לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

א - ו - כ - ל !!!!


אם זה טעים, ואני יודע איך להכין את זה, או שאכלתי איפהשהו, ואני מנסה לשחזר, או שאני מנסה לאלתר, או שאתם תעזרו לי. זכרונות, מתכונים, וטכנולוגיות מזון להמונים !
כינוי: 

בן: 52

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


3/2005

מוסַקָה לעצלנים !


יש בשוק לווינסקי מסעדה טורקית קטנה, בדיוק באמצע הרחוב.

שם אכלתי לראשונה חציל ממולא בשר, בטעם ביתי, של מסעדות קטנות של

זקנים. הייתי מאושר.

למה?

לא רק בגלל הטעם. גם כי יום לפני, עשיתי בבית משהו דומה, והנה, טורקים

אמיתיים גם עושים את זה, ובלי בושה!

אני עשיתי גירסה צמחונית-חלבית, ובמסעדה זה היה עם בשר, אבל כשר.

 שבוע אחרכך איחדתי את הגירסאות, וזה יצא עוד יותר טוב. יותר "נכון".

 

אז הנה לכם מוסקה לעצלנים:

בלי לפרוס חצילים, להמליח, לשטוף, ליבש, לטגן, וכל הבוג'אראס.

בוחרים חצילים ארוכים, קלים, מבריקים, כאלה שקוראים לכם "קנו אותנו". שוטפים, ומניחים אותם בצלחת כמו שהם "מתיישבים יפה". דוקרים

 כל חציל עם מזלג, בחלק העליון, 2-3 דקירות, כי שיוכלו לצאת אדים.

 

אבל בשביל להכין כזה מתכון מסורתי, חייבים כלי אותנטי לאידוי חצילים.

אולי יש לכם כזה בבית, קוראים לו מיקרוגל. (ובטורקית- "miçrogulë")

 

 

 

החצילים הדקורים יושבים במיקרו, מסתובבים, ומתאדים. במיקרו

 שלי, אני מפעיל על עוצמה מלאה משהו כמו 6 דקות, ואז בודק אם

כבר רך, ומוסיף זמן. צריך להגיע לרכות של, נו, קשה לתאר,

אה, חזה אישה? בטן של חתול מפונק? משהו כזה.

 זהירות, זה חם.

 

מוציאים מהמיקרו, ופותחים חריץ בכל חציל, איפה שדקרנו קודם.

 מרחיבים קצת את החריץ, כדי שהחציל יתקרר קצת, בזמן שנכין את

 תערובת הבשר.

 

נכין בשר טחון, בכמות שנראית מספיק בשביל למלא את החצילים.

כדי שלא נקבל "קציצות ענקיות בתוך חצילים", כדאי לטגן אותו קודם,

 תוך כדי שמפוררים אותו. לא חובה, אבל כדאי מאוד מאוד.

 

 לא חייבים לטגן עד שעשוי לגמרי. מתבלים במלח, פלפל, ותערובות

 כמו בהראט, או גראם מסאלה. לטעום ולתקן. היתרון בתערובת מטוגנת,

הוא שקל לטעום ולתקן. אבל גם אם עובדים עם בשר נא, אפשר תמיד

 לעשות קציצה קטנה על צלוחית, לשים במיקרו, לתת לה כמה שניות

 עד שהבשר נהיה אפור (כלומר מבושל), ולטעום.

 נורא מרגיז לטעום את החציל הראשון, לזהות טעות, ולדעת ששאר החצילים גם הם עם אותה הטעות.

 

נוסיף לתערובת גבינת קשקבל מגורדת, בנפח של 1/4 עד 1/3 מנפח

תערובת הבשר. זה יתן את הטעם הבלקני הנפלא.

נוסיף גם עשבים קצוצים - הרבה כוסברה קצוצה, או חצי כוסברה

 חצי שמיר, לטעם יותר "סבתאי" שכזה.

נכתוש פנימה שן שום.

