לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
לבלוג המלא |  עריכה |  בלוגים קרובים |  בר קבועים |  הוסף לקבועים שלי |  ישראבלוג


נגיסה מהתפוח
"זהו חלק מתמצית האמהות, לצפות בילדתך גדלה להיות אדם בפני עצמו, ולא להיות מסוגלת לעשות משהו בעניין. אחרת ילדים היו חיות מחמד ותו לא." (הת'ר ארמסטרונג)



6/2010

נצחון עקרת הבית על מלכודת הקוסקוס

לדעתי, הכותרת ההזויה ביותר בבלוג עד כה.

 

אחד המאכלים החביבים על הילדים שלי - וגם עלי - הוא קוסקוס עם מרק ירקות. הבעיה היא, שאחרי שכמה שנים הוציא העזר כנגדי מחאה רשמית: נמאס לי. מאז אני מחפשת מתכונים מעניינים לבשל ולהגיש יחד עם קוסקוס. הבעיה היא, שכל מה שמצאתי זה תבשילים של כבש או בקר, ואת אלו אני לא אוכלת (מטעמי גיזרה), אז זה לא ממש מוצלח.

 

אתמול היה לי רעיון שנחל הצלחה כבירה, קודם כל אצל הבעל, ואחר כך גם אצל הילדים. לא פחות חשוב, דל שומן, כך שיכולתי להנות ממנו יחד איתם. הנה:

 

תבשיל דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

600 גר' פילה נסיכת הנילוס

1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 גר')

2 גזרים

2 בצלים

4 שיני שום

צ'ילי מיובש

פפריקה מתוקה/חריפה

כורכום

סוכר, מלח ופלפל

אבקת מרק בטעם עוף

מיץ מחצי לימון

1 כף שמן קנולה

 

מפשירים את הדגים, חותכים לקוביות 4X4 ס"מ, ומייבשים בנייר סופג.

את הגזרים והבצלים חותכים לפרוסות דקות, וקוצצים את שיני השום.

מחממים כף שמן במחבת כבדה (non-stick), ומטגנים את הדגים, כדקה מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

מבלי להוסיף שמן מאדים את הירקות במחבת כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, כוס מים, מיץ לימון, ומתבלים: 2 כפיות אבקת מרק, 2 כפיות סוכר, כפית כורכום, כפית צ'ילי, כפית פפריקה. אפשר להפחית בכמויות הצ'ילי או להשתמש בפפריקה מתוקה כדי לעשות את התבשיל פחות חריף. מלח ופלפל מוסיפים אחר כך לפי הטעם.

מביאים את הרוטב לרתיחה, ואז מחזירים את הדגים (בעדינות, שלא יתפוררו).

מבשלים כחצי שעה על להבה קטנה. מגישים עם קוסקוס או אורז לבן.

 

יצא טעים מאוד וחריף למדי. אנחנו אכלנו את הקוסקוס עם התבשיל והרוטב, והחבר'ה אכלו קוסקוס עם מרק ואז אכלו דגים בלי הרוטב.

 

מאזינה ברקע
21/4/2007 07:47, בקטגוריות בואו לא נקרא לזה דיאטה, מתכונים
11 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     לינק ישיר לקטע
שלח ל'שווה קריאה'
תגובה אחרונה של מאזינה ברקע ב-23/4/2007 06:35



נב-טו-טים
בארוחת הצהריים הגשתי סלט ירוק עם נבטוטים. בניגוד לציפיה הראשונית שלי, לא קיבלתי תגובת "א-ת תאכלי את זה, לא אני". להיפך, לקראת סוף הארוחה ויתרתי לו בנימוס על סוף הסלט. אולי זה הולך טוב עם סטייק ראמפ עסיסי?  לא ברור. בכל אופן, הנה הסלט האגדי.

סלט נבטוטים
1/2 חבילת נבטוטים
3-4 פטריות שמפניון גדולות
1/2 בצל סגול קטן
1 עגבניה
1 מלפפון
2 כפות תערובת גרעינים
1/2 חבילת עלי בייבי

הרוטב:
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
כפית גדושה דבש
כפית גדושה חרדל

להרתיח מים, ולבשל את הנבטוטים כ-15 דקות. בתום הבישול לסנן ולשטוף במים קרים. לייבש.
לחתוך את הפטריות לפרוסות, לאדות במחבת עם כמות שמן קטנטנה. להעביר לצלחת ולקרר.
לחתוך עגבניות, מלפפונים ובצל לרצועות.
מערבבים את חומרי הרוטב.
מערבבים את כל חומרי הסלט עם הרוטב ומגישים.
 

