חצילים בנוסח סצ'ואן - מתכון טבעוני חריף ומתובל
כרגיל, אני כותב מה אני שמתי – מוזמנים לשנות מרכיבים וכמויות לפי טעמכם.
מצרכים לשתי מנות:
1 חציל בינוני חתוך לאצבעות בגודל 1.5 ס"מ על 3-4 ס"מ בערך
קמח לקימוח
מעט שמן צמחי (לא זית)
חצי ראש שום, מקולף לשיניים פרוסות דק או קצוצות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 כוס אורז לבן יבש, מוכן לפי טעמכם
לרוטב:
2-3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ לפרוסות דקות או גפרורים (אפשר להשתמש
במקום בג'ינג'ר המוחמץ שמגיע עם משלוחי הסושי, או ברוטב ג'ינג'ר מתוק אם זה מה שיש
לכם)
רבע כוס רוטב סויה
1-2 כפות שמן שומשום
1 כף צ'ילי חריף יבש \ 1 כף סחוג אדום \ 1 פלפל חריף טרי קצוץ (אני
שמתי את שלושתם גם יחד. יצא חריף מאוד)
1 כף שמן צ'ילי מתובל של מסעדת האנוי אם יש לכם
1 כפית משחת שעועית שחורה מלוחה או סתם מלח
2 כפות רוטב פטריות \ רוטב הוי סין \ 1 כף קמח טפיוקה להסמכת הרוטב
2 כפות רוטב ג'ינג'ר מתוק \ 1 כף סוכר
1 כף שומשום
רבע כוס מים
אופן ההכנה:
- מחממים
תנור אפיה לחום גבוה (250-270 מעלות, או על אופציית גריל אם יש)
- חותכים
את החציל לאצבעות ומקמחים אותן היטב מכל הצדדים.
- מורחים
מעט שמן על נייר אפיה שנתון בתבנית.
- מפזרים
את אצבעות החציל על נייר האפיה. אופים כ-15-20 דקות עד שהן משחימות\זהיבות, הופכים
אותן אחת אחת ואז אופים עוד כ-15-20 דקות עד שהצד השני משחים יפה. החציל מוכן
כשתוכן האצבעות השמנות יותר רך וטעים ובחוץ קריספיות.
- בינתיים
קוצצים את חומרי הרוטב. מערבבים את כל החומרים בקערית מלבד השום והפלפל החריף הטרי
אם יש.
- בסיר קטן
מחממים מעט שמן, וכשהוא חם מטגנים בו את השום והפלפל החריף מעט. מוסיפים את הרוטב
ומרתיחים תוך ערבוב, ומצמצמים עוד שתי דקות.
- מצלחתים:
עורמים ערימת אורז, עליה ערימת אצבעות חציל אפויות, עליהן שופכים מהרוטב, ומעל הכל
מפזרים בצל ירוק.
בתיאבון!