רציתי לכתוב קצת על האכילה והקיבה אבל לא כל כך הצלחתי להתרכז כי אני לא מפסיקה לזמזם את השיר שבכותרת. ואז מישהי כתבה איפשהו שהקליפ של השיר "סקינופובי". הלכתי לראות, ועכשיו אני גם לא יכולה להוציא אותו מהעין.
זה לא קרה לי מאז שא.ב. סוקרטס הרס לי את החיים עם הקליפ של SIA ומפה לשם נהיה לי כבר פוסט מוסיקלי.
ברדיו של האוטו היא נשמעה שחורה מלידה. בהאזנה בלתי מזויינת שמעתי כמה "בוטי, בוטי", שמקושרים עם האנטומיה של הבגאז', האהוב כל כך על ניקי מינאז'.
הבימאית של הקליפ (פאטימה רובינסון האפרו-אמריקאית) הצליחה לשחק עם הפער שמרגיש כל מי ששומע את השיר, ויצאה אמירה מעניינת ומשעשעת לגבי יחסי שחורים-לבנים, נשים-גברים, שמנות-רזות.
האווירה של הקליפ פסטלית, מין חלום פרברי אמריקאי של "עקרות בית נואשות" שבו הילדות טובות, ואהבה היא שאיפתן היחידה. בפרבר הכה האמריקאי הזה הכל בצבע מסטיק רך, מלא פרחים וכלים נאים. מוזר פתאום שברקע יש רקדניות שחורות, וגם הן לבושות כבובות בארבי או רקדן שמן כנער קולג'. הגיבורה בהירת עור אבל רגע, בעצם היא שייכת לציבור מדוכא אחר של נשים מעל מידה 2.
על פניו זה שיר "נערות גדולות אתן יפיפיות" קלאסי, ההופך את התפקידים ודוחף את הדוגמנית הרזה הצידה, ועושה את זה עם קאץ' פרייז מוצלח פלוס פלוס: "כל סמ"ר שלך סבבה, מלמטה עד למעלה". לקאץ' פרייז, אגב, יש קטע ריקוד משלו, עם פוטנציאל להפוך לתנועת גאנגאם סטייל חדשה (ראו הוזהרתם).
צלילי הבאס מרפררים ל ASS ואני גם חושבת ש TREBLE זה בעצם ציצי. אם ניקח את הביטוי השגור TITS & ASS או אפילו הקיצור T &A עם האווטפיטים הילדתיים בקליפ, נראה לי שיש פה התחכמות חמודה מהאומה שהפכה את ה FUCK ל FUDGE. אחר כך השיר מפיח תקווה באחוות הנשים עם "אמא אמרה לא לדאוג בענייני גזרה", שהוא סוג של חזיון תעתוע ביחסי אמא-ובת, ומתרסק ב"כי בנים אוהבים לתפוס משהו במיטה". כאילו הסיבה היחידה שלך לא להרעיב את עצמך זה כי בסתר גברים אוהבים שמנות. פחחחח
מה שאני הכי אוהבת בילדה בת ה-20, מייגן טריינור, זה לא זה שהיא רוכבת על העצמת נשית כדי לטשטש את הלסת המרובעת שלה, או את זה שהיא פקאצה אמריקאית טיפוסית. אני אוהבת לשמוע אותה בגלל את ה-S וה-T השורקות שלה. לא הקצב המגניב, הבאס המטריף או הקליפ המעיף - חוסר שלמות זה הדבר שהכי נחוץ לנו היום. מתולתלות ובעלות שיער קצר על שערי מגזינים? וולקאם!
בחיפושיי אחר דגנים נטולי גלוטן הגעתי עד לגילוי חדש ושמו אמרנט. גאד מה שאנשים מוכנים לעשות בשביל שיהיה להם קצת אוכל מגוון (ובעיקר להימנע מכוסמת בקיץ). זה גם לא באמת דגן, בעצם משתמשים בזרע האמרנט כמו בדרום אמריקה, כחומר גלם למאכלים דמויי קינואה, אורז וכדומה. זכרתי את השם אמרנט מלחם ארז, שם הוא עיטר בהצלחה מרובה איזה לחם דשן והיה מצפצפץ בפה, קצת כמו שומשום אם תרצו. האמת היא כשהבאתי אותו הביתה לא בדיוק ידעתי מה אני אעשה איתו אבל יש לי כבר מזווה מכובד עם מלא תבלינים ואגוזים. מקסימום הוא היה מארח להם חברה.
