סיימתי לטרוף, יצא נהדר, אז החלטתי לחלוק אתכם את הכיף.
המרינדה במתכון שלהלן היא מה שעשיתי השבוע, אבל אפשר לשחק עם הטעמים ולהכין מרינדות שונות ומשונות לפי טעמכם.
מצרכים (ל-2-3 אנשים):
1 חבילת טופו סטנדרטית (300 גרם)
3 כפות רוטב טעם מעושן (להשיג בחנויות המזון האסייתי דוגמת מזרח מערב או דראגון)
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב פאד תאי (לא חובה. במקום הפאד תאי אפשר לשים כל רוטב אחר שאתם אוהבים, צדפות, ברביקיו וכו')
1 כף שמן צמחי
1.5 כוסות פירורי לחם
2 כפות זרעי צ'יה או קמח טפיוקה
חצי כוס מים
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה
1. פורסים את הטופו לאצבעות בעובי 1 עד 1.5 ס"מ.
2. מערבבים בכלי שאפשר לסגור טוב כף שמן, רוטב סויה, רוטב טעם מעושן ורוטב פאד תאי, ומשקעים במשרה את אצבעות הטופו. מכניסים למקרר.
3. משרים לפחות יממה! ככל שתשרו יותר זמן הטופו יספוג יותר טעם. הוא לא מתקלקל מהר במשרה אז אפשר להשרות אפילו שבוע, אני בדרך כלל נשבר אחרי 3-4 ימים ואז הטופו כבר רווי טעם נהדר.
4. מכינים את הטיגון: סיר או מחבת עמוקה, צלחת שטוחה עם פירורי לחם, וקערה עם תחליף הביצה: חצי כוס מים עם קמח טפיוקה (לערבב היטב) או זרעי צ'יה (לחכות כמה דקות עד שיהפכו את המים לדביקים), וצלחת שטוחה עם הרבה נייר סופג.
5. טובלים את האצבעות מכל הצדדים במים עם הטפיוקה\צ'יה, ואז בפירורי הלחם.
6. מטגנים כדקה-שתיים עד שפירורי הלחם מזהיבים יפה לדרגת הטיגון האהובה עליכם.
7. טורפים.