RSS: לקטעים
לתגובות
<<
אוגוסט 2019
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
הבלוג חבר בטבעות: |
קטעים בקטגוריה: `.
לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .
מתכון: אמפנדס\בורקיטוס צמחוני ברוטב טחינה צ'ילי
החלטתי שאני אנסה לקחת מתכון בשרי וותיק
שלי ולהפוך אותו לצמחוני ונראה אם זה יצא טעים.
יצא טעים, אבל מכיוון שהנחתום אינו מעיד
על עיסתו, אתם מוזמנים לנסות להכין ולראות אם צדקתי.
זה הולך מבלי להגיד שאם יוצא טעים צדקתי
ואם יוצא לא משהו זה בגלל שאתם לא יודעים לבשל.
וכרגיל, המתכון מפורט מאוד וזה לא אומר
שהוא מסובך, להיפך, זה נועד להקל עליכם את המלאכה ולהזכיר שלא נורא אם אין חלק
מהמרכיבים או אם הם מקופסא או להציע תחליפים וגם לעודד אתכם לבצע ניסויים בעצמכם.
אמפנדס\בורקיטוס צמחוני ברוטב טחינה
וצ'ילי
(לכ-30 אמפנדס קטנים בערך, אולי יותר.
2-3 אמפנדס זאת מנה אחת בארוחה שלמה, 4-5 אמפנדס+רטבים זה כבר ארוחה בפני עצמה)
מצרכים למילוי
סלסלת פטריות שמפיניון טריות או קופסת
שימורים, חתוכות לפרוסות
אפונה - חצי קופסת שימורים או כרבע שקית
אפונה קפואה
תירס גרעינים - חצי קופסת שימורים
רגילה, או קופסת שימורים קטנה, או כרבע שקית קפוא
בצל בינוני-גדול קצוץ דק
1-4 שיני שום לפי הטעם, קצוצות דק
חצי צרור פטרוזיליה טרייה, קצוץ דק
כמה גבעולי עלי נענע (רק העלים), קצוץ
דק
כ-50 גרם צנוברים (קלויים עד
להזהבה, כ-5-7 דקות בטוסטר, לשמור שלא יישרפו!) (- אפשר להחליף בגרעיני חמנייה או
באגוזי קאשיו שבורים אם זה מה יש)
תוספת אפשרית: חצי כוס זיתים ירוקים
מגולענים וקצוצים
תבלינים
3 כפות שמן זית (או כל שמן אחר)
כף מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית קינמון
כפית ציפורן
כפית צ'ילי יבש\רוטב צ'ילי חריף\כל חריף
אחר שיש לכם בבית
2-3 כפות רוטב סויה
לבצק
בצק עלים קנוי או
מלווח מופשר (מלווח אחד מספיק לכ-10-12
אמפנדס)
קצת שמן זית
קצת קמח
קצת מרגרינה
רטבים
טחינה ירוקה
כוס טחינה גולמית של המותג החביב עליכם
מיץ מלימון אחד
1-2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל
מעט כמון
חופן פטרוזיציה קצוצה
חופן שמיר קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
מים לפי הטעם
מערבבים הכל טוב טוב, מוסיפים מים כל
פעם קצת עד שמגיעים לסמיכות המועדפת עליכם, ולהשלמת המלאכה טוחנים במעבד מזון או
במוט בלנדר כזה שימושי שאפשר פשוט לדחוף לכל כלי שהוא.
רוטב צ'ילי
הולכים לחנות וקונים בקבוק רוטב צ'ילי
מתוק או חריף לבחירתכם. עוד לא ניסיתי להכין כזה לבד, אבל אולי גם זה יגיע, זה
בסה"כ עשוי מצ'ילי, סוכר, חומץ, שום ומלח. הנה מתכון לרוטב צ'ילי
שמצאתי ברשת.
אופן ההכנה
1. קוצצים דק
את הבצל, השום, הפטרוזיליה והנענע, ואם הפטריות טריות שוטפים וחותכים אותן
לפרוסות.
2. מחממים קצת
שמן במחבת גדולה, מוסיפים קצת צ'ילי ואז את הבצל והשום, מזהיבים את הבצל.
3. מוסיפים את
הפטרוזיליה והנענע, מטגנים בערבוב, מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים.
4. מוסיפים את
התירס, האפונה, הצנוברים והסויה, מערבבים, וזהו המילוי מוכן.
5. על משטח
מקומח מותחים את המלוואח המופשר למין ריבוע, וחותכים אותו ל-9 ריבועים של כ-5-7 ס"מ.
