מלבד איזה דייט כושל בעשור הקודם, והופעה מעולה בשבוע שעבר, לא יצא לי לשבת קבוע בבר גיורא ה"בר-קפה-מרתף-הופעות-מסעדה-קומת-אירועים-פרטיים-מרפסת" הסמוכים ביותר לדיזנגוף סנטר. כחובבת האיזור ושוכרת לשעבר משני צידי הכיכר, זה תמיד הצטייר לי כמקום סחי מדי לערב, חשוך מדי לבוקר, וחסר אווירת לפטופים בשאר היום. למרות היעדרותי הבולטת בשעריו, הבר-גיורא, בפינת רחוב בר-גיורא ודיזנגוף, מחזיק מעמד כמעט שני עשורים.
קרדיט צילומים: נועם משנה
הנוכחות תוקנה בהשקה של תפריט חדש, אליו הוזמנו יחד עם שלל בלוגרים ואוכלי חינם אחרים. בשולחן לארבעה ישבו אהוביק, שותפתי נילי שהביאה את אביטל - דוגמנית הבית, אנוכי, והמנות הנבחרות - בהרמוניה של בשר, טבעונית פרנדלי, אלכוהולית ומתוקה.
רק התמונה הזאת שלי:
מבית שר המשקאות
Noa Berry - רום ספייסי מנוער עם מיץ לימון,
קרם דה קסיס, ליקר ליצ'י ותרכיז ווניל מלווה בפירות יער. כחובבת קוקטיילים
מתקתקים ונשיים הקוקטייל היה כל כך מתוק שלא יכולתי לשתות. המרכיבים מבטיחים והשילוב לא מקיים. יכול להיות אולי מוצלח יותר כקינוח.
צילומים נועם מנשה
מנות ברוך הבא
פטה כבד עוף - מנת ביסטרו סטנדרטית עם טוסטונים מוכנים וטוויסט של ריבת דלעת עם קינמון וצ'ילי, בעלת אופי מרוקני. בלי להעליב את ריבות הבצל האירופאיות והמתנשאות, הצ'אטני דלעת של הבר-גיורא שווה את הטירחה.
פטריות וכרובית בווינשטפן - ירקות מצופים בבלילת בירה ומטוגנים בציפוי עבה, שמאפשר ביס עמוק. הולכים יופי לטבילה חוזרת ברוטב טריאקי-צ'ילי המקליל, ופחות בספייסי מיונז המפיל.
בטטה אפויה בתנור עם סלט עדשים חם, תרד ובצל סגול קלוי - מנה בעלת ערך תזונתי גבוה אך ערך טעמים נמוך. העדשים הירוקות כבדות ורכות מדי, את התרד לא הרגשתי כלל והבצל היה הרבה יותר מוצלח לולא נקלה. בקפה מרסנד ובבאצ'ו מגישים סלט עדשים שחורות עם בטטה, סלרי ופטה שיכול להיות השראה לשיפור המתכון הבר-גיוראי.
סלט סלק ופטה - סלק טרי מדורג עם עגבניות, בצל סגול, עלי רוקט, גבינת פטה מגורדת, ואגוזי מלך. שילוב מוצלח בסך הכל, שאפשר למצוא בסטריטס בשם "סלט שגית". מלבד העגבניות שלא תורמות לשילוב המרקמים זה סלט שבו רק הטריות מדברת, זה והר הגבינה המגורדת המושלג.
מנות שב תאכל
טורטיה טופו - מגולגלת של טופו מצופה פירות לחם מוגש על גוואקמולי, עגבניה, מלפפון, גמבה. סלסת העגבניות החרפרפה מקפיצה את המנה. בטורטיה עצמה חסר רוטב המחבר בין החלקים, בלי שיזדקקו לתיווך מהעגבניות. כמו כן למה לטגן טופו? מה עשינו רע?
מיני בורגר הפתעה - ההפתעה היא שילוב מצויין של גבינת אמנטל או גבינת עיזים בקציצה עצמה. שלא תגידו אחר כך ספויילר וזה. בשר הבקר טחון במקום. איכותי, טרי ורך. לחמניית ההמבורגר עדינה, הירקות והצ'יפס מתפצחים היטב בפה. טיפה אווריריות לתרכובת הבשר-גבינה והמנה תהיה מושלמת.
מיני בורגר סלמון - מנה מקורית שנשמעת טובה יותר מהתוצאה. סלמון נורווגי טחון במקום עם בצל מקורמל וקונפי שום, ברוטב איולי ובזיליקום. המתיקות חוזרת בכל המרכיבים ולא נשברת בשום קונטרסט של טעמים. לדעתי המנה הפחות מוצלחת בארוחה.
כריך סטייק & EGG - מנת מאנץ' מושלמת גדולה ומפנקת. פיסות אנטריקוט עם ביצת עין, חרדל דיז'ון, בצל סגול, עגבניה ועלי רוקט, עטופים בלחם פרנה מרוקאי בתמחור הוגן (52 ש"ח). מתחרה רצינית ל eat meat באיכות המרכיבים, ועולה עליו בזכות ביצת העין. מנה משביעה שמספיקה בכיף לזוג סועדים רעב.
מנות פינוק
פיטר לוגר קוקי - שילוב בין עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית, עם תוכן חם ורך כשל בראוני וכדור גלידת וניל מעל. אין לי בסיס השוואה למקור כי בפיטר לוגר שבברוקלין אכלתי פאי לימון אבל לדעתי העוגיה הממכרת תעדיף גלידת וניל איכותית יותר או בלי בכלל. מנת קינוח שקשה להתחלק בה.
סלסלת קדאיף - מיני קינוח מאוזן בטעמים, הקרם פוגש בשיערות קדאיף פריכות ושניהם מתרעננים בזכות פירות טריים. לא ברור אם המנה יפה יותר או טעימה יותר. התחרות קשה :).
* ממליצה לבדוק את לוח ההופעות החודשי. מרתף ההופעה דומה באיכות הסאונד לזה של האוזן בר מעבר לסנטר, רק אינטימי יותר וחמים. ב-16.6 למשל יופיע שם פיטר רוט.
רח' בר גיורא 4, תל אביב, 03-6204880
שעות פתיחה:
א'-ו' 09:00-01:00, שבת 11:00-01:00