RSS: לקטעים
לתגובות
<<
ספטמבר 2010
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | |
הבלוג חבר בטבעות: | 9/2010
זהו זה! המסיק יתחיל ביום שישי הקרוב!
יש אנשים שפוחדים מהפגנות אלימות. יש אנשים עם ילדים. יש אנשים שרוצים לעזור אבל לא יודעים איך.
אבל אני - אני ממליץ לכולם לבוא למסיק הזיתים!
במסיק הזיתים לא אלים, במסיק הזיתים כיף חיים.
האוויר טוב, הנוף יפה, הילדים הפלסטינים חמודים, העבודה קלה והמטרה נעלה.
ואפילו חוזרים לפני כניסת השבת!
זה אני מוסק בשנים עברו
שאלה: למה בכלל צריך לעזור לחקלאים פלסטינים במסיק?
תשובה: משתי סיבות עיקריות:
א. במקומות שבהם גדר הסיפוח מפרידה בינם לבין שדותיהם, הם מקבלים אישור למספר ימים קטן מאוד, לפעמים רק שלושה ימים במקום חודש, ואז צריך לעזור להם למסוק.
ב. במקומות שבהם השדות והמטעים קרובים להתנחלויות ויש חשש להתנכלויות של מתנחלים, נוכחות של ישראלים מרתיעה את המתנחלים וגם גורמת לצבא להתייחס לתלונות הפלסטינים.
הנה ההודעה מהרבנים לזכויות אדם:
זהו זה! המסיק יתחיל ביום שישי הקרוב בתאריך כ"ג תשרי 1.10.2010.
(ליתר דיוק כבר התחיל אבל השתתפותנו תחל השבוע בגדול). אנו צריכים/ות להיות במספר נקודות, וזקוקים/ות להרבה מתנדבים/ות.
בנוגע לימים הנוראים, הם לפעמים מגיעים "מוקדם" ולפעמים "מאוחר" אבל מגיעים לטובה.
כך
גם עונת המסיק - לפעמים היא מתחילה מוקדמת יותר ולפעמים מאוחרת יותר,
לפעמים מסתיימת מהר ולפעמים ממשיכה עד ינואר, אך כך או כך זכותנו ומצוותנו
לדאוג לכך שחקלאים פלסטינים יוכלו לממש את זכותם לעבד את אדמותיהם בביטחון.
גם לאחר הניצחון שלנו בבג"צ 2006, ואף שיש שיפור ניכר בתפקוד כוחות הביטחון, ואפילו
שיש מקומות שכוחות הביטחון מנסים למנוע את נוכחותנו, השתתפותנו במסיק היא
חיונית לשמור על הישגינו. זאת גם חוויה מדהימה והזדמנות לקשר ישיר עם
פלסטינים מן השורה.
המעונינים לצאת ביום שישי מוזמנים להתקשר: הרב יחיאל גריינימן 2110639 050
או ל: טל כ"ץ 6286806 054
נקודת המפגש ושעת היציאה יהיו תלויות במספר המשתתפים, כרגיל ביום ו', נחזור כשעה וחצי לפני כניסת השבת.
בדרך כלל תהיה אפשרות להתקשר גם למשרד בכדי להירשם מראש למסיקים הקרובים. תשלח הודעה יום לפני לגבי שעת היציאה ומקום המפגש.
נתראה!!!
נ.ב. תזכורת מתחילת עונת המסיק של שנה שעברה:
| |
אנגלמאיר מציג חוברת הסברה: אבא שלי שוטר הגירה
ושוב אני מקבל אימייל מפתיע מאנגלמאיר, והרי הוא לפניכם:
אהלן
אמיתי זאת
חוברת ההסברה החדשה שאיירתי. בקרוב
בבתי הספר ובמתנ"סים
המובחרים! תראות
זאב
אבא
שלי שוטר הגירה
לאחר
שכבוד שר הפנים,
אלי ישי,
יעץ
להסביר לילדי העובדים הזרים ש"נגמר
הטיול",
הכנתי
מיזמתי חוברת הסברה מאויירת,
שתבהיר
לילדי ישראל את הסוגיה הזאת של גרוש ילדי
הזרים.
הקפדתי
על עברית קלילה,
מתרוננת
ומתחרזת.
אפילו
דברי השר נשמעים קלילים יותר בחרוזים:
"ילדים
יקרים,
נגמר
הטיול -
ארזו
ת'פקלאות
וטוסו לחו"ל!".
שמה
של החוברת:
"אבא
שלי שוטר הגירה".
