לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

עיר הירח


לשאולים יש זיכרון קצר


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
5/2013

+


ראו את עבדות

השיבולים הכורעות תחת משאן,

שמש רודפת שמש;

אין סוף ואין פורקן.

 

מה תתלונני שיבולת?

כופי ראשך אל העפר.

התביישי לך! באיזו זכות

תתאווי לשוב אל חיק האדמה?

 

חלומך קבור בשדות אחרים -

אל תספידי אותו בקול,

שירי שיר קציר והמתיני;

עוד תהיה לך מנוחה.

נכתב על ידי אני היא בכל השמות , 29/5/2013 20:43   בקטגוריות אמנות, כלכלה- חברה, מחאה חברתית, פוליטיקה, שירה, תנועת תרבות, ביקורת, עבודה, שחרור קיטור  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סיכוי


לילדה קטנה

ההולכת לבד בחושך

כל הצללים

גברים,

וככאלה-רווי ביעותים.

 

שערי בנפשך שאדם

יכול לאהוב עד עמקי נשמתו,

וזרועו הנטויה הודפת בכוח

סיוטים מעל ראשך.

 

שמרי עליהם בליבך

כמו היו חתלתולים תועים.

ומה יהיה כשתגדלי?

נכתב על ידי אני היא בכל השמות , 29/5/2013 20:38   בקטגוריות אמנות, פוליטיקה, שירה, תנועת תרבות, אופטימי, ביקורת  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סוד הגבינות הטבעוניות


גבינות טבעוניות- יש דבר כזה? 


 



יגידו חלק מהאנשים "גבינות זה מחלב, וחלב זה מחיות", אז זהו- שזה לא נכון. 

מתוך ויקיפדיה אצטט ואומר:
"ניתן לבצע שני סוגים של הגבנות - אנזימתית וחומצית.
הגבנה אנזימתית - שימוש באנזים הגבנה (בדרך כלל מסוג כימוזין או פפסין) על מנת לשנות את מבנה החלבון שבחלב. האנזים חותך את חלבון החלב מסוג "קזאין" וגורם לחלבונים להיקשר זה לזה וליצור רשת סיבית.
הגבנה חומצית - שימוש בחומצה על מנת להוריד את ערך ההגבה (pH) של החלב למינימום אשר בו חלבוני החלב משנים את צורתם (עוברים דנטורציה) (קשור ל - PKa). שינוי צורתם של החלבונים חושף בהם אזורים הנוטים להיקשר זה לזה וכך נוצרת רשת סיבית חלבונית."

הגבנה חומצתית היא-היא תהליך גיבון חלב הסויה, והיא יוצרת ממנו לא אחרת מאשר...גבינה.

אבל רגע! אולי חלב הסויה זה בעצם לא חלב כי אם "משקה סויה"?

"פרשנות הביטוי "ארץ זבת חלב ודבש" העסיקה כידוע את חכמינו. בספרות חז"ל נחלקו התנאים במשמעות של "ארץ זבת חלב ודבש". אביא כאן מחלוקת בנידון שתשמש אבן בניין לדיון להלן: 'ארץ זבת חלב ודבש'. ר' אליעזר אומר: 'חלב' – זה חלב הפירות, 'דבש' – זה דבש תמרים." ר' עקיבה אומר: 'חלב' – זה חלב ודאי, וכן הוא אומר: 'והיה ביום ההוא יטיפו ההרים עסיס והגבעות תלכנה חלב...' (יואל ד', יח), 'דבש' – זה דבש היערות, וכן הוא אומר 'ויבא העם אל היער והנה הלך הדבש' (שמ"א י"ד, כו)

אם כך, ישנה מחלוקת על פרשנות המילה חלב מלכתחילה. כל זה דיון מעניין מאוד, אבל גם אם הגבינה היא גבינה, וגם אם היא בעצם "טפינה" כמו שאומרים לעיתים (בא מהמילה טופו, שאינה מילה עברית, אבל ההלחמה ראויה בעיני), עדיין גבינות טבעוניות הן לא פחות טובות מבחינת טעם, מרקם, ובריאות מגבינות אחרות.


 




כשהתחלתי להיות טבעונית הבנתי שעל גבינות אני הולכת לוותר, מכמה סיבות:
1. לא הכרתי את מירב האופציות.
2. גבינות סויה היה נשמע מגעיל.
3. גבינות מוכנות או מקשיו וכו' היה יקר מדי, פלצני מדי.
4. לא רציתי להתייחס לאוכל שלי כ"תחליפים". באותו זמן של המסע הייתי במקום של למצוא את האוכל הטבעוני שלא מנסה לחקות שום אוכל שאינו טבעוני.