6. במרכז כך
ריבוע מניחים כף גדושה של מילוי, ואז סוגרים פינה על פינה של הבצק כך שנוצר משולש,
מותחים ומצמידים את צלעות המשולש העליון על התחתון, ואז מקפלים מלמטה למעלה את
השוליים. אפשר גם להשקיע מזלג לאורך הקיפול לגימור מעוצב.
7. מחממים
תנור או טוסטר לחום גבוה, מברישים את האמפנדס בשמן, משמנים תבנית במרגרינה, ואופים
את האמפנדס כעשר דקות או עד שהם משחימים יפה.
8. אני אוכל
אותם עם טחינה ורוטב צ'ילי, אבל כל רוטב אחר שמתאים לכם גם הולך. 9. שוטפים כלים.
אפשר לשמור את המילוי במקרר כשבוע וכל
יום לעשות קצת אמפנדס לאותו היום. כך אפשר גם לגוון במרכיבי המילוי וברטבים. קראתי
לזה אמפנדס כי במקור זה היה מתכון לאמפנדס אבל גל אמרה שלה זה יותר מזכיר סמוסות
הודיות, אולי בגלל הנוכחות החזקה של האפונה והתבלון הכבד.
בכל מקרה הרעיון הוא שזה מתכון שאפשר
להכין בספונטאני מדברים שיש בבית, כלומר דברים קפואים וקופסאות שימורים, אם דאגתם
להצטייד מראש, ואין בעיה לדלג על המרכיבים המתכלים כמו עשבים, אם כבר שבוע לא
יצאתם מהבית והעשבים שקניתם לפני שבוע השחירו כבר בתחתית המקרר, וזה במקרה הטוב
שבו גם יצאתם מהבית רק לפני שבוע וגם ניצלתם את זה כדי לקנות, בין השאר, עשבים
טריים.
בתיאבון!
| |
ת'אמת? יש לי מיליון לינקים, נושאים, הודעות, ידיעות, שמועות ורכילויות לכתוב עליהם, כולם וכולן סופר חשובות.
אבל יש לי יותר מידי חיים, אז לא נשאר לי זמן מת לבלוג בימים אלה.
בעידן שלנו הרדיפה אחרי האושר היא משמעות החיים.
תעשו מה שעושה אתכם מאושרים: עבודה, יצירה, סמים (קלים), אלכוהול, עזרה לפלסטינים מסכנים, מסיבות, סקס חסר מעצורים, ספרים, טלוויזיה, התחרדות פתאומית, יוגה, אסטרולוגיה, קריאה בפי הטבעת, משככי דכאון תרופתיים, פטריות, אוכל, גלידה, ים וכו'.
זכרו: מה שעושה אתכן מאושרות. לא את אמא, או אבא, או החבר, או הדילר, או הסרסור שלכן.
מותר גם שילובים.
כן כן, אני יודע, נורא קשה, החיים כיאוטיים, יש לכם כאב ראש הערב. הבוקר. הצהריים. אחר הצהריים. לפנות ערב, וגם בלילה.
אבל אל תשכחו שאושר זה עניין יחסי. תחשבו נגיד אם הייתם חולי סרטן, או איידס, או דרפורים בת"א (חחח הייתם מתים. השחורים האלה, יש להם סטייל שלכם ולי בחיים לא יהיה. תאמינו לי, הסטודיו שלי דלת מול דלת של רוגוזין\ביאליק, גן עד י"ב של כל העובדים הזרים בדרום ת"א. בבצפר הזה נראה לי הצברים הם מיעוט! שחור תמיד באופנה, ככה אומרים, והם ההוכחה. אתה רואה איזה כושי צולע, שטבחו לו את כל המשפחה מול עיניו, פוסע לו בפלורנטין כאילו הוא איזה ראפר על. הם אשפי שילובי הצבעים. תנו להם תרומה של הג'אנק הכי מאוס בארון הבגדים שלכם, ותראו אותם מחר ברחוב צ'לנוב כאילו הם דוגמנים בהפקת אופנה של ראש אינדיאני או מה שלא תהיה הרשת הלוהטת עכשיו. וזה עוד לפני שדיברתי על הפיליפינים, הנפאליות עם התלבושות המסורתיות שנראות כמו הודיות על ספידים ונצנצים, התאיות, הכושיות...
