והרי החדשות: הנפט עומד להיגמר.
תוך כעשר-חמש עשרה שנה, תפוקת הנפט בעולם תתחיל לרדת.
בעוד הביקוש לנפט עולה ועולה, בייחוד כשמדינות ענק כמו סין מתעוררות ומאמצות את הקפיטליזם האמריקאי, תפוקת הנפט תתחיל לרדת, כי די – הנפט באדמה פשוט יתחיל להיגמר.
כל חיינו בעולם המודרני מבוססים על נפט. לא רק הדלק למכוניות: הפקת חשמל, חקלאות, ייצור מזון, שאיבה והפצה של מים וביוב, וכו'.
כשהפקת הנפט תתחיל לרדת, לא תתאפשר יותר צמיחה כלכלית.
צמיחה כלכלית מבוססת על גידול בייצור, כי כשכל איש עסקים לוקח הלוואה מהבנק כדי להשקיע בהקמת העסק, הוא מניח שהגידול בייצור ולפיכך במכירות ובהכנסות יעזור לכסות את הריבית שהוא משלם על ההלוואה. הבנק מחשב את הסיכונים שבנתינת ההלוואה, ואם הוא יודע שהנפט יהיה הרבה יותר יקר, הוא יודע שלעסק יהיה הרבה יותר קשה להרחיב את הייצור, ולכן יותר קשה להחזיר את ההלוואה. לכן הבנקים לא יתנו הלוואות.
הקפיטליזם המערבי המודרני מבוסס על תרבות הצריכה. מייצרים צרכנים ומעודדים אותם לקנות עוד ועוד מוצרים שתוחלת חייהם מתקצרת והולכת, כדי שיקנו עוד וכו'. הקפיטליזם מבוסס על ההנחה, המתבררת - הפלא ופלא – כשגויה! שאנחנו חיים בעולם שבו המשאבים הם בלתי נדלים.
מה שאומר שידידינו הקפיטליסטים מדה-מארקר, שעדיין מדברים בשפת הצמיחה התמידית ועל הג'ונגל התחרותי של החזק שורד, פשוט מדברים בשפה שהולכת להתיישן קצת.
גיא רולניק ונחמיה שטרלסר, שני ישישים חמורי סבר שגדלו על משנתו של אדם סמית' מהמאה השמונה עשרה, ממשיכים לדבר על עמיר פרץ כמי ש"נלחם בתחרותיות" ולא מבין את "העולם הכלכלי הגלובלי".
אז מי לא מבין את "העולם הכלכלי הגלובלי"?
מי חי את עולם האתמול?
בין הפותרים נכונה יוגרל רכב שטח ענק שצורך שני ליטר דלק לקילומטר כביש.
אז איפה היינו? מה אתם יודעים – המשאבים עומדים להיגמר!
מה יקרה אז?
שאלה טובה. אולי יגידו לנו להתחיל לחסוך, כי חבל על כל טיפה. למעשה, אפילו לא יצטרכו להגיד לנו, כי הנפט יהפוך לכל כך יקר, שממילא לא נוכל להרשות לעצמנו. אולי, לראשונה מזה זמן רב, נתחיל להעדיף מוצרים יקרים יותר אבל שתוחלת החיים שלהם ארוכה יותר. אולי ננסה לבנות תחנות רוח על הגג. אולי פשוט נגווע ברעב ובצמא. אבל עד אז – אכול ושתה.
הנאום שלעיל מבוסס על המאמרים היותר מפורטים שבאתר שיא תפוקת הנפט. לכל מי שרוצה להבין על מה אני מבסס את נבואות הזעם האלה, אני ממליץ לקרוא שם, ולהיווכח שאלה לחלוטין לא קונספירציות של שמאלנים, כי גם הבנק העולמי כבר מתחיל להכיר בבעיה. לפני כמה שבועות גם מוסף שבעה ימים של ידיעות פרסם כתבה שמבוססת על המאמרים הנ"ל, אז התוודעתי לנושא, ולה איירתי את האיור שלעיל.
>עדכון: ותקראו גם את התגובות, יש הערות מענינות!