לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


,I am the master of my fate I am the captain of my soul
Avatarכינוי:  kuksta

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2012    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
10/2012

יש בזה שמנת


אחד הדברים שמצריכים יותר תשומת לב, מנגמלי גלוטן וסוכר, הוא הזמנה במסעדה. בתחילת תהליך הגמילה נמנעתי ממסעדות ובתי קפה או שהלכתי לכאלו שידעתי בוודאות שלפחות אחת המנות שלהם טהרניות לחלוטין. אבל החיים מחלחלים וגם מסעדות נהיות מודעות יותר לעניין הזה של הגלוטן, ובסך הכל אני מצליחה לתמרן כמעט בכל מקום. חוץ ממסעדות אסיאתיות כלומר.

הנוסחא היא ככל שהמסעדה נחשבת ויקרה יותר, כך סביר להניח שיש במטבח יותר דברים שנעשים במקום ולא נסמכים על חומרי גלם מעובדים, ואז הם בוודאות יודעים מה הם שמו ובמה. המלצרים אמורים להיות בקיאים ואדיבים יותר בהליכה הלוך ושוב מהמטבח, במיוחד כי המנות עולות עשרות אלפי שקלות וגם, סביר להניח, שהם יקבלו טיפ גדול יותר. אולי בשנים האחרונות הייתי יותר מדי בביקורות אוכל שבהן הרעיפו עליי תשומת לב מיוחדת או בבתי קפה שבהם ישבתי מדי יום והכירו אותי אבל עכשיו אני רק מגלה שהשירות בארצנו מ-ז-ע-ז-ע בז' הידיעה.

ביליתי אתמול עם גילי אש-תי בבלט (מחול מודרני אבל אני מעדיפה לקרוא לו בלט) ולפני זה ישבנו בדלאל. לכל הדעות מסעדת-חצי-יוקרה עם תפריט ערב מצומצם ורשימת יינות של שאטו צרפתי. המלצרים שם עוטים סינרים אבל מביאים בקבוק סיידר צלול בלי לפתוח אותו כלל ליד השולחן. זה היה צריך להיות סימן לבאות.

 

בחרתי להזמין את הלברק ומייד המלצרית אמרה שהלברק היום הוא דניס. הם באמת לא כאלו דגים שונים אבל זה מצחיק מאוד להגיד שהלברק שלנו היום זה דניס. אפשר לבקש שהלברק שלי יהיה לוקוס או שזה לא עובד ככה? בתפריט היה כתוב שיש בו קרם כרובית, רוטב שמנת, ומנגולד נמס. ביקשתי מהמלצרית לוודא רק שלא שמים בו בסתר גלוטן או סוכר. לפני שהיא עשתה צעד היא כבר הצטערה שיש שמנת ומכאן שיש בזה סוכר.

פערנו פה גדול כמו דג, לא כי זה לא קרה קודם (המלצר בהפיצה אמר לנו שיש חמאה ומכאן שזה מתוק) אלא כי זה קרה בדלאל. שמנת, כמו שהסבירה לה גילי באדיבות אך בנחרצות, זה בסך הכל חלב עם הרבה הרבה שומן. גם חמאה אגב היא חלב עם הרבה הרבה הרבה יותר שומן. המלצרית כאילו יצאה מזה כשהיא עשתה תנועה של שמה כפית סוכר בתוך השמנת הדמיונית שלה, ואז הלכה כדי לירוק בלברק. סליחה, בדניס.

קשה לכעוס על מלצרים, הם בתחתית שרשרת תעשיית המזון הנצלנית. הם צריכים להיות מתוגמלים יותר טוב, וזה צריך להיות כבוד להיות מלצר במקום שכבוד לאכול בו אבל זו אי הבנה שהרבה אנשים לוקים בה. אם אני אומרת שאני אוכלת בלי סוכר ובלי גלוטן זה אומר שאני אוכלת בלי סוכר ובלי גלוטן. זה לא אומר שאתם עכשיו הדיאטנית שלי וצריכים להזהיר אותי ממנות שיש בהן שומן.

למען האמת, באופן הכי לא צפוי, שומן זה מרזה. רצוי כמובן שהוא יהיה שומן בריא מטחינה, שמן זית, אגוזים, אבוקדו וכו' אבל כשהגוף מקבל מספיק שומן, הוא גם משחרר בקלות את מאגרי השומן שלו ולא נאחז בהם, כמו בחלקיק הזה של חתיכת העוגה שאתן חולקות ואף אחת לא רוצה להיות זו שתאכל את הביס האחרון. מה שנקרא: Fighting Fat with Fat.

נכתב על ידי kuksta , 17/10/2012 22:28   בקטגוריות מזון מזין  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של גנצו ב-28/10/2012 20:53




הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , האופטימיים , עכברי עיר
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לkuksta אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על kuksta ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)