מה נשתנה? אחרי תקופה של שנה בערך כבר התזונה הטבעונית הייתה מבוססת אצלי, לא הרגשתי שאני מפסידה כלום, ידעתי כבר איך להסתדר בבית ומחוץ לו, ועכשיו יכולתי לגשת לגבינות טבעוניות ממקום אחר לגמרי- לא של תחליף, אלא של מאכל טעים ומדהים ומגוון בפני עצמו.

לכל הסקפטים והלא מאמינים הרי רשימותי מגבינות טבעוניות:
1. גבינות מוכנות בבית הן בדרך כלל זולות, אלא אם כן הן מהרבה שקדים ו/או קשיו. שקדים וקשיו הם לגבינות יותר "איכותיות" (תמיד אהבתי גבינות פשוטות ולא הבנתי את הרעיון בכל הקממבר וכו', וגם היום גבינות פשוטות הן בשימוש הרבה יותר נרחב ומגוון אצלי).

2. גבינות סויה זה בכלל לא מגעיל, זה ממש טעים! אני מדברת על גבינות מוכנות בבית, כי אני לא אוהבת את הטעם של הקנויות (בעיקר לא את הטעם של הגבינה הצהובה של טופו יפני). במאמר מוסגר יצאה לשוק עוד גבינה צהובה טבעונית שטרם טעמתי, אז אולי היא טובה. אני את הגבינות שלי מכינה בעצמי.

3. להכין גבינות לבד זה קל מאוד, הרבה יותר קל משחושבים, ולא מצריך אמצעים מיוחדים שאין לאנשים בבית למעט בד צפוף (שאפשר לקנות בכל חנות בדים באיזור ה-30 ש"ח למטר, שזה מספיק לכל החיים בערך).





מתכון בסיסי להכנת גבינה מסויה בבית:
המצרכים:
חלב סויה ללא סוכר ומלח 
2 לימונים
סיר
קומקום חשמלי
כוס
כף
בד צפוף (המכסה את המסננת, לחתוך את המטר המדובר למעלה לחלקים יותר קטנים)
מסננת
קערה 

מה עושים?
1. מחממים חלב סויה בסיר עד שמבעבע מעט אבל לא רותח לגמרי (לא חובה טמפ' מדוייקת, עושים בערך).
2. בנתיים מרתיחים מים בקומקום, חוצים את הלימונים וסוחטים עד לקבלת מעט מעל חצי כוס מיץ לימון (אם יוצא יותר זה בסדר, שלא יהיה פחות).
3. כשהחלב הגיע למצב המתואר בסעיף 1 סביר להניח שהמים בקומקום כבר רתחו. מכבים את האש מתחת לסיר. משלימים את הכוס שבה מיץ הלימון במים רותחים מהקומקום ומערבבים עם כף בין מיץ הלימון למים הרותחים. שופכים ⅓ (בערך, אין כאן מדידות מדוייקות, לא צריך) מהכוס לתוך הסיר ומחכים 5 דקות (לא צריך לערבב).
4. אחרי 5 הדקות שופכים עוד ⅓ מהכוס (אין ספק שהחלב יתחיל להראות מוזר ולייצר גושים- זה בסדר, זו הגבינה שלנו. אם זה קורה מיד עם השלב הקודם זה גם בסדר גמור). שוב מחכים 5 דקות.
5. אחרי 5 דקות נוספות שופכים את השליש האחרון מהכוס ומחכים עד שהחלב יתקרר לטמפ' החדר (שוב- לא צריך לדייק, לא קורה כלום אם הוא יותר חם מזה בקצת).
6. פורשים את הבד הצפוף על המסננת, ואת המסננת שמים על קערה. שופכים את כל תכולת הסיר אל תוך הבד. אפשר לתת לזה לטפטף לאט לאט (בעיקר אם לא חיכיתם מספיק וזה עוד חם), ואפשר לסחוט היטב בעזרת הבד (זה מה שאני עושה). הנוזל המתקבל בקערה יכול להיות בכל הגוונים בין שקוף לצהוב וזה מעיד שהכל בסדר. 

זהו! מה שנשאר בבד אחרי הסחיטה זו הגבינה שלנו. זוהי גבינת בסיס שאין לה עדיין טעם טעים אז אני לא מציעה לטעום אותה ככה, אלא להמשיך עוד שלב אחד הלאה והנה אופציות:
1. ליצור ממנה גבינה לבנה ע"י טחינה בבלנדר או בלנדר מוט עם מעט מהמים שיש בקערה, להוסיף מלח לפי הטעם. לגבינה לבנה אפשר להוסיף שום כתוש ושמיר קצוץ, אפשר פפריקה מתוקה וגמבה קצוצה, אפשר זיתים, אפשר עלים ירוקים למינהם השונים, ואפשר להתפרע פשוט עם הדמיון, או עם המאכלים שאהבתם שאינם טבעונים.

