|
,I am the master of my fate
I am the captain of my soul |
כינוי:
kuksta מין: נקבה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
יוני 2012
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
הבלוג חבר בטבעות: | 6/2012
עוד טעמים ראשוניים לפני שהלכתי לאכול נבטוטים כתבתי את הפוסט הקודם על חיבתי החדשה לפרי האדמה. אתמול בבוקר כבר עשיתי הליכת בוקר עד לדוכן המיצים המצוייד בשדרה ושתיתי שוט של מיץ עשב חיטה. עדנה אמרה שמיץ עשב חיטה זה כמו תוסף מזון ולכן שותים אותו על בטן ריקה ורק אחרי שעה מומלץ לאכול משהו. למיץ יש טעם של דשא, זה לא טעים אבל זה ממש לא נורא. אחר ששתיתי אותו הלכתי חזרה הביתה כמו על ספידים, עם כוס של שייק בננה, תפוח ותמר ביד.
מאז שאני זוכרת את עצמי אני שונאת לאכול ארוחות בוקר. זה פאקינג לא ברור לי איך אפשר להכניס לפה משהו מוצק לפני שמגיע הצהריים (הכוונה היא לצהריים יחסי, כי הבוקר שלי בהחלט גובל בצהריים). אבל ארוחת בוקר זה באמת חשוב מהנסיון שלי. הגוף שלי לא נכנס למגננה קלורית וזה עוזר לי בעיקר לא למות מרעב בערב וזה בלי קשר לארוחות בין לבין. אם אכלתי בבוקר טוב אני לא ארעב בערב. סימפל אז דאט. לכן התרגלתי להכין לי ביצייה מקושקשת, לחתוך עגבניה ומלפפון וללוות אותם בחריץ גבינה בולגרית או שליכטה קוטג'. אלא שביצה כל יום זה פאקינג חונק. את הפתרון הנוזלי של גברת מינץ, אשר הקימה את מקדש הבריאות מצפה אלומות , קיבלנו במקרה - זה לא היה נושא הסדנה.
עשינו היכרות עם הכלי הכי חשוב של הרופודיסט - הבלנדר. לעדנה יש בלנדר אימתני שעולה מלא אלפים אבל הוא חיית עבודה. מכניסים לשם עלי חסה ועלי מנגולד, תפוח, בננה, תמר, טחינה נוזלית וגם זרעי צ'יה ויוצא סמודי עם אנרגיה טהורה. אני כל כך התלהבתי מהרעיון של אוכל נוזלי בבוקר שבשלושה ימים האחרונים ניתרתי מהמיטה כמו פנתרה ויצאתי עם הכלבה לחפש לנו מיץ עשב חיטה ואיזה בלנד בריאות שכזה. התחלתי מבננה-תפוח-תמר והיום העזתי להוסיף סלרי, גזר, סלק ופטרוזיליה. אני צריכה לעשות סיבוב ברחובות לקחת מהההורים שלי את הג'וסר ששוכב אצלהם כאבן שאין לה הופכין אחרי שאבא הכין פעם אחת קוקטיילים עם אבטיח.
בסדנה עצמה למדנו גם לייבש אוכל, במקום לבשל אותו, במכשיר שהחום לא עובר את 40 המעלות ולכן האנזימים לא נהרסים. יצאו ממנו לחם בצל או צנימי בצל יותר נכון, פלאפל מגרעיני חמנייה אלוהי, ופטריות ממולאות צנוברים שלא אכלתי, כי הן הכילו רוטב סויה עם גלוטן. כדי לייבש אוכל בבית אני מכניסה לתנור בחום הכי נמוך של 50 מעלות ומשאירה את הדלת פתוחה. כך עשיתי לי צ'יפס גזר ובטטה עם פפריקה חריפה.
מהבלנדר יצא האפריטיף סורבה תפוז ושייק עם בננה, תמר ושקדייה - לאנשים עסוקים מאוד. ובהמשך הגיעו גם ממרח טופו עם ריחן שהלך מעולה עם הלחם בצל ובכלל כמטבל, מרק פטריות קר עם מיסו, וספגטי מקישואים ברוטב פסטו שלא כל כך אהבתי אבל נדמה לי שזה בגלל שהפסטו לא היה כל כך מוצלח. כל אחד הכין משהו אחר. לא נפקד מקומו של סלט גדול עם סלק, גזר, נבטי חמניה, רוטב ויניגרט מיוחד ועוד המון המון דברים טובים, שחתכה חן השחקנית החיננית. לקינוח היו עוגיות שיבולת שועל ותופינים מתערובת אגוזים ופירות יבשים.
מישהי עם שם של קלפטע התפלצה שבכל האגוזים והפירות יש המון קלוריות. מטומטמת כמעט צעקתי עליה אם את אוכלת אותם כחלק מתזונה בריאה ומאוזנת זה הרבה יותר טוב מיוגורט 0% שומן או לחם קל. היא גם התלוננה שהפלאפל חריף לה ואז לקחה עוד אחד כדי להיווכח שזה באמת כך, והם היו הכי טעימים. יעל שהכינה אותם הייתה גם הכי חמודה. אבל לא רק נשים השתתפו בסדנא, היו שני גברים בגיל העמידה עם מקצועות לא צפויים, אישה אחת שפוחדת מסכינים ועיתונאית מלאישה. הסדנה לא הייתה לאנשים בלי רקע בכלל אלא סדנה מעשית למי שכבר מכיר את הנושא אבל רוצה ללמוד להכין בעצמו. רוב המשתתפים בה היו במצפה אלומות אבל לא היה לי קשה להשתלב ולהבין על מה מדברים. בכל זאת למדתי ביולוגיה (5 יחידות) וכימיה (פחות יחידות). בסוף כולנו קיבלנו את כל המתכונים בחוברת לשימוש בייתי.
זה הפלאפל חמנייה המפורסם:
לא דיברו על זה אבל כשהסתכלתי באתר של עדנה מצאתי מסגרת של קבוצת תמיכה בעיר. אני מפנטזת להצטרף ומדמיינת את זה כ"שומרי משקל" של רופודיסטים. הלוואי שש. כהן תבוא איתי. אמן.
| |
|