לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2019    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .


פוסט פרסומי:


אם אתן נקלעות לשוק הפשפשים ביפו ביום חורף קר, ולא בא לכן להוציא הון באחת המסעדות היקרות, בחנות הירקות והמעדנים שאני עובד בה, מרשה דה ג'אפה (Marche de Jaffa, רחוב רבי פנחס 9, מעבר לפינה מה"שאפה"), אנחנו מציעים מרק טבעוני חם לקחת!


המרק משתנה מדי יום-יומיים. בין המרקים שאנחנו מכינים:
מרק אדום - מיניסטרונה - מרק ירקות על בסיס עגבניות עם ירקות וקטניות (אבל בלי פסטה, כך שהוא נטול גלוטן)
מרק כתום - דלעת, גזר ובטטה סמיך ומתובל
מרק לבן - קרופניק - מרק פטריות, גריסים ותפוחי אדמה
מרק ירקרק - מרק אפונה וקרם קוקוס (זה המרק של היום)
מרק חום - מרק עדשים
ועוד.

את המרקים מבשלים השפים גל שעובדת איתי ואני.



כלי מרק קטן (300 מ"ל) עולה 18 ש"ח, כלי גדול (500 מ"ל) עולה 25 ש"ח, בתוספת שתי פרוסות לחם דגנים טרי, ואפשר גם לקצוץ לכן פטרוזיליה, כוסברה או שמיר ולהוסיף רבע לימון או קצת פלפל חריף למי שצריכות חיזוק תיבול...


כמובן שאתן מוזמנות לטעום לפני שמחליטים אם לקחת.
נתראה!


נכתב על ידי , 22/1/2019 01:34   בקטגוריות נובל קויזין, קולינריה  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-23/1/2019 16:03
 



בחנות הירקות


נכתב על ידי , 23/11/2018 00:38   בקטגוריות חינוך, נובל קויזין, פינת הטיפ של אודטה, קולינריה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פינת המתכון: מוסקה יוונית-ערבית טבעונית


חומרים לתבנית של בערך 20 על 15 ס"מ

  • 3 חצילים גדולים (מומלץ מזן בלאדי) פרוסים לאורכם בעובי 1 ס"מ (בערך, לא חייבים לדייק)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 תפוח אדמה גדול או שניים בינוניים

למלית:

  • שמן זית לטיגון
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 400 גרם פטריות קצוצות (שמפיון\פורטבלו)
  • 100 גרם אגוזי מלך שבורים לחתיכות של פחות מחצי ס"מ
  • 6 שיני שום קצוצות או כתושות (או יותר לפי הטעם)
  • 1 כפית (או יותר) בהרט (או גראם מסאלה וקצת קינמון טחון)
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסה, רצוי של מוטי)
  • פלפל חריף קצוץ – לפי הטעם
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אופציונלי – כוס יין יבש או להבדיל בירה
  • ואפשר גם עשבי תיבול לבחירתכן – בזיליקום, אורגנו, זעתר או תימין למשל.

לבשמל טבעוני:

  • חצי כוס קשיו שהושרה 6 שעות במים חמים או בושל חצי שעה במים
  • 1 כוס מים או חלב צמחי לא ממותק
  • 1 כף קמח כלשהו
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • קורט מוסקט טחון (או לפי הטעם)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מברישים את פרוסות החצילים בשמן, מתבלים במלח ואופים כ-15-20 דקות עד הזהבה.
  3. מכינים את המלית: מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים שום ופלפל חריף, מטגנים מעט. מוסיפים את הפטריות ומטגנים.
  4. מוסיפים את התבלינים הערבים ואגוזי המלך, מערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מוסיפים יין או בירה אם רוצים ומבשלים עד שמצטמצם והאלכוהול מתאדה. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מכינים בשמל: טוחנים יחד בבלנדר חזק את כל המרכיבים. מבשלים תוך כדי ערבוב 5-4 דקות עד הסמכה חלקית.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מרכיבים את המוסקה: מרפדים את התבנית בפרוסות החצילים האפויות, ומניחים אותן כך שחלק מהן יוכלו לכסות את השוליים.
  8. מניחים מעל שכבה של פרוסות תפוח אדמה ומתבלים במלח.

10.  מכסים בשכבה של מלית ה"בולונז". מכסים בעוד שכבת חצילים ויוצקים בשמל מעל.

