לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

וּבָחַרְתָּ בַּחַיִּים:


כינוי: 

בן: 40





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2009    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

ויהי-ערב ויהי-בקר יום אחד:


אני שמח להיווכח עד כמה העולם הפנימי שלי עשיר ומסוגל לספק אותי לבדו.

היום הילכתי לי ברחובות הקצה השלווים שבעירי, באזור שקרוב לכביש המהיר אבל לא מספיק כדי לעמעם את הרוגע היחסי שיש בהם, רחוק מן הרחוב הראשי. בג'ינס שחור וחולצת טריקו לבנה פסעתי על אבני השפה בדרכי הביתה. נשאתי את מבטי וראיתי פיסת אדמה ריקה מבטון – קרחת עיר; עוד נשארו כאלה, וטוב שכך. האדמה העשירה של השרון נראית מסופקת ממעט מים שהספיגו אותה. עלי הצמחים הירוקים מחייכים בשמחה לעבר השמש, והשמש החמימה – עשרים מעלות בסוף נובמבר? אני חושש שישראל שמה לצחוק את מושג החורף – מאירה אותם באור יקרות בוהק. הצבע הזה שבעונה הגשומה, הירוק-בהיר, תמיד עורר בי מין זכרונות מתקופה אבודה, לא מושגת. בדרך כלשהי תמיד נקשרה בעיני רוחי העלווה הירוקה הזוהרת עם חצרות אירופאיות, כאלה שבין גושי בניינים במרכז צרפת, בגרמניה או במזרח אירופה; זיכרון תמוה במקצת, לנוכח היותי צבר בן-צבר. אבל רב הנסתר על הגלוי והחידתי על הידוע, זאת מזה זמן ידעתי.

על כל פנים, עצרתי על יד אותה קרחת רחוב והחלטתי ליכנס שמה. צבע האדמה החום העשיר נדמה בעיניי כעיסה בחושה טעימה, ומיני הגבעולים המזדקרים ממנה לחשו במוחי, עוררו בי חוויות מילדות נשכחת: 'חבריא, הולכים לסיור בשדה בור.' "שדה בור", מושג של שוש הגננת בימי גן-חובה שלי, כשפתאום מושגים נהיו יותר רשמיים. אז לא היו צריכים לשכור מאבטחים, אבל כן נדרשו לבוא הורים מלווים. ונחזור עוד אחורה, לגן אוֹרִית. מוזר, כשאני כותב "גן אורית" לפתע זה נראה לי מנוכר, כמו כל ילד אחר; 'גן צילה', 'גן חדווה', 'גן רינה'. אבל בשבילי גן אורית היה משהו אחר. למען האמת, עד היום אני חושב שהוא היה שונה מרוב הגנים שרוב הילדים ביקרו בהם. ואורית הייתה משהו אחר. אורית, והעוזרת דליה, ששנים לאחר מכן נודע לי שהחליטה לקרוא לבנה בכורה על שמי. אז גן אורית. הגן שכן בפינה אחרת של העיר, על גבול השדות והפרדסים שמדרום. הוא היה רחב ידיים, וכלל חצר, רחבה מפוארת (בעיניי דאז) וחצר גרוטאות, שהייתה עבורנו מקור בלתי-נדלה למשחקים. בסוף החצר עמד עץ תות גדול, ואינספור תותי-עץ בשלים ודביקים מילאו את הקרקע שתחתיו. תמיד נזהרתי שלא לדרוך על התותים המעוכים, שהגעילו אותי, ודרכתי ביניהם. היו שטיפסו על העץ, אבל אני לא הייתי מאלה; כנראה פחדתי. יום אחד נפלה רעות ושברה את היד. היו עוד ילדים שנפלו מפעם לפעם. בצד המזרחי ניצב הבניין, ובו היו חדר שכונה החדר האפור, חדר אחר שכונה החדר הירוק, ומטבח. פעם או פעמיים ביום היו עוברים בכל הגן כמה כרוזים מצוידים בפעמונים, היו מצלצלים בהם וקוראים לכולם בקול גדול ובניגון קבוע לבוא להשתתף: "יֵשׁ פְּגִי-שָׁה בַּ-חֶ-דֶר הַ-יַּ-רוֹק!", או האפור, לפי האירוע. היה חדר שיוחד לפגישות הרגילות, והחדר האחר יוחד לפגישות המיוחדות של קבלת-שבת, לימי הולדת ולחגים. כשהיינו בחוץ היינו משחקים, כמנהגם של ילדים, והיינו אך מעט מודעים לעצמנו. הרוב היו עוד הרבה פחות מודעים לעצמם מאשר אני הייתי, וגם הרבה פחות מתוחכמים. פעמים רבות ניצלתי את הערמומיות שלי, ולרוב לא לטובה. כשהיינו בחוץ היינו לעתים יושבים על מחצלת ליד הדקל, ודליה העוזרת הייתה מספרת לנו סיפורים. פעם יצאנו בחורף החוצה, ללקט חוביזות (חלמית, או לחם ערבי). אספנו הרבה גרגירי חוביזה זעירים, וגם הרבה עלים. מהחוביזות התקנּו ארוחה: מרק ולחם (!). זה היה לא רע, אבל יותר מגניב מטעים. בחנוכה הכנו נרות בטבילת שעווה רותחת וצבע. בפסח הגיע אשר, ויחד איתו בנינו תנור מבוץ ולבנים ואפינו בו לבדנו מצות.