נתקלתי במתכון הזה של מיה כהן שטרקמן ולמרות שאני מאוד נרתעת מדייסות היו לי החומרים אז החלטתי לנסות.
* 1 כוס חלב אורז - אני שונאת חלב אורז או חלב סויה או כל חלב אחר אבל חלב פרה לא עושה לי טוב, במיוחד לא בכמות של כוס. יש חלב אורז שאני לא יודעת אם הוא חדש אבל לי הוא חדש ושמו vitariz ואני קונה את הגרסה שלו עם שקדים, מתקתק, עדין וממש ממש טעים.
* 3 כפות אמרנט - פחחחח שלוש כפות, צריך משהו כמו חצי כוס.
* כשתי כפות חמוציות - אני משתמשת בחמוציות ברכז תפוחים, שהן בלי סוכר תעשייתי אבל אפשר להשתמש גם באופציה עם סוכר.
* כפית סוכר חום - ממש מיותר. אני החלפתי בפעם הראשונה באגבה אבל עם החמוציות והמתקתקות של החלב אורז-שקדים זה יצא מבחיל. לוותר בקלות.
שמים את כל אלו על האש ומשאירים ל-5-10 דקות עד שזה נהיה עיסתי-דייסתי.
מוציאים ומוסיפים כשתי כפות של אגוזי מלך שבורים. במתכון כתוב פשתן טחון בשביל הסיבים, אני שמה זרעי צ'יה בשביל הבריאות.
זה נראה די דוחה אבל זה ממש ממש טעים. אני קמה בהתרגשות שהאוכל הראשון שלי יהיה טעים. זו גרסה מעולה לדייסת קוואקר או קורנפלקס של בוקר, קונספטים שמעולם לא התחברתי אליהם, כנראה בגלל שלא היה לי טעים.
זה יוצא ככה:
ואז מערבבים וזה שוב נראה כמו משהו שמישהו כבר אכל פעם.
היום לא הלכתי לעבודה כי אני ממש מכווצת מכאבי מחזור פוי. בחודשיים האחרונים היו לי מחזורים קלים כי ביום הראשון שלהם יצא לי להיות בשיעור יוגה ועשיתי את התרגול הרגוע שמתאים ליום הראשון. יצאתי עם המון כוח ובמשך הימים הבאים הייתה לי זרימה קבועה ואפס כאבים. אין לתאר את ההבדל בין החודש הזה, כשהשיעור לא נפל על היום הראשון.
אחרי החגים המורה שלי ליוגה תפתח את תרגולי היוגה לנשים לעוד מתרגלות ובטח תוסיף עוד תירגולים אז אני ממליצה בטירוף, כמו בית קפה קטן וסודי בבלי. היא השביעה אותי לעבור לאיריס קאפ או מון קאפ שזה משהו אקולוגי ורב שימושי, ואמור לשחרר מהתלות הבלתי נסבלת בטמפונים. זה נראה קצת כמו לדחוף קרוקס לתוך הכוס, מקווה שההרגשה לא כזאת גרועה.
לפני שהלכתי לאכול נבטוטים כתבתי את הפוסט הקודם על חיבתי החדשה לפרי האדמה. אתמול בבוקר כבר עשיתי הליכת בוקר עד לדוכן המיצים המצוייד בשדרה ושתיתי שוט של מיץ עשב חיטה. עדנה אמרה שמיץ עשב חיטה זה כמו תוסף מזון ולכן שותים אותו על בטן ריקה ורק אחרי שעה מומלץ לאכול משהו. למיץ יש טעם של דשא, זה לא טעים אבל זה ממש לא נורא. אחר ששתיתי אותו הלכתי חזרה הביתה כמו על ספידים, עם כוס של שייק בננה, תפוח ותמר ביד.
מאז שאני זוכרת את עצמי אני שונאת לאכול ארוחות בוקר. זה פאקינג לא ברור לי איך אפשר להכניס לפה משהו מוצק לפני שמגיע הצהריים (הכוונה היא לצהריים יחסי, כי הבוקר שלי בהחלט גובל בצהריים). אבל ארוחת בוקר זה באמת חשוב מהנסיון שלי. הגוף שלי לא נכנס למגננה קלורית וזה עוזר לי בעיקר לא למות מרעב בערב וזה בלי קשר לארוחות בין לבין. אם אכלתי בבוקר טוב אני לא ארעב בערב. סימפל אז דאט. לכן התרגלתי להכין לי ביצייה מקושקשת, לחתוך עגבניה ומלפפון וללוות אותם בחריץ גבינה בולגרית או שליכטה קוטג'. אלא שביצה כל יום זה פאקינג חונק. את הפתרון הנוזלי של גברת מינץ, אשר הקימה את מקדש הבריאות מצפה אלומות , קיבלנו במקרה - זה לא היה נושא הסדנה.
