שלוש דקות. טועמים לראות אם הן כבר מוכנות.
13. מסננים את האטריות ומעבירים לקערה או כלי שלא יידבקו למסננת. אפשר לשמור מה שנשאר במקרר לימים הבאים.
14. אחרי שעה ורבע בערך המרק מוכן. זורקים את צרור העשבים, הם סיימו את תפקידם.
בכל קערה שופכים אטריות ואז את המרק. עכשיו מוסיפים עירית ונבטים אם יש.
15. לא לשכוח לשאול את הסועדים אם הם אוהבים ירקות במרק ואיזה.
16. לגבי האטריות אין שאלה, על פי בית המשפט הבינלאומי בהאג אין לאכול מרק עוף בלי אטריות דקיקות.
17. מציעים שקדי מרק לסועדים. רצוי להכין מלחייה למקרה הסביר שהמרק לא מלוח מספיק. פלפל שחור
כנ"ל.
18. שוטפים כלים.

בתיאבון!
נכתב על ידי , 5/8/2006 14:25   בקטגוריות פינת המתכון  
31 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ליאת ר. ב-9/8/2006 21:59




Avatarכינוי: 

בן: 47

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)