בערב יום העצמאות האחרון עבדתי בסטודיו. מידי פעם יצאתי לקנות משהו או לשאוף אוויר. בית הספר הוציא את כל תלמידיו, כיתות כיתות, לאנשהו. הרחובות סביבי התמלאו בילידי כל הגזעים והלאומים וצבעי העור שבעולם, מגיל 5 ועד גיל 18. כולם, שחורים, חומים, בז', צהבהב אקזוטי, אפרסק-פנינה וחלום מדברי, כולם לבושים בחולצה לבנה [ראיתי כמה מהמאחרים מחליפים לחולצה לבנה בבהילות לפני השער...] ומנופפים בידם בדגל ישראל קטן.
כשאתה עומד בפתח הסטודיו שלא מזמן שכרת, במחסן מוזנח-משהו באוף-פלורנטין, ורואה את המחזה הסוריאליסטי הזה...
אתה מתייג את הפוסט שלך כ"אופטימי" בישראבלוג.)
אלה היו סוגריים ראויים לשמם.
בקיצור, תרגישו טוב, ואם זה לא קורה, אל תחכו לזה, תעשו מה שצריך כדי שזה יקרה.
המפגשים הראשונים אצל פסיכיאטר מסובסדים אם אתם חברי קופת חולים כלשהי.
לא יודע כמה ויאגרה או סיאליס עולים, אבל אני חושב שגם את זה הקופות מסבסדות.
לגברים לפחות, ייתכן שזה לא פחות יעיל מפסיכיאטר!
לסיכום, בשש מילים, כי קראתי שזה באופנה עכשיו:
תזדיינו עם זרים, תקבלו ילדים יפים!!!
|
נכתב על ידי
,
23/6/2008 22:26
בקטגוריות הערות אישיות, הומניזם, חברה וכלכלה, אמנות פוליטית, אתאיזם, גזענות, דת ואמונה, חינוך, מהגרי עבודה, מוסר, סוציאליזם, סמים, עירוני, פאנק, פוליטיקה, פיוז'ן, פינת הטיפ של אודטה, פליטים, שיבוש תרבות, תרבות נגד, אהבה ויחסים, אופטימי, אקטואליה, ביקורת, בית ספר, עבודה, שחרור קיטור
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-27/6/2008 17:17
|
קומיקס חדש בוואללה אופנה: "תל אביבית אמיתית" מאת ענת עינהר
ידידה לינקקה לקומיקס שבועי חדש שלא פלא
שפספסתי - הוא מופיע בוואללה אופנה:
"תל אביבית אמיתית" מאת ענת
עינהר, מצחיק ושנון, למרות שחלק מהמצבים כבר נטחנו לא מעט.
***
ניסיתי את שיעורי הערבית שמוצעים במחיר
מצחיק של 450 ₪ ל-12 מפגשים (כשלושה חודשים!) בגדה השמאלית.
זה ערבית מדוברת, ללא לימוד הכתב. אבל
זה היה בקצב הרבה יותר מידי מהיר בשבילי, בייחוד ביום שישי בשתיים עשרה בבוקר.
***
עשיתי טחינה ירוקה רגילה (עם לימון,
שום, פטרוזיליה, מלח, פפריקה, כמון, זרעי כוסברא טחונים וכו) (מטחינה אורגאנית של
הרדוף. אתם חושבים שזה אברי רן גידל אותה?) והשותפה שלי תלתה כביסה. היא אמרה
שאכלה באיזה קפה טחינה ממש טעימה, לא יודעת מה שמו בה, אולי דבש. אמרתי יאללה.
ועוד אני יש לי דבש מכוורות שניאורסון בכפר-חב"ד, שופרא דשופרא קדוש קדוש
קדוש מסבתא שלי. ואז נזכרתי בסיפור על קורט וונגוט והמתכון המשפחתי שהיה לו עוד
מגרמניה, של בירה שמוסיפים לה קצת קפה, ואיך זה נהיה בירה על שמו באיזה מבשלת
בוטיק באינדיאנאפוליס או איפה שזה לא היה. אז הוספתי גם כמה גרגרי קפה.
טחנתי הכל ביחד ויצא פיצוץ!
טחינה ירוקה רגילה חמצמצה מרירה חריפה
(בגלל השום) אבל עם סיומת עמוקה, ארוכה המהדהדת ניחוחות אדמה וטעמי אגוזים, שוקולד
ועשרים צרעות עצבניות שעוקצות לכם את כל הלשון ואת כל החיך מבפנים ואתם לא יכולים
ללעוס חודשיים.
***
הבה ונראה, מה עוד על שולחני הבוקר?
קיבלתי מייל שטוען שתמיד אפשר לחייג 112
למשטרה מהסלולארי גם אם הוא נעול. ניסיתי, לא עבד.