עשינו היכרות עם הכלי הכי חשוב של הרופודיסט - הבלנדר. לעדנה יש בלנדר אימתני שעולה מלא אלפים אבל הוא חיית עבודה. מכניסים לשם עלי חסה ועלי מנגולד, תפוח, בננה, תמר, טחינה נוזלית וגם זרעי צ'יה ויוצא סמודי עם אנרגיה טהורה. אני כל כך התלהבתי מהרעיון של אוכל נוזלי בבוקר שבשלושה ימים האחרונים ניתרתי מהמיטה כמו פנתרה ויצאתי עם הכלבה לחפש לנו מיץ עשב חיטה ואיזה בלנד בריאות שכזה. התחלתי מבננה-תפוח-תמר והיום העזתי להוסיף סלרי, גזר, סלק ופטרוזיליה. אני צריכה לעשות סיבוב ברחובות לקחת מהההורים שלי את הג'וסר ששוכב אצלהם כאבן שאין לה הופכין אחרי שאבא הכין פעם אחת קוקטיילים עם אבטיח.
בסדנה עצמה למדנו גם לייבש אוכל, במקום לבשל אותו, במכשיר שהחום לא עובר את 40 המעלות ולכן האנזימים לא נהרסים. יצאו ממנו לחם בצל או צנימי בצל יותר נכון, פלאפל מגרעיני חמנייה אלוהי, ופטריות ממולאות צנוברים שלא אכלתי, כי הן הכילו רוטב סויה עם גלוטן. כדי לייבש אוכל בבית אני מכניסה לתנור בחום הכי נמוך של 50 מעלות ומשאירה את הדלת פתוחה. כך עשיתי לי צ'יפס גזר ובטטה עם פפריקה חריפה.
מהבלנדר יצא האפריטיף סורבה תפוז ושייק עם בננה, תמר ושקדייה - לאנשים עסוקים מאוד. ובהמשך הגיעו גם ממרח טופו עם ריחן שהלך מעולה עם הלחם בצל ובכלל כמטבל, מרק פטריות קר עם מיסו, וספגטי מקישואים ברוטב פסטו שלא כל כך אהבתי אבל נדמה לי שזה בגלל שהפסטו לא היה כל כך מוצלח. כל אחד הכין משהו אחר. לא נפקד מקומו של סלט גדול עם סלק, גזר, נבטי חמניה, רוטב ויניגרט מיוחד ועוד המון המון דברים טובים, שחתכה חן השחקנית החיננית. לקינוח היו עוגיות שיבולת שועל ותופינים מתערובת אגוזים ופירות יבשים.
מישהי עם שם של קלפטע התפלצה שבכל האגוזים והפירות יש המון קלוריות. מטומטמת כמעט צעקתי עליה אם את אוכלת אותם כחלק מתזונה בריאה ומאוזנת זה הרבה יותר טוב מיוגורט 0% שומן או לחם קל. היא גם התלוננה שהפלאפל חריף לה ואז לקחה עוד אחד כדי להיווכח שזה באמת כך, והם היו הכי טעימים. יעל שהכינה אותם הייתה גם הכי חמודה. אבל לא רק נשים השתתפו בסדנא, היו שני גברים בגיל העמידה עם מקצועות לא צפויים, אישה אחת שפוחדת מסכינים ועיתונאית מלאישה. הסדנה לא הייתה לאנשים בלי רקע בכלל אלא סדנה מעשית למי שכבר מכיר את הנושא אבל רוצה ללמוד להכין בעצמו. רוב המשתתפים בה היו במצפה אלומות אבל לא היה לי קשה להשתלב ולהבין על מה מדברים. בכל זאת למדתי ביולוגיה (5 יחידות) וכימיה (פחות יחידות). בסוף כולנו קיבלנו את כל המתכונים בחוברת לשימוש בייתי.
זה הפלאפל חמנייה המפורסם:
לא דיברו על זה אבל כשהסתכלתי באתר של עדנה מצאתי מסגרת של קבוצת תמיכה בעיר. אני מפנטזת להצטרף ומדמיינת את זה כ"שומרי משקל" של רופודיסטים. הלוואי שש. כהן תבוא איתי. אמן.