בעמוד
הראשון מתנוסס תצלומו של כבוד השר חובק
ילד זר, (עבודת
פוטושופ מוצלחת של ידידתי חנה)
והסיפור
עוקב אחר פעולת גירוש הילדים מרגע קבלת
ההחלטה בכנסת,
נחישותו
של האב השוטר המגרש,
ועד
עליית הילדים למטוס והגעתם בשלום לארצם.
"כל
כך התגעגענו לסבתא וסבא -
חזרנו
לניגריה והכל סבבה"
כל
שנותר הוא לפנות לכבוד השר,
שיכתוב
הקדמה קצרה,
מאירת
עיניים,
ובה יפרט
את יתרונות גירוש הילדים הזרים.
החוברת,
במימון
משותף של משרדי הפנים והחינוך,
תחולק
חינם בבתי הספר ובמתנ"סים
ברחבי הארץ.
מתוך החוברת:
|
נכתב על ידי
,
25/9/2010 10:13
בקטגוריות פנזינים וכו', אמנות פוליטית, הומניזם, חברה וכלכלה, מהגרי עבודה, משטרה ו"כוחות הביטחון", סוציאליזם, קומיקס ישראלי, תרבות נגד, אקטואליה, ביקורת
הצג תגובות
הוסף תגובה
1 הפניות לכאן
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
תגובה אחרונה של
קורדליה ב-2/10/2010 17:21
|
פינת המתכון: מג'דרה נבטוטים משודרגת אני מאוד אוהב מג'דרה,
אבל אפילו אני מוכרח להודות שהיא מעט
חדגונית. זאת
בעיה שהציקה לי זמן רב,
וסוף סוף החלטתי לשים לה קץ ולפתור
אותה אחת ולתמיד.
כבר כמה שנים שמוכרים
בסופרים ובמרכולים קופסאת נבטוטים –
זרעים מונבטים טריים של עדשים,
שעועית, מש
ושאר קטניות. הם
אמנם הרבה יותר יקרים מעדשים יבשים,
אבל הם גם הרבה יותר מגוונים,
וגם לא צריך לבשל אותם זמן ארוך עד
שיהיו מוכנים. אפשר
גם להחליף את העדשים היבשים בתערובת של
קטניות יבשות מהסוגים המוזכרים לעיל,
אבל זה לאנשים פחות עצלנים ממני. יש אפילו אורגנים בסופרים הייעודיים.
אז הנה מה שבישלתי אתמול,
למיטב זכרוני:
מצרכים בסיסיים (לדי
הרבה מנות, איזה
10 לפחות):
2
כוסות אורז ארוך,
פרסי או בסמטי (אגב, אצל הערבים משתמשים באורז עגול, או אפילו יותר מוזר, בבורגול!)
2
קופסאות קטנות של נבטוטים או אחת
ארוכה
3
בצלים בינוניים עד גדולים
4
כוסות מים
חצי כוס שמן זית
כף כמון
כף כורכום (אפשר
להחליף בקארי, אבל
זה לא אורתודוקסי!)
מלח ופלפל
סיר בינוני-גדול
עם מכסה טוב
תוספות מומלצות:
כוס אפונה
כוס אטריות דקיקות (כאלה
של מרק עוף)
גזר אחד,
קצוץ דק
מעט רוטב סויה
יוגורט או לבן (“גיל")
מעט בהרט
מעט גרעיני כוסברא טחונים
אצל הערבים מוסיפים קינמון. האם אתם מוכנים לקצת מתוק?
צרור עלים ירוקים:
פטרוזיליה,
כוסברא, שמיר
או שלושתם גם יחד
בקבוק יין לבן יבש או
קאווה חצי יבשה וזולה.
אופן ההכנה:
-
משרים את האורז במים
פושרים לפחות חצי שעה,
שעה אפילו יותר טוב.
בזמן הזה שוטפים את הכלים מאתמול
ומכינים את כל שאר המצרכים.
זה הזמן לקפוץ למכולת ולקנות כורכום
אם נגמר.
-
קוצצים את הבצלים
לפרוסות דקות, ואז
את הפרוסות חוצים לחצי.
-
קוצצים את הגזר דק
דק. אני השתמשתי
בכזה קולפן מתוחכם שעושה מהגזר גפרורים
חמודים, אבל
הצורה לא באמת משנה.
-
מסננים את האורז מהמים
במסננת צפופה, ונותנים
לאורז לנוח איזה חצי שעה אם יש.
אבל הוא יחיה גם אם לא תתנו לו להתייבש.
-
חולצים את פקק בקבוק
היין ומוזגים כוס ראשונה,
שתעזור בבישול.