11.  אופים את המוסקה כ-45 דקות עד שהיא מתייצבת ומזהיבה.

12.   מצננים כרבע שעה לפחות לפני ההגשה והחיתוך.

 

נ.ב. בטח יישאר לכם מהמלית, אפשר לעשות ממנה קציצות מעולות!

איך יצא?

נכתב על ידי , 2/8/2017 01:02   בקטגוריות נובל קויזין, פינת המתכון, קולינריה, צמחונות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פינת המתכון: מרק ו\או רוטב קוסקוס תאילנדי מקסיקני מהיר


פרצי היצירתיות הקולינריים שלי מתרחשים בדרך כלל כשאני רעב ומחליט
לבשל משהו ומהר ממה שיש בבית. כשדואגים מראש לצייד את המזווה ואת המקפיא במצרכים
לשעת צרה, יש מבחר עשיר לבחור ממנו.


כך למשל גיליתי פעם כשהייתי סטודנט בירושלים שכשאין ביצים, אפשר
להשתמש בטחינה במקומן בציפוי השניצל. נסו את זה פעם, זה עובד.


 


אני ממש אוהב קוסקוס, הריח, הטעם והמרקם. וכך גיליתי לפני כמה שנים
שקוסקוס ברוטב מנה חמה תאילנדית זה שילוב מוזר אבל טעים. הפעם רציתי טעם יותר
מסורתי, לא תאילנדי במובהק.


 


הנה מה שעשיתי. תוך בערך חצי שעה זה היה מוכן. אם משתמשים בירקות
טריים ולא בקפואים ושימורים, זה ייקח יותר. מבוסס על מה שעשיתי ממה שהיה לי, כל
אחד יכול להחליף מצרכים לפי טעמו.


 


 


מצרכים


לדי הרבה מנות, בטח איזה 8


 


1.      1 חבילת קוסקוס 350 גרם (אני עברתי לקוסקוס מקמח מלא)


2.     
2.5 כוסות מים רותחים


3.     
3-4 כוסות מים (לרוטב עשיר. למרק אפשר להוסיף עוד שתיים או שלוש לפי טעמכם)


4.      כשליש שקית לקט ירקות להקפצה (בערך 250-300 גרם. בשלי היו גזר, אפונה
סינית, פלפל אדום, תירס, נצרי במבוק וסלרי, הרכב שמושך לכיוון תאילנדי, אבל אפשר
גם כל לקט אחר למרק)


5.     
1 קופסת שימורי שעועית שחורה ברוטב פיקנטי (הטאץ' המקסיקני, יחד עם
התירס. אפשר גם להחליף לשעועית לבנה לא פיקנטית)


6.     
1 קופסת שימורי שעועית לבנה (או כוס וחצי קפואה)


7.     
1 קופסת שימורי חומוס (או כוס וחצי קפוא)


8.     
1 בצל קצוץ דק


9.     
1-3 שיני שום קצוצות או כתושות


10.  חצי כוס פתיתים או אטריות


11.  שישית כרוב קצוץ לסרטים


 


 


תבלינים




1.      כפית או שתיים משחת קארי אדום (לא חובה)


2.      כף או שתיים רוטב סויה


3.      כף כמון


4.     
2 כפיות כורכום


5.     
2 כפיות פפריקה


6.      כפית צ'ילי גרוס


7.      מלח ופלפל


 


תוספות אפשריות




1.      שורש פטרוזיליה או סלרי חתוך לקוביות קטנות


2.      תפוח אדמה בקוביות קטנות


3.      וכל ירק מרק אחר


4.      נבטוטים או קטניות אחרות


5.     
2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קצוץ


6.      עשבים


 


הכנה


 


1.      מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על השקית, ומוסיפים קצת מלח פלפל, שמן
זית, וקמצוץ כמון וכורכום לפני שמוסיפים את המים.


2.      קוצצים בצל ושום. מחממים שמן זית בסיר בינוני-גדול, ומטגנים את הבצל
והשום איזה שתי דקות ככה.


3.      מוסיפים קמצוץ צ'ילי גרוס.


4.      מוסיפים מעט שמן אם צריך ומקפיצים את הירקות מהלקט ואת הכרוב איזה
שתיים שלוש דקות.


5.      מוסיפים שלוש כוסות מים ואת כל השעועית והחומוס.


