לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2016    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
3/2016

פינת המתכון: אורז עם זיתים ועגבניות


זה מתכון שכיכב אצלי הרבה, ובעצם זה אורז הבית מבחינתי.

יצא שמזמן לא הכנתי אותו, אתמול בערב בא לי והכנתי, וברגע שטעמתי נזכרתי כמה אהבתי אותו ולא הבנתי למה זנחתי אותו.

הוא מבוסס על מתכון שמצאתי פעם בווינט ושיכללתי, והוא הופיע גם בספרי "מר בשלן".

בזמנו לא העלתי אותו לפה כי רציתי שיהיה אקסקלוסיבי לרוכשי הספר, עכשיו זה כבר פחות חשוב.

מאז עדכנתי אותו קצת, והרי הוא לפניכם:

 

בגדול המרכיבים הבסיסיים הם אורז בסמטי, עגבניות, זיתים וקארי צהוב, וכל השאר זה תוספות וקישוטים לשיקולכם.

אם נשאר ליום המחרת האורז קצת מתייבש ואפשר לרענן אותו עם עוד קצת קוביות עגבניות טריות.

 

מצרכים בסיסיים:

 ספל וחצי (או ספל אחד של שליש ליטר) אורז בסמטי

 2 עגבניות גדולות או 3 בינוניות

 3\4 ספל זיתים ירוקים מגולענים – עובד יופי עם רוב סוגי הזיתים – סורים דפוקים, קלמטה שחורים או אפילו סתם חרוזית

1 בצל בינוני\גדול

מלח ופלפל

2.5 ספלי מים או ספל גדול וחצי.

שמן זית או מרגרינה

 

תבלינים:

מלח ופלפל

3-6 כפות אבקת קארי צהוב (לפי הטעם. במילון שלי לא קיים הביטוי "יותר מדי קארי")

כף כמון

כף שטוחה גרעיני כוסברא שלמים. מוסיף טעם חמצמץ נהדר כשנתקלים בהם באורז.

4-6 מסמרי ציפורן או כפית טחון

כפית הל טחון או גרגרים מ-4-7 תרמילים, תלוי בגודלם

כפית שטוחה קינמון

 

תוספות רצויות, לפי סדר חשיבות:

                   1. צנוברים קלויים (כחצי כוס, כ-50 גרם)

                   2. שורש סלרי קצוץ

       (או שורש פטרוזיליה)

                   3. צרור עשבים

       (פטרוזיליה, כוסברא, שמיר, וכו)

                   4. קצת צ'ילי יבש או פפריקה חריפה

                   5. אטריות דקות של מרק (חצי כוס-כוס)

 

הכנה:

                   1. משרים את האורז במים פושרים, רצוי לפחות שעה אם יש. אם לא משרים מאריכים את זמן הבישול מ-15 דקות ל-18.

 

                   2. קוצצים את הבצל.

 

                   3. חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות, לתוך קערית. מגלענים את הזיתים לאותה קערית.

 

                   4.מרתיחים קצת שמן או מרגרינה בסיר על אש גבוהה.

                      כשהשמן מתחיל לרתוח שופכים פנימה את הבצל ומאדים קצת.

                      אני אוהב להוסיף בשלב הזה את האטריות שישחימו. צריך לערבב שלא יידבקו לתחתית.

                      שופכים פנימה קצת מהקארי והכמון ומערבבים מהר שלא יישרפו.

 

                   5. מוסיפים עוד טיפה שמן, מוסיפים את האורז,

                       ומערבבים איזה שתי דקות ככה, שייראה שכל האורז מבריק מקצת שמן.

 

                   6. מוסיפים את העגבניות והזיתים. מערבבים טוב.

                       (זה הזמן להוסיף גם את שורש הסלרי הקצוץ, אם יש)

 

                   7. מוסיפים את המים. מערבבים.

 

                   8. תוך כדי שזה רותח מוסיפים את שאר התבלינים, המלח והפלפל ומערבבים.

 

                   9. מכינים את צרור העשבים, קשור בחבל או חוט.

 

                10. כשהמים רותחים קשות מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים מעל את צרור העשבים, וסוגרים טוב את המכסה.

                     רצוי לכסות מעל עם מגבת.

                     מעכשיו סופרים 15 דקות על האש ואסור להרים את המכסה.

 

                11. במקביל קולים את הצנוברים: מפזרים על תבנית ומכניסים לטוסטר לכמה דקות.

                      צריך להשגיח עליהם שישתזפו אבל שלא יישרפו.

 

                12. אחרי רבע שעה סוגרים את האש, אבל לא מרימים את המכסה.

                      נותנים לסיר לעמוד סגור עוד 10 דקות.

 

                13. הרגע הגדול הגיע: מרימים את המכסה, מריחים, זורקים את העשבים, מוסיפים את הצנוברים.

 

                14. מערבבים בעזרת מזלג בעדינות, ואז פחות בעדינות.

                     הרעיון הוא לפורר את הגושים ולהכניס פנימה את הצנוברים.

                     צריך לחפור עמוק כדי לערבב את כל חלקי הסיר, מלמעלה, מהתחתית ומהדפנות.

 

                15. טועמים. מוסיפים מלח אם צריך.

 

                16. מזהירים את הסועדים ממסמרי הציפורן - לא אוכלים אותם.

 

                17. אוכלים.

 

נכתב על ידי , 28/3/2016 12:17   בקטגוריות פינת המתכון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי: 

בן: 48

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)