-
מדליקים
את האש הגבוהה,
ושופכים שפריץ שמן זית
לסיר. קצת
לפני שהוא רותח,
שופכים פנימה את הבצלים
הקצוצים. עם
כף כלשהי מפרידים את הפרוסות לרצועות
בודדות. מטגנים
הרבה זמן עד שהבצל שרוף היטב.
מוציאים החוצה חצי או שני
שליש מהכמות.
-
אם רוצים
אטריות שחומות,
מטגנים עכשיו את האטריות
הדקיקות בקצת שמן וכף רוטב סויה.
-
עוד שפריץ
שמן זית לסיר,
ומטגנים קצת את הנבטוטים,
ואת הגזר והאפונה אם יש.
זה הזמן להוסיף לטיגון
מעט כמון וכורכום,
שייפתחו.
-
עורמים
אותם בצד יחד עם הבצל,
עוד שפריץ שמן זית,
ומטגנים גם את האורז איזה
שתי דקות. מערבבים
הכל ביחד.
-
מוסיפים
4 כוסות
מים, מערבבים
טוב.
-
מוסיפים
את שאר התבלינים:
מלח,
פלפל,
ושאר הכמון והכורכום.
-
יופי,
עכשיו נותנים לעסק לרתוח
כהוגן. מוסיפים
את צרור העשבים,
סוגרים את המכסה,
ומוסיפים מעליו מגבת מטבח.
-
אה,
כן,
ומנמיכים לאש קטנה.
-
נותנים
למג'דרה
להתבשל 15-20 דקות.
אחרי 22
נזכרים שהיא עדיין על האש,
ורצים לכבות את האש בבהילות.
-
עכשיו
מחכים לפחות רבע שעה.
בינתיים אפשר לבדוק
אימיילים או לשחק טטריס.
-
טוב,
אתם כבר מכירים את התרגולת.
מרימים את המכסה,
מריחים,
זורקים את העשבים המסמורטטים,
ומתחילים לדקור את המג'דרה
במזלג ארוך כדי לפורר את הגושים.
מוסיפים את הבצל המטוגן שחיכה בצד, ומערבבים.
-
אוכלים עם
יוגורט או לבן בצד,
כף מזה וכף מזה,
או לנועזים – שופכים את
הלבן לתוך המג'דרה.
-
הולכים
לישון. הכלים לא ילכו לשום מקום.
תוספת:
אורי מסביר בתגובות איך מנביטים נבטוטים לבד:
קצת חבל לקנות נבטוטים שכ"כ קל לעשות אותם. זה יותר טעים, יותר בריא (לא עבר את דיכוי הקירור) וגם יותר זול. התהליך הפשוט: משרים לשעתיים את הקטניות מניחים בקופסת פלטיק ישנה מחוררת שוטפים ומרעננים בוקר וערב אחרי יום מתחילה הנביטה ובימים הבאים יש כל הזמן נבטוטים חיים בבית. נתן לערבב את הקטניות והנביט ביחד. זה נחמד אפילו כפיצוחים (גם ילדים אוהבים). יש לזה טעם מתקתק ומשמח גם בסלט.
| |
פסטיקומיקס בחיפה בראשון שני הקרובים!
הקומיקסאי לי בלום (הוא ירוק! הוא חללניק!) לקח יוזמה וארגן מיני פסטיבל קומיקס בחיפה!
מיטב אמני הקומיקס הישראלים יעבירו הרצאות וסדנאות- כולן בחינם לגמרי!
מיטב אמני הקומיקס יאיישו דוכנים מלאי כל טוב הארץ!
ויש גם תחרות ציורים וקריקטורות לילדים!
ויש גם תחרות אכילה מהירה של חוברות קומיקס!
ואפילו אני אהיה שם ואף אעביר סדנאות!
כל הכיף הזה יקרה ב:
מרכז פנורמה שעל ראש הכרמל, שדרות הנשיא 109
תאריכים:
26-27 בספטמבר, שזה ממש בימים ראשון ושני הקרובים
שעות:
10:00-21:00, בתקווה שנחזיק מעמד
הנה תוכניית הפסטיבל המלאה:
| |
איזה כיף של יום כיפור
גם
הפעם היה זה רותם ששלף אותי ואת ישראל
מחורינו הטחובים בערים הצפופות אל המרחבים
הפתוחים והלא מפותחים של חוף מעיין צבי
(מצפון
למעגן מיכאל)
לשתי
יממות שלמות של אוהלים,
צילייה,
ים,
שמש,
ירח,
חול רך,
יין,
תפוחי
אדמה במדורה וכיף תימני.
ביום
שישי גם חיה באה וסיפרה לנו על נדידת
הציפורים.