 

 

 

נוציא קצת בשר מהחצילים, נקצוץ אותו ונוסיף לתערובת. כדאי לקחת

בשר מצידי החציל, ולהשאיר תחתית יפה, שתקבל טעמים מהבשר

שיהיה מעליה.

(חסר נפח? אפשר להוסיף ביצים קשות קצוצות גס. פטנט של עניים.

 רוצים יותר "מוסקה"? תפוח אדמה מבושל מגורר פנימה.

 נשאר לכם אורז מבושל? גם הולך. חול חתולים? עוד לא ניסיתי)

 

ממלאים את החצילים. משתדלים לא להזניח את איזור הראש והזנב.

משמנים תבנית שתכיל את החצילים בצפיפות, שלא יישכבו וישתטחו.

 (רק חציל אחד? בתבנית אינגליש קייק!)

 

 

 

בתנור של 180-200 מעלות, לפחות 40 דקות. ריח חצילים בכל הבית.

אופים בשליש התחתון של התנור. אפשר לאפות עד שעתיים, בערך.

 מתכון מאוד סלחני בענייני זמנים. מקסימום נהיה קצת יבש למעלה,

אבל היבש הזה דווקא טעים.

 

אפשר ורצוי לגמר עם שכבת בשמל: (חייבים מַטְרף!)

 ל 3 חצילים-

50 גר' חמאה, להמיס במחבת, לטרוף פנימה 4 כפות שטוחות קמח,

עם מטרף. להכין מראש לידכם כוס חלב. הקמח מתחיל להשחים,

ויש ריח קצת אגוזי באוויר? עכשיו שופכים את רוב החלב פנימה,

 בזהירות רבה, החמאה חמה כמו שמן רותח.

טורפים היטב, שלא יהיו גושים.

 התערובת חוזרת לאט לרתיחה, והיא מסמיכה מהר.

 להוסיף את שאר החלב. אנחנו מחפשים מרקם של דייסה.

 

 מורידים מהאש, מוסיפים פלפל שחור טחון דק, אגוז מוסקט מגורר,

 וקשקבל או פרמזן, מגורדת, 3-5 כפות.

 טורפים עד שהגבינה נמסה.

מצננים, עד שאפשר לטבול אצבע יותר מ 3 שניות, בערך.

שוברים פנימה ביצה, וטורפים שוב.

יוצקים לתוך פתחי החצילים, כשהם כבר מוכנים.

 מחזירים לאמצע התנור, ואופים עד שהבשמל משחים.

 זהו, יש.

 

 

 

גיוונים -

- בייקון מעושן קצוץ בתערובת, וקצת פחות קשקוול, שלא יריבו.

 

- תיבול "אירופאי" יותר, של טימין (טרי! לא יבש) ופטריות בתערובת.

 

- טעם "סבתא"- עם שמיר ורסק עגבניות בבשר.גם סלרי הולך.

 

- טעם "פיצה"- אורגנו וזיתים, יותר שום, ורסק עגבניות.

 

-טעם "צהל" - מילוי לוף, הרבה כמון, ולגמר למעלה עם סיד.

 

 - גירסה צמחונית-

 מוציאים כמעט את כל החציל המאודה מהקליפה, אוספים מכל

החצילים, קוצצים, מוסיפים גבינות מלוחות מגורדות או מפוררות,

 קצת פרורי לחם, עשבים, וכל מיני שאריות מקרר (תפ"א מבושל,

 ביצה קשה, גבנ"ץ שהתיבשה, קישוא, סוף הקוטג', סרטי צילום).

 קושרים עם ביצה או שתיים.

ממלאים חזרה את החצילים באופן שוויוני.

 

 

Black IS beautiful, indeed !!!

 

הטורקים עבדו על זה 500 שנה. לכם זה יקח פחות משעה.

 

נכתב על ידי , 23/3/2005 22:46   בקטגוריות מאכלי עמים - הגירסה המקוצרת  
28 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



70,848
הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , תחביבים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לCatman אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Catman ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)