|

|
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
ספטמבר 2006
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
הבלוג חבר בטבעות: | 9/2006
הצהוב והלבן של הביצה - איזון קוסמי היום, תוך כדי השקשוקה, גיליתי את האיזון הקוסמי בין הצהוב והלבן של הביצה. כולם יודעים שעל כל מתכון שצריך בו רק את הלבן של הביצה יש מתכון שצריך בו רק את הצהוב, ולהיפך. התגלית שלי נוגעת לטעם שלהם.
ככל שהביצה מבושלת יותר, כך הלבן טעים יותר והצהוב פחות. למשל, בביצה רכה או בביצה עין, כשהכל עוד נוזלי כזה, הלבן סתמי עד מגעיל ואילו הצהוב מעולה. אם נמשיך לבשל, הביצה הקשה היא המאוזנת ביותר, בה שני הצבעים זוכים לטעם סביר, אף אחד מהם לא יוצא דופן. הגלגל מתהפך בביצים המבושלות הרבה זמן - ביצי החמין והג'חנון. שם באופן מובהק, הלבן טעים הרבה יותר (למרות שהוא כבר לא כל כך לבן), והצהוב נהיה עקר. זו עוד הוכחה לכך שיש אלוהים. או שאין לי מה להגיד.
| |
| |