בלילה רותם ויגאל, מייסד הפסטיגאל, ג'ימג'מו בתיפוף על מיכלי המי עדן שהבאנו בהם מים, ורותם ניגן גם בגיטרה. אכלנו גם חומוס תעשייתי "אל בוסתן" שקנינו בפורדיס - אל תקנו, חומוס לא טוב. אבל הפלאפל שם אחלה.
הכלבות של אביגל מהזולה הסמוכה התרוצצו על החוף ורדפו אחרי כל מכונית שעברה. שני טמבלים מג'יסר התחפרו עם פרייבט בחול למרות שאמרנו להם לא לסוע משם.
הים היה סוער וגלי, לא חם מידי ולא קר מידי, ונהניתי לתת לגלים להשבר עליי ולערבל לי את הצורה. אפילו ראיתי מהצד כמה צינורות כאלה יפים כמו של הגולשים בהאוויי, רק במיניאטורי.
וקראתי את הגרפיק נובל AD של ג'וש נויפלד, שעוקב אחרי 7 אנשים שונים שעברו את הוריקן קטרינה בניו אורלינס. בקרוב אפרסם ביקורת עליו.
אין
הרבה מה לספר,
למעשה,
חוץ
מלספר בשבח המעשה,
ולהמליץ
לכולם לעשות אותו דבר גם.
עבודה
זה לא תירוץ,
עוד יש
חג לפנינו.
ומי
שרוצה לנשום אוויר פסגות דווקא,
יכול
לצאת גם השנה למסיק חווייתי בנוף פסטורלי:
עונת המסיק יוצאת לדרך
בואו עמנו למסוק זיתים!
כמו
בכל שנה, עמותת "שומרי משפט - רבנים למען זכויות אדם" יוצאת לעבודה חקלאית
יחד עם הפלסטינים החיים מעבר לגדר ההפרדה, כדי למנוע אלימות מתנחלים
והשחתת עצים.
בזכות
הפעילות של "שומרי משפט" מקרים של אלימות פחתה, ואף החקלאית זוכים להגנה
ע"י כוחות הביטחון. אך אין זה די והנוכחות שלנו עוד חשובה!
נשמח אם תרשמו גם השנה להתנדב ולהגיע למסיק.
אם יש עניין להיות ראש קבוצה
ו\או שיש ידע בערבית
ו\או תפקיד צבאי היכול לסייע למקריים שבהם נפגשים בצבא
זה יסייע רבות
אנא הודיעו
ניתן במייל: [email protected]
| |
המלצה חמה: פסטיבל אינדינגב, 7-8-9 באוקטובר
אמנם רשימת המופיעים עוד לא פורסמה, יש רשימה! אבל אני מקדים וממליץ כדי שיהיה לכם זמן להתארגן.
אינדינגב הוא הפסטיבל הכי מוצלח בישראל בשנים האחרונות. תחשבו סיני+הופעות מהבוקר עד הלילה. אווירת סתלבט מדברית, עשרות להקות והרכבים, דוכני ספרים ודוכני אוכל עצמאיים, קהל מובחר ובחורות בלבוש מינימאלי - וכל זה בלי חסויות מסחריות - בלי בנקים וחברות סלולר שמשתלטים על כל חלקה טובה וכל פינה בצבעים הצעקניים שלהם.
כאן התלהבתי מהפסטיבל כשחזרתי ממנו לפני שנתיים.
הפסטיבל התרחב השנה מיומיים לשלושה, חמישי-שישי-שבת, כך שאפילו שומרי שבת יוכלו להנות מיממה שלמה של פסטיבל.
מחוץ למתחם הפסטיבל מוקמת עיר אוהלים שם ישנן כל הקהל הרב.
כשיש כל כך הרבה הופעות ברצף כל היום, את חלקן אתה מפסיד כשאתה ישן, אוכל או סתם נח. אז עושים איזה תוכנית בסיסית לפי ההרכבים שממש רוצים לראות, אבל מטבע הדברים יוצא על הדרך להחשף להרבה כאלה שלא מתכננים מראש לראות, ואז יש הזדמנות מצויינת להתאהב במוזיקה חדשה שלא הכרת קודם, וזה הכי טוב להחשף למוזיקה חדשה וטובה בהופעה חיה.
כרטיס עולה 170 ש"ח לכל שלושת הימים, או 70 רק ליום חמישי, וכל שאר הפרטים באתר הפסטיבל.
ויש גם אירוע בפייסבוק, כמובן. הכרטיסים נמכרים במכירה המוקדמת בלבד ומספרם מוגבל, ראו הוזהרתם!
| |
לדף הבא
דפים:
| |