מאזינה ברקע
31/3/2007 21:48, בקטגוריות מתכונים
0 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     לינק ישיר לקטע
שלח ל'שווה קריאה'


חטיף בריאות תוצרת בית
זה התחיל מזה שחיפשתי דרך להפוך את עוגיות שיבולת-השועל החביבות עלי לדלות שומן. אחרי כמה נסיונות והרבה מצרכים מבוזבזים, מצאתי את המתכון האולטימטיבי, ומסתבר שזה בעצם כמו חטיף בריאות (או חטיף אנרגיה אם תרצו), רק הרבה יותר זול.
 
החומרים:
100 גר' חמאה מומסת
1.5 כוס שיבולת שועל (רגילה, לא לבישול מהיר)
4 כפות דבש
4 כפות סילאן
2/3 כוס סוכר חום (או דמררה, אם רוצים את זה יותר קראנצ'י)
1 כוס קמח מלא
1 כף סודה לשתיה
(לחילופין, אפשר לקחת כוס אחת של קמח תופח מלא - כן, יש כזה דבר)
1 כפית תמצית וניל
100 גר' תמרים, חתוכים לקוביות קטנות

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים.
פורסים נייר אפיה בתבנית מלבנית.
משטחים ומהדקים את התערובת. אפשר טיפה להרטיבאת האצבעות כדי שלא יידבק.
אופים בחום 150, למשך 25 דקות. הצבע צריך להיות זהוב-שחום. לא בהיר מדי כי אחרת הן לא מתקשות, ולא כהה מדי כי אז הן נשרפות.
מיד עם ההוצאה מהתנור יש לחתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ, ולצנן על רשת.
לאחסן בכלי סגור לשמירה על הטריות.

זה מספיק ל-28 חתיכות, והערך התזונתי של כל חתיכה הוא:
104 קלוריות
3.3 גר' שומן
1.4 גר' חלבון
16 גר' פחמימות
29% קלוריות שמקורן בשומן
 
ומדריך הכושר שלי הוסיף - אם תשתי כוס מים אחרי שאת אוכלת אחד כזה, תהיה מלאה מאוד כי יש בזה המון סיבים תזונתיים.
 
תהנו!

מאזינה ברקע
9/3/2007 10:35, בקטגוריות בואו לא נקרא לזה דיאטה, מתכונים
4 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     לינק ישיר לקטע
שלח ל'שווה קריאה'
תגובה אחרונה של מאזינה ברקע ב-10/3/2007 13:52



ירד? לא ירד?

העיצוב הלבן חזר כדי לשכנע את מזג האוויר. בסוף השבוע שוב יתחמם, לא לדאוג.
כולנו התרגשות וציפייה, לשלג מחר. אני משתדלת לא לדבר על זה הרבה כדי שלא להעלות את רף הציפיות אצל הילדים ולבסוף להשאר עם שלג עלוב שאפילו לא ייתפס. אבל בתוך תוכי אני נזכרת בילדותי, איך הייתי מתעוררת בבקרים כאלו ומציצה דרך החלון על הגג של השכנים, עוד מתוך המיטה, ומנסה להמר האם הצבע הלבן הוא שלג, או רק חלק מהבידוד של הגג.

בכל מקרה, מילאתי אוויר בגלגלים של המכונית, ווידאתי שיש מספיק סולר להסקה, קניתי מצרכים לקדירת בשר אדום מצויינת (מתכון, תיכף) והודעתי לכולם בעבודה שמחר ישכחו ממני (אם אכן ירד).

 

יש לי הרבה זכרונות שלג נהדרים. מהילדות כמובן, עם איש השלג שהייתי בונה עם אבא שלי ומלחמות השלג עם השכנים.

אחרי שהתגייסתי, החל שלג כשישנתי אצל החבר שלי - הידוע היום בתור בעלי, שיחיה. לקח לנו חצי יום להגיע אחר כך חזרה לבית שלי. אבל הצלחנו וזו היתה חוויה כייפית במיוחד.