בהעיר השבוע מתפרסמת כתבת תשובה לבריטית הפיק-אפית מהשבוע שעבר, של פולניה שמצאה פה אהבה ומתחילה ללמוד עברית, כתבה שהיא כולה שיר הלל אחד גדול לתל-אביב. יחי. ובמוסף כותב ניר בכר על פולין. המתקפה הפולנית מעצימה.
***
"זה התחיל בכראמה", תום שגב מקביל בין העבר להווה, על ישראל שלא לומדת מטעויות הכוללות הרג מאסיבי של אזרחים.
ולווט דיווחה שאפעס עובר ממוסף הארץ לשבעה ימים. בעסה, דווקא כשנהיה מוצלח.
אה, פתחנו גם אירוע בפייסבוק לתערוכה בלונדון, למי שהיה מודאג. בינתיים כבר נרשמו כמגיעות בטוח מלא צעירות-רוסיות-יהודיות-לונדוניות, כך שאני לא מודאג.
***
והרי לידיעה שהגיעה זה עתה:
הוצאת "מצריים" מוציאה מהדורה חדשה, החמישית(!), להגדה של אנגלמאיר!!!
כמו שאתם יכולים לראות לעיל יש לה ואריאנט קאבר! ובעברית, יש גרסא חדשה לשער הספר. הגרסא החדשה אכן הרבה יותר אביבית וחמימה, ואנגלמאיר הסגיר בשיחה פרטית שלדעתו הדפוס בחדשה הרבה יותר טוב, ולכן כל חובב אמגלמאיר אמיתי (זאת כבר תוספת שלי) צריך לקחת מייד את ההגדה הישנה ולשרוף אותה בחצר האחורית, ואז לעוט על חנות הספרים\קומיקס העצמאית הסמוכה ולקנות הגדות חדשות לו ולבני משפחתו.
***
וכמעט שכחתי: כך מסיימת היום אילנה זפרן את טורה השבועי, "רשומון", שמתפרסם ב"עכבר העיר":
|
נכתב על ידי
,
25/1/2008 16:15
בקטגוריות אקטואליה, ביקורת, קומיקס, קומיקס ישראלי, קולינריה, אמנות פוליטית, הסכסוך הישראלי-פלסטיני, הערות אישיות, חברה וכלכלה, הרצאות וסדנאות, חינוך, בירה, נובל קויזין, מגזינים, נגד הכיבוש שתיים בחמש, עירוני, סוציאליזם, עיתונות, פולין, פיוז'ן, פייסבוק, איור, אמנות, פינת המתכון, פרסום, תערוכות, תקשורת, תרבות אלטרנטיבית
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ג'וני הירוק ב-28/1/2008 16:44
|
אבי פיטשון העלה מאמר חדש לאתר מארב. כאילו, אני מאוד מעריך את לוסקי כמורה בעל פה, אבל הטקסטים הכתובים שלו הם סינית בשבילי. אני לא יכול לקרוא אותו בלי פירוש רש"י.
יש רק בנאדם אחד שאני מוכן שיאכיל אותי בניסוחים פילוסופיים\אמנותיים נפתלים, כי הוא בערך היחיד שאני מסוגל להבין את רוב הטיעונים שמסתתרים מאחורי בליל המילים הגבוהות והפלצניות שלו. והבנאדם הזה הוא כמובן פיטשון. במאמר שעלה לאחרונה באתר "מארב" הוא לא אומר הרבה דברים ממש חדשים, אבל זה תענוג לקרוא אותו אומר אותם, והוא מזכיר לי מחדש כמה וכמה דברים שהספקתי לשכוח. כרגיל, ניתוח הבעיות הוא מבריק, אבל הטיעונים הולכים ומתערפלים כשהמאמר מתקרב לקטע של "מה אפשר לעשות". בשלב הבעיות, נתת דוגמאות קונקרטיות. תן דוגמאות לגישה שאתה מציע בתור פתרון.
>תוספת: צריך להסביר: פיטשון כותב בצורה בארוקית בכוונה, ואיך שהוא כותב זה חלק מהפתרון: להכניס אמנות לכל אספקט בחיים. הוא מנסה ליצור מניפסט שיהיה לא רק מלא בטיעונים לוגיים אלא גם מרהיב צורנית. בטוח שהוא היה מסוגל לכתוב קצת יותר ברור אם הוא היה רוצה, אבל זה היה משעמם אותו.
מצחיק שנראה שרחלי רוטנר חיה, עם התודעה הפסיכדלית שלה, את מה שפיטשון נזקק לאלפי מילים כדי להגדיר את מה שהוא חולם עליו.