2. אפשר ליצור גבינה חצי-קשה ע"י הוספת מלח לגבינה שבתוך הבד, סגירת הבד למעין שק בעזרת היד ולישה של הבד (זה כדי לפזר את המלח בכל הגבינה). אחר כך שמים את הבד עם גומיה או סתם כשהוא נשען על עצמו בתוך קופסא סגורה במקרר וזה הופך לגבינה חצי-קשה מעצמו. ייתכן שהגבינה תפריש נוזלים לתוך הקופסא וזה ממש לא אומר שהיא מקולקלת, זה בסדר גמור.

3. אפשר לייצר גבינה קשה, למרות שזה פחות מומלץ דרך המתכון הזה, פשוט בעזרת ללחוץ על הבד עם משהו כבד שיעזור להוציא נוזלים ולהשאיר עד שיוצא קשה מספיק עבורכם.

כבר משלב הבסיס הזה ניתן לקחת את הגבינה שלנו (בכל מצבי הצבירה) ולהכין ממנה:
לזניה במילוי הגבינה (עם תיבולים שונים או בלי לפי הטעם), בורקס במילוי הגבינה, ירקות במילוי הגבינה (כשהמומלצות האישיות שלי אלו הפטריות), לעשות פשטידות עם הגבינה הזאת, אפילו לא להוסיף מלח וכן להוסיף סוכר ולעשות דברים מתוקים עם הגבינה הזאת. כמו כן היא טובה בתור גבינה לעוגת גבינה, ואם ממליחים אותה מספיק היא טובה בתור "בולגרית" מפוררת על פיצה (זה אם עושים אותה חצי-קשה), בטוסט, או בסלט.
כל המתכונים מסתובבים להם ברשת, רק צריך לכתוב "פשטידה טבעונית" בגוגל (או כל דבר אחר בצירוף המילה טבעוני) ולהכניס שם את הגבינה במקום הקנויה, או בתוספת.


 

ישנן עוד דרכים ליצור גבינה וגם עוד חומרים ולכן עוד אפשרויות:
1. גבינת שקדים (או שקדים וקשיו) היא מאוד קלה להכנה ומאוד טעימה. זהירות! משמין ויקר יחסית לגבינות סויה.
2. גבינת קשיו לבד. כנ"ל. גם אופציה זו וגם זו שלפניה טובות מאוד להכנת "מלוחים" וגם להכנת "מתוקים" פשוט עם שינוי בתבלינים.
3. ניתן לייצר גם גבינות אגוזים אחרים.


 




בנוסף גבינות אחרות:
1. צהובה. טובה לטוסט, לזניות ופיצות. לא בטוחה אם היא טובה להקרמה. מראש אני אומרת שהחומרים: שמרי בירה, משחת מיסו ואגר-אגר אלו דברים שמחפשים בחנויות טבע. זה לא באמת יקר כי מכינים מזה הרבה גבינה בסוף, יחסית למחיר של צהובה מהחי זה דווקא בסדר.
2. ישנה עוד צורה להכנת בולגרית מטופו.
3. מוצרלה אינה באמת גבינה על פי ההגדרה, אבל אין זה אומר שהיא פחות טובה ממוצרלה מהחי.
4.גבינות יותר מסובכות; לדוגמא הקממבר שבתמונה. בכל מקום שכתוב חלב צריך להחליף בחלב סויה. חלב סויה מאוד דומה בהרכב לחלב מהחי, רק שהוא נטול סבל.
5. בגלל דמיון חלב הסויה לחלב מהחי ניתן לעשות ממנו יוגורט. מהיוגורט ניתן לעשות כדורי לבנה בתוך שמן זית.





אחרונות: שלל עוגות הגבינה והשמנת שיש מתרוצצות ברשת ועושות לי תאבון, אתם מוזמנים לחפש ולהנות מהמגוון ומהטעם.

נכתב על ידי אני היא בכל השמות , 29/5/2013 10:39   בקטגוריות טבעונות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

Avatarכינוי:  אני היא בכל השמות

מין: נקבה




הבלוג משוייך לקטגוריות: יצירתיות , אהבה למוזיקה , שירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאני היא בכל השמות אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אני היא בכל השמות ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)