דו"ח חדש של צוות מומחים בינלאומי חושף פרקטיקה שאותה צה"ל אימץ מארגוני טרור קטנים יותר ממנו:
צוות המומחים, שביקר בעזה שלוש פעמים בשליחות ארגון רופאים לזכויות אדם (רל"א), וגבה עדויות מעשרות פצועים ואנשי צוותים רפואיים, שם לב לדפוס פעולה מחריד של הצבא במלחמה. לפחות 15 עדויות מתארות מקרים שבהם הצבא הפציץ יעד, ואז – עם הפסקה קצרה או מיד לאחר מכן – הפציץ את אותו יעד שוב. התוצאה הייתה קטלנית במיוחד: קרובי משפחה, שכנים, עוברי אורח ו/או אנשי צוותים רפואיים, שהגיעו לסייע לפצועים ולפנות גופות מבין הריסות הבתים, הופצצו בעצמם, נהרגו או נפצעו.
"מדובר בתופעה נפרדת ממה שמכונה 'הקש בגג'", מבהירים מחברי הדו"ח, שעוסקים בחלק אחר של הדו"ח בנפרד במדיניות "הקש בגג" – שכללה הטלת פצצות "אזהרה", קטנות שלא אמורות לגרום להרס בתים. "הירי הכפול" הוא משהו אחר. משהו שמזכיר לקורא הישראלי טראומות משלנו, כמו הפיגוע הכפול הנורא בבית ליד, ואירועי טרור דומים. כך, לפי צוות המומחים, נהג הצבא בעזה.
בסהר האדום תיארו את דפוס "הירי הכפול" כאחד הגורמים המרכזיים לפציעות ולהרג בקרב הצוותים הרפואיים שלהם. בסך הכל במהלך המלחמה נהרגו 23 אנשי צוותים רפואיים, מהם 16 בתפקיד, ו-83 נוספים נפצעו. לפי נתוני צוות המומחים, 45 אמבולנסים ניזוקו מהפצצות צבאיות, וכן תחנת אמבולנסים אחת, 17 בתי חולים ו-56 מרפאות נהרסו כליל או נפגעו – וזאת על אף שנציגי ארגון הבריאות העולמי של האו"ם העבירו לישראל קואורדינטות מדויקות של כל המתקנים הרפואיים ברחבי הרצועה.
הצבא המוסרי ביקום, מה יש לומר.