6.      מתבלים: מלח פלפל, כף כמון, שתי כפיות כורכום, שתי כפיות פפריקה, כף
או שתיים רוטב סויה.


7.      למי שיש בלנדר מוט אפשר לתקוע אותו במרק לשניים שלושה סיבובים כדי
להסמיך את המרק.


8.      אחרי שרתח, המרק יהיה מושלם אחרי שעה על אש קטנה, אבל טעים מאוד גם
אחרי רבע שעה.


הממ,
נראה לי שאני הולך לקחת עוד מנה.
נכתב על ידי , 25/1/2011 12:56   בקטגוריות הערות אישיות, נובל קויזין, פינת המתכון, קולינריה, צמחונות  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-26/1/2011 12:26
 



מתכון: אמפנדס\בורקיטוס צמחוני ברוטב טחינה צ'ילי


החלטתי שאני אנסה לקחת מתכון בשרי וותיק שלי ולהפוך אותו לצמחוני ונראה אם זה יצא טעים.

יצא טעים, אבל מכיוון שהנחתום אינו מעיד על עיסתו, אתם מוזמנים לנסות להכין ולראות אם צדקתי.

זה הולך מבלי להגיד שאם יוצא טעים צדקתי ואם יוצא לא משהו זה בגלל שאתם לא יודעים לבשל.

 

וכרגיל, המתכון מפורט מאוד וזה לא אומר שהוא מסובך, להיפך, זה נועד להקל עליכם את המלאכה ולהזכיר שלא נורא אם אין חלק מהמרכיבים או אם הם מקופסא או להציע תחליפים וגם לעודד אתכם לבצע ניסויים בעצמכם.

 

אמפנדס\בורקיטוס צמחוני ברוטב טחינה וצ'ילי

 

(לכ-30 אמפנדס קטנים בערך, אולי יותר. 2-3 אמפנדס זאת מנה אחת בארוחה שלמה, 4-5 אמפנדס+רטבים זה כבר ארוחה בפני עצמה)

 

מצרכים למילוי

 

סלסלת פטריות שמפיניון טריות או קופסת שימורים, חתוכות לפרוסות

 

אפונה - חצי קופסת שימורים או כרבע שקית אפונה קפואה

 

תירס גרעינים - חצי קופסת שימורים רגילה, או קופסת שימורים קטנה, או כרבע שקית קפוא

 

בצל בינוני-גדול קצוץ דק

 

1-4 שיני שום לפי הטעם, קצוצות דק

 

חצי צרור פטרוזיליה טרייה, קצוץ דק

 

כמה גבעולי עלי נענע (רק העלים), קצוץ דק

 

כ-50 גרם צנוברים (קלויים עד להזהבה, כ-5-7 דקות בטוסטר, לשמור שלא יישרפו!) (- אפשר להחליף בגרעיני חמנייה או באגוזי קאשיו שבורים אם זה מה יש)

 

תוספת אפשרית: חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים

 

תבלינים

 

3 כפות שמן זית (או כל שמן אחר)

כף מלח

כפית פלפל שחור

כפית כמון

כפית קינמון

כפית ציפורן

כפית צ'ילי יבש\רוטב צ'ילי חריף\כל חריף אחר שיש לכם בבית

2-3 כפות רוטב סויה

 

לבצק

 

בצק עלים קנוי או

מלווח מופשר (מלווח אחד מספיק לכ-10-12 אמפנדס)

 

קצת שמן זית

קצת קמח

קצת מרגרינה

 

רטבים

 

טחינה ירוקה

כוס טחינה גולמית של המותג החביב עליכם

מיץ מלימון אחד

1-2 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל

מעט כמון

חופן פטרוזיציה קצוצה

חופן שמיר קצוץ

חופן כוסברה קצוצה

מים לפי הטעם

 

מערבבים הכל טוב טוב, מוסיפים מים כל פעם קצת עד שמגיעים לסמיכות המועדפת עליכם, ולהשלמת המלאכה טוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר כזה שימושי שאפשר פשוט לדחוף לכל כלי שהוא.

 

רוטב צ'ילי

הולכים לחנות וקונים בקבוק רוטב צ'ילי מתוק או חריף לבחירתכם. עוד לא ניסיתי להכין כזה לבד, אבל אולי גם זה יגיע, זה בסה"כ עשוי מצ'ילי, סוכר, חומץ, שום ומלח. הנה מתכון לרוטב צ'ילי שמצאתי ברשת.