אחר כך אני זוכרת את השלג הכבד שהיה בשנת 92, בדיוק ביום ההולדת שלי. חזרתי הביתה מהצבא בשלג שהגיע עד לברכיים. בבית לא היה לנו חשמל, וכל המשפחה בילתה את רוב הזמן בסלון, מול האח הבוער. בצהריים חזר החשמל לשעתיים ואמא שלי ניצלה אותו כדי לכבס ולייבש מדים משבועיים בבסיס, לבשל ארוחה לכולנו ולאפות לי עוגת יום הולדת. רק עכשיו אני תופסת איזה מבצע זה היה.

 

בכל זכרונות השלג האלו נמצא אבא שלי. בשנותיו האחרונות, ישוב בסלון הבית, מול האח, נהנה מחום האש ומהחמימות המשפחתית המיוחדת של בילוי חורפי משותף באמצע השבוע. אני נוצר את הזכרונות האלו בליבי, כמו פנינים חמות ויקרות.

באביב 92 אבא נפטר, וזה היה השלג האחרון שלנו איתו. החורפים המושלגים שהגיעו אחר כך בקושי זכורים לי. השלג כבר לא היה מיוחד או אהוב כל כך. רק השלג של תחילת שנת 2000 שינה זאת, אבל זה סיפור לפוסט אחר.

 

ירד, או לא ירד?


הבטחתי:

 

קדירת בשר ביין אדום

הקדמה:
קדירה בבישול איטי, והתוצאה מצויינת. סוד ההצלחה טמון בטיב היין. כדאי להשקיע ולהשתמש ביין קצת יותר יקר, שיהלום את איכות הבשר.

החומרים:
1-1.2 ק"ג כתף (יכול להיות גם שריר או צוואר)
1 בצל גדול
3 שיני שום
3 גזרים
4-5 גבעולי סלרי ללא עלים
יין אדום משובח (רצוי מרלו)
צרור פטרוזיליה
פלפל אנגלי
עלי דפנה מיובשים
2 כפות סוכר דמררה
מלח ופלפל
שמן לטיגון
20 גר' חמאה (אופציונלי)

אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות 3*3 ס"מ
קוצצים את הבצל
חותכים את שיני השום לקוביות גדולות
חותכים את הגזר והסלרי לקוביות קטנות
מחממים 1/4 כוס שמן בסיר כבד ורחב. מטגנים קצרות את הבשר מכל הצדדים, כדי לאטום אותו.
מוציאים את הבשר לצלחת ומטגנים בשמן את הבצל והשום. אחרי מס' דקות מוסיפים את הגזר והסלרי.
מחזירים לסיר את הבשר. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, 3 פלפל אנגלי ו-3 עלי דפנה.
מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים סוכר.
שופכים פנימה את כל בקבוק היין.

מביאים את תכולת הסיר לרתיחה. מעבירים לאש הקטנה ביותר, ומניחים להתבשל כשעתיים. לערבב מדי פעם, ולהרטיב את הבשר שנמצא מחוץ לרוטב.

בתום השעתיים לטעום ולתקן תיבול. במידת הצורך, אפשר לעבות את הרוטב על ידי הוספת כ-20 גר' חמאה, חתוכה לקוביות קטנות. לבשל חצי שעה נוספת.

מאזינה ברקע
26/12/2006 17:58, בקטגוריות משפחתי, חיפוש עצמי, מתכונים
8 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     לינק ישיר לקטע
שלח ל'שווה קריאה'
תגובה אחרונה של מאזינה ברקע ב-3/4/2007 19:12




דפים: 1  



אני מאזינה ברקע
ואלו הנפשות הפועלות

רוצים מנוי בשקל? סתם, זה בחינם
כן, למה לא   מספיק ודי
  שלח
יש גם מנוי SMS. רוצה?
כן, צרפו אותי!  תודה, מספיק לי

 (מה זה?)


שלח המלצה לחבר




חלון מסרים:
הוסף מסר



כותבת על


מי בא לבקר?

נעמהנונה:]
Lady Stardust!
אִמָא במִשְרָה מֶלֶאַה.
מחוץ לקופסה


הבלוג חבר בטבעות:
« אי-מהות » ±


חיפוש בבלוג: 

חפש
ארכיון:
 << יוני 2010 >> 
א ב ג ד ה ו ש
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למאזינה ברקע אלא אם צויין אחרת. האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מאזינה ברקע ועליו/ה בלבד
2005-2001 © כל הזכויות שמורות ליריב חבוט - emAze


9,091