לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

גרמופון נאיבי .....:::::: נסיון להתחיל מחדש... טרי, רענן, סקרן ומלא תשוקה. אהבה ומוסיקה. ::::::.....


בן 31, שתי דקות מתל-אביב. אוהב מוסיקה, אלכוהול, שוקולד, חיבוקים, בעלי חיים ונשים... לאו דווקא בסדר הזה. מתחיל מחדש... טרי, נקי, סקרן ומלא תשוקה.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

3/2006

מי שלא מצביעה לא סקסית!


השבועיים האחרונים היו גדושים.

מפגשים. הכנות. הכנות. הכנות. מסיבה. תחפושות. מוסיקה. אלכוהול. שמחה. מפגשים מחודשים. קולות מן העבר. קולות של העיר הגדולה שלי. ציפיה. חדשות מדאיגות לבריאותו של בחור באמצע שנות העשרים, קרוב למשפחתי, שהתגלה גידול סרטני בגופו. דאגה. תסכול. אופטימיות.

 

את שחלף אתעד בקרוב. היום אני רוצה לנצל את הפינה הקטנה שלי פה כדי לקרוא בקול גדול: "מי שלא מצביעה לא סקסית!".

 


 

אתמול בלילה יצאתי עם ידידה לבר. מוסיקה, אלכוהול, שיחות בניםבנות, עדכונים ועוד ועוד. שאלתי אותה על תכנוניה ליום החופש של מחר, כלומר היום, היא מספרת. אני מקשיב. ואז התעניינתי לדעת באיזו מפלגה החליטה לתמוך. באיזה רעיון. ידידתי ענתה שהיא אינה מתכוונת להצביע. עיניי התרחבו, קיטוֹר השתלהב בראשי, אני מניח שאדים פרצו מאזניי. יחד עם זאת שמרתי על ארשת פנים נינוחה באופן יחסי על מנת לשוחח, לנסות להבין את סיבתה, ולהציג את מחשבותיי.

 

הלוואי שלפחות היו לה סיבות (באופן יחסי) ענייניות, אך מילותיה לצערי היו קלושות ומפוהקות. הבחירות אינן מעניינות אותה. פשוט.

אנחנו מכירים מספר שנים. ידידים טובים. היא בחורה תל-אביבית רגישה, מצחיקה, משכילה (תואר שני יוקרתי) ממוסדות אקדמים נחשבים. אנחנו מכירים טוב. זכיתי לתמוך בה רבות בסערות רגשיות. להיות חבר. על כן מפאת הכרותי עמה, לא נדהמתי מעובדת אי הצבעתה בבחירות החלות היום. אך יחד עם זאת, חשתי בפנים עצב, תסכול וכעס.

 

כמענה לתשובתה כי הבחירות אינן מעניינות אותה הצגתי כמה ממחשבותיי; באפשרותנו לנסות לקבוע גורלנו על-פי ראות עיניינו, על פי מצפונינו. ראוי כי כל אזרח יהיה אדון לגורלו. נכון שבחירה במפלגה המציגה מצע מסויים אינה מבטיחה כי המפלגה אכן תיישמו במדוייק לאחר שתיבחר. נכון שקיים מיאוס מהמערכת הפוליטית, ממוסדות המדינה, מ"המצב". אך עדיין, עדיף לנסות להשפיע, לתת את קולך למפלגה בעלת השקפה הקרובה ביותר להשקפת עולמך. שאלתי אותה אל איזה כיוון במפה היא נוטה. היא ענתה. שאלתי אותה מדוע שלא תצביע למפלגה הקרובה לדעותיה. ושוב, "זה לא מעניין". אמרתי לה כי גם מי שאינו מצביע - משפיע. בעצם אי הצבעתה היא מקנה כוח למפלגות להן היא מתנגדת. להמנועתה מהצבעה יש השפעה. השפעה הנוגדת את האינטרס שלה. הוספתי שהנושאים העומדים על הפרק משפיעים על כל תחום בחיינו, והפעם המפלגות בעלות מצעים מובחנים. ברורים. בכוחה של כל דרך להוביל אל חיים אחרים. בכוחו של הקול שלך להשפיע האם תתהוללי הלילה בבר, אם לאו.  אם תצאי מחר לשופינג, אם לאו. דרכן של המפלגות, מלבד סוגיות מדיניות תשפענה על זכויותינו, חיינו וכיסנו. ואם לחשוב בקטן, חשבי על כיסך שלך. אך... חוסר העניין נותר עומד (מנומנם). 

 

ניסיתי להקשות עוד קצת. אמרתי לה שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית (אמנם לא באופן מוחלט... אנחנו נוטים להיות אתנוקרטיה), ואם אנו מוקירים את השיטה הדמוקרטית ומעוניינים בהמשך קיומה - עלינו לעשות מעשה שיתרום בפועל להמשך קיומה. הצבעה הינה בסיס הדמוקרטיה. קינחתי בדוגמה למתרחש בבלרוס ממש בשבוע-חגיגת-בחירות בישראל. בימים אלה, לאחר בחירות במשטר הברזל של לוקשנקו, תומכי האופוזיציה מסתכנים, יוצאים לככרות ונלחמים כדי להביע מחאתם על השחיתות והאימה שמטיל הנשיא. הם נלחמים, מוכים, נאסרים. ופה בקלילות צעירות וצעירים ומוותרים על הדמוקרטיה.

 

אנחנו מכירים מספר שנים. ידעתי שלא אשנה דעתה, כך שלאחר תשובתה והצגת מחשבותיי, הנושא הוחלף. המשכנו לשתות ולקשקש.

 

כשחזרתי לפנות בוקר הביתה, עלעלתי בעיתון הארץ ונתקלתי במאמר הפובליציסטי המרכזי במדור הדעות. ל"מפוהקי הדמוקרטיה" אני ממליץ לקרוא את רשימתו של שחר אילן "לא הפוליטיקאים, אלא אנחנו".

 

ובמהלך השיחה בבר חלפה בי שוב המחשבה:

איני דורש לעלות על בריקדות, אך חוסר איכפתיות מוחלט המתבטא באי מעורבות מנומנמת של עלמה, היא תכונה כל-כך לא סקסית!

 

אם את\ה סקסי\ת - לך\י להצביע!

נכתב על ידי , 28/3/2006 17:01   בקטגוריות אקטואליה  
10 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי: 

מין: זכר

MSN: 



תמונה





© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לתום69 אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על תום69 ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)