 

 

אופן ההכנה

 

1. קוצצים דק את הבצל, השום, הפטרוזיליה והנענע, ואם הפטריות טריות שוטפים וחותכים אותן לפרוסות.

2. מחממים קצת שמן במחבת גדולה, מוסיפים קצת צ'ילי ואז את הבצל והשום, מזהיבים את הבצל.

3. מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע, מטגנים בערבוב, מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים.

4. מוסיפים את התירס, האפונה, הצנוברים והסויה, מערבבים, וזהו המילוי מוכן.

5. על משטח מקומח מותחים את המלוואח המופשר למין ריבוע, וחותכים אותו ל-9 ריבועים של כ-5-7 ס"מ.

6. במרכז כך ריבוע מניחים כף גדושה של מילוי, ואז סוגרים פינה על פינה של הבצק כך שנוצר משולש, מותחים ומצמידים את צלעות המשולש העליון על התחתון, ואז מקפלים מלמטה למעלה את השוליים. אפשר גם להשקיע מזלג לאורך הקיפול לגימור מעוצב.

7. מחממים תנור או טוסטר לחום גבוה, מברישים את האמפנדס בשמן, משמנים תבנית במרגרינה, ואופים את האמפנדס כעשר דקות או עד שהם משחימים יפה.

8. אני אוכל אותם עם טחינה ורוטב צ'ילי, אבל כל רוטב אחר שמתאים לכם גם הולך.

9. שוטפים כלים.

 

אפשר לשמור את המילוי במקרר כשבוע וכל יום לעשות קצת אמפנדס לאותו היום. כך אפשר גם לגוון במרכיבי המילוי וברטבים. קראתי לזה אמפנדס כי במקור זה היה מתכון לאמפנדס אבל גל אמרה שלה זה יותר מזכיר סמוסות הודיות, אולי בגלל הנוכחות החזקה של האפונה והתבלון הכבד.

 

בכל מקרה הרעיון הוא שזה מתכון שאפשר להכין בספונטאני מדברים שיש בבית, כלומר דברים קפואים וקופסאות שימורים, אם דאגתם להצטייד מראש, ואין בעיה לדלג על המרכיבים המתכלים כמו עשבים, אם כבר שבוע לא יצאתם מהבית והעשבים שקניתם לפני שבוע השחירו כבר בתחתית המקרר, וזה במקרה הטוב שבו גם יצאתם מהבית רק לפני שבוע וגם ניצלתם את זה כדי לקנות, בין השאר, עשבים טריים.

 

בתיאבון!

נכתב על ידי , 7/5/2009 20:38   בקטגוריות נובל קויזין, פינת המתכון, פיוז'ן, קולינריה  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-10/5/2009 20:57
 



התחלתי ללמד באקדמיה


קורס קומיקס של סמסטר אחד במחלקה לאנימציה בספיר, שדרות.
אני עדיין לא יודע אם אהיה מרצה טוב או מרצה גרוע, אבל מה שבטוח זה שאצטרך להתחיל ללכת לישון מוקדם במוצ"ש, למה הספירים המשוגעים האלה מתחילים ת'לימודים בשמונה וחצי לפנות בוקר.
ועוד ביום ראשון!

חוצמיזה אתמול בישלנו אחותי האמצעית ואני מפרום קלאסי, מפרום חציל, מרק של קוסקוס, וקוסקוס שעשוי מכרובית!
אחותי הקטנה עשתה סלט שאמא שלי העתיקה מאיזה מקום: קינואה עם אגסים, סלרי ואגוזים ברזילאים גדולים כאלה ורוטב לימון, מאוד טעים.
ודוד שלי מנדי עשה יין. היין היה טעים מאוד.

נ.ב. אל תבואו לפצ'ה-קוצ'ה אם לא קניתם כרטיסים מראש, למה נגמרו הכרטיסים.
מה הקוצ'ה הזה? חפשו בגוגל, עצלנים.
נכתב על ידי , 16/11/2008 18:10   בקטגוריות אקדמיה, אמנות, הערות אישיות, חינוך, נובל קויזין, עירוני, קולינריה, קומיקס, תרבות, בית ספר  
28 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-24/11/2008 16:39
 




דפים:  
Avatarכינוי: 

בן: 48

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)