"בדרך כלל מקובל כיום, אצל זוגות עם זרע תקין וצילום רחם תקין, לבצע שלוש נסיונות עם איקקלומין והזרעה (בהם כרבע מהנשים יהרו), ועוד שלוש נסיונות עם זריקות והזרעה (בהם כמעט חצי מהנשים יהרו), בטרם עוברים לIVF."
פרופ' זיידמן באירוח פורומי.
"המחקרים שאני מכיר מורים שהשילוב של טיפול עם זריקות והזרעות יעיל באופן משמעותי יותר מטיפול עם זריקות בלבד, גם אצל זוגות אצלם בדיקות הזרע תקינות לחלוטין. יש בכך הגיון, מאחר ורק הזרעה מבטיחה שכמות משמעותית של הזרע אכן תגיע לחלל הרחם."
אותו מקור.
"כמו בטבע, בחלק מהילדים מוצאים בעיות כרומוזומליות, אותן ניתן כמובן לאבחן באופן מדויק בדיקור מי שפיר. מחקרים עד כה מורים שלאחר טיפולים עם ICSI יש מעט יותר בעיות בכרומוזומי המין, אך לא נמצא קשר עם טריזומיה 21 (דאון). מרבית המומחים סבורים שהבעיה אינה עם פעולת הICSI עצמה, אלא נובעת מהשימוש בזרע בעל ספירה נמוכה מאוד, שבאופן טבעי לא היה מאפשר כלל השגת הריון. ביחס לבעיות התפתחותיות, עד כה תוצאות של עבודות מחקר ארוכות טווח (ולהזכירכם, השנה אנחנו חוגגים 30 שנה לטיפולי IVF), מורות שהילדים, שכנראה זוכים בדרך כלל לתשומת לב מיוחדת, דווקא מוצלחים יותר מהממוצע, ולא נמצא שיש סיכון יתר לPDD או בעיות התפתחותיות אחרות לאחר טיפולי IVF."
שוב אותו מקור.
"לצערי דבק ביולוגי הוכח כבלתי יעיל."
כנ"ל
"לצערי מעולם לא בוצע מחקר אקראי שבודק האם יש ערך כלשהו למיון בשיטת ברטוב, ועל כן מקובל לראות בשיטה זו עדיין שיטה נסיונית ולא מוכחת. עם זאת, מאחר ומושגים אצלך הפריות, סביר להניח שאיכות הזרע אינה הבעיה המרכזית אצלכם."
עוד כנ"ל
"אחוז אחד מכלל הלידות הוא לידות של תאומים, וכשני אחוזים מכלל הילודים הם תאומים" "שכיחותם של תאומים בלתי זהים משתנה באזורי עולם השונים, ותלויה בגורמים אחדים: 1. תורשה - הסיכוי לתאומים עולה במקרים שלקרובים מדרגה ראשונה של האם יש תאומים. לאם עם תאומים בהריון קודם יש סיכוי גבוה פי שניים(!) ללידת תאומים בהריון נוסף. לעומת זאת, ההיסטוריה המשפחתית של האב אינה תורמת לשכיחות היווצרותם של תאומים. 2. גזע האם - משפיע על שכיחות התאומים. השכיחות הגבוהה ביותר היא בקרב שחורים (10-40 ל1000- לידות), נמוכה יותר בקרב לבנים (7-10 ל1000- לידות) והנמוכה ביותר בקרב הגזע האסייתי (3 ל1000- לידות). 3. גיל האם - השכיחות עולה בקרב יולדות מעל גיל 35. 4 משקל האם - נשים שמנות הן בעלות סיכוי גבוה יותר ללידת תאומים. 5. שימוש בתרופות להשראת ביוץ במסגרת טיפולי פריון לאם - הסיכוי להריון תאומים עולה עד ל-10% לאחר שימוש באיקקלומין, ועד ל-30% מכלל ההריונות לאחר השראת ביוץ באמצעות פרגונל ודומיו." וגם כאן: http://www.twins.org.il/apage/4342.php "מאחר והאיקקלומין גורם למספר זקיקים מוגדל להגיע לביוץ, קיים סיכון של כ- 10% להריון מרובה עוברים, כמעט תמיד תאומים. " "הזריקות להשראת ביוץ גורמות למספר ביציות להגיע לבשלות ולבייץ בו זמנית. בהתאם הסיכון להריון מרובי עוברים, בעיקר תאומים, מגיע לכ- 20%."
סתם למי שמתעניין...