אני מזהיר מראש שלרוב הקוראים גם פיטשון יהיה די בלתי נהיר, שלא לומר פלצן שמאלני מניאק ודוגמא לכל מה שרע. במילים אחרות, אם לא גמרתם ארבע שנים של לימודי אמנות, עדיף שתלכו לקרוא שוב את הפוסטים האחרונים של רחלי רוטנר. לא מתוך התנשאות, סתם כדי לחסוך לכם את העצבים.
חוצמזה יש המון בלוגרים שכותבים דברים מעניינים, לא זוכר את כולם. נעמה כרמי מעניינת ומחכימה כתמיד. מחר הפסטיבל באשדוד, אל תתנשקו איתי כי אני קצת מצונן.
|
נכתב על ידי
,
3/3/2007 17:09
בקטגוריות אמנות, אמנות פוליטית, אקדמיה, דת ואמונה, חברה וכלכלה, חינוך, מקרים מיסטיים קוסמיים עליזים, נגד תרבות הצריכה, סוציאליזם, פאנק, פיוז'ן, פילוסופיה, פרסום, תקשורת, תרבות נגד, תרבות אלטרנטיבית, שחרור קיטור
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-5/3/2007 19:49
|
מנה חמה תאילנדית קצת כמו כמה מאחיה הידועים יותר, הפיצה, התירס על קלח או הפופקורן, המנה החמה התאילנדית שייכת אצלי לקטגוריית המזון שאני לא יכול לדמיין את חיי בלעדיו. לא מזון שאני חייב לאכול בתדירות מאוד גדולה, מזון פשוט יחסית, אבל כזה שטעמו המובחן והייחודי יכול להביא מזור לנפש עייפה, גוף דואב ובטן ריקה. מזון שיכול לסחוט ממך אנחת עונג, מזון שריחו בלבד יגרום לך לרייר כמו כלב חולה.
אל תתבלבלו, אני לא מדבר על חקייניה הישראלים הנחותים והמעליבים. אין כל קשר בין הטעם הסינטטי העלוב של אסם ועלית לטעם הסינטטי העילאי של "מאמא" התאילנדית האמיתית בטעם ברווז, חזיר או בקר. או אפילו שרימפ, אם אני במצב רוח הרפתקני מטורף.
יכולים לעבור חודשים שבהם המזווה שלי יהיה ריק משקיות חומות קטנות, חודשים שבהם אני מטפח את הערגה על אש קטנה. עד שיום אחד, מפגש מקרי עם החנות האסיאתית בשוק הכרמל יהפוך אותי בין רגע לעני יותר בעשרה שקלים ועשיר יותר בחמש ארוחות חסרות תחליף.
כאמור, שלא כמו חקייניה העלובים, במנח"ת האמיתית שלושה שקיקים, או שניים שאחד מהם מחולק לשניים. באחד יש את האבקה החומה-אפורה. בשני יש פלפל חריף אש גהינום. אך בשלישי, הו בשלישי יש שומן לבנבן שמגעיל בנות, והוא אוצר בתוכו תוספת טעם מרעישה.
בתקופה הראשונה להכרותי עם הפלא גיבשתי בעמל רב עמידות לחריף המטורף של המנח"ת, ובסופה הצלחתי לגמוע קערת מנח"ת שלמה שלתוכה שפכתי בחשש את תוכן השקית כולה. בקרב חבריי בגיל 18 זה נחשב למבחן גבריות, ואני עמדתי בו בכבוד.
בשנים האחרונות, אחרי שכבר הוכחתי לכל את כל מה שהיה צריך להוכיח, אני מרשה לעצמי להתברגן גם בתחום הזה, ואני שופך רק שליש מהחריף. גם ככה אני גומר את הקערה מזיע כמו, אה... כמו הוברט אחרי פרק של "הכי גאים שיש".
כאמור, המנח"ת היא לא בשביל כוסיות. זה מגעיל אותן וזה גם לא בריאותי או טבעוני. ולא כשר. אם כי אני חושב שלחריף דווקא יש אי אילו ערכים בריאותיים. זה מנקה את המערכת וכאלה.
המנח"ת היא בשביל גברים אמיתיים, או בחורות עם ביצים. אני חושב שבלוגינג כבר מספיק מיינסטרים בשביל שגבר יכול להריץ בלוג ועדיין להיחשב לגבר אמיתי. אם כי מה אכפת לי, אני גבר אמיתי מעצם שמי בלבד. אני אמיתי ולכן יש חרדל על שמי.
| |
| |