זה מה שהזכירו לי החוביזות המתנפנפות ברוח הקלילה, והסרפדים שביניהם (בזכרונות מגן אורית צרובים גם סרפדים). היכולתי לסרב להם? אז נכנסתי לתחום האדמה. הקרקע נימוחה תחת נעליי הכבדות, בדיוק כמו במאות טיולים שטיילתי באזור לאורך השנים. הסתובבתי, מתענג על הטבע המשכר שמתחת לאף, ולבסוף התיישבתי בצילו של אחד הבתים הגדולים. פתחתי את תרמילי, ושלפתי את הכריכים שהכנתי מבעוד מועד: פרוסות לחם שחור מחיטה מלאה, שקניתי היום, מרוחות טפנד, וביניהן חצילים, אגוזים, עגבניות מיובשות, חתיכות גבינת עיזים תוצרת עין-כמונים ("פרובנס") ופרוסת סלמון מעושן. השמש הייתה מאחוריי, השמיים היו בהירים וצלולים. זבוב התיישב לו על מרפקי, ואחר התעופף משם. הייתי בטבע, באמצע העיר. שכבתי, התיק משמש לי כרית. בשלווה. בראשי התנגנו התיבות הראשונות ב-Fantaisie Impromptu op. 66 של שופן, וניסיתי להתמודד באצבעותיי עם המקצב של ארבעה שש-עשריות על שלשה. התחשק לי לחזור הביתה, אולי לנגן קצת בפסנתר. הלכתי חזרה, צועד בין בתים גדולים. עובר בין פועלי בניין, ומהרהר אם הייתי יכול לעבוד כמותם; 'לא', אני יודע. העבודה הייתה מתסכלת אותי מדי. עבודה פיזית סיזיפית, של הרכבה ובנייה, בלי אוריינטציה ברורה. הייתי הולך לאיבוד. יישר כוח, פועלים. אבא היה פעם פועל בניין, אחרי הצבא, אולי לפני הצבא. אני לא כמו אבא.

הרבה בתים יפים, יקרים, מעוצבים, חלקם יותר ישנים. וביניהם רחוב מהונדס, עצים שתולים במרווחים הגיוניים. צפצפה, ועץ עם פירות שמזכירים לחרובים, ארוכים וגדולים יותר, ומפיצים ריח דומה. 'אבל', אני אומר לעצמי, 'הטבע הלא מבוית יפה לא פחות.' 'ואפילו יותר,' אני מחליט. וכך אולי צריך העולם האנושי להיות בנוי: הרבה מתוכנן, אבל לא הכל. בשום פנים ואופן לא הכל. מוכרחים להשאיר מקום לשוליים, ולשונה, ולגורמים שאינם הולכים לפי התכנון האנושי הסדור. בתים יפים.

אני נכנס לעוד פיסת אדמה, מתקרב לאיזו גדר כדי לבחון מה יש מאחוריה. אני לא יכול שלא להרהר עד כמה אני נלחם באני-עליון המוגזם שלי, כדי לאפשר לעצמי לעשות מה שאני רוצה ככה. חבל. כדאי שהמוסכמות החברתיות של העולם המערבי ישתנו, בחלקן לפחות.

אני מחליט לעבור ליד הגן שפעם היה גן-חובה שלי. בדמיוני אני רואה את עצמי אומר לילדים שמעבר לגדר, בחיוך, שפעם גם אני – הגדול! – הייתי בגן הזה, ממש כמותם. את הצמיגים החתוכים שנטועים בחצר, אבא שלי הביא לשם. אז עובר לידו, יהודית רביץ שרה לי את "שיר ללא שם" בהמיה רכה. השומר מסתכל עליי כשאני חולף ליד הגדר. "שלום," אומר. "אהלן", אני עונה. "אתה צריך משהו?" "מה? לא, לא." ובעיניו אני חושב שאני מדמה תהייה האם אני פדופיל, או מסוכן; מה אני רוצה. אני הולך משם.

איך העולם הזה. איך.

 

אבל מעל הכל מרחפת פשטות רכה. עוטפת, מנחמת.

נכתב על ידי , 3/12/2006 18:30   בקטגוריות דברים שאני אוהב, זיכרון  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לא שלי


הפעם הפוסט הזה לא יהיה שלי.

...

[עריכה]

 

במקור הוקדש הפוסט לבחור וירטואלי צעיר, שבחר לכאורה לעזוב את החיים ביום הולדתו ה־17, כמפלט מן הסבל והמצוקה שנגרמו לו כתוצאה מאי־הקבלה התקיפה שבה נתקל מצד משפחתו והחברים שלו בעניין הנטייה המינית שלו. זאת על־פי הבלוג שניהל, "מחוץ לארון (כמעט)", שבו נגללו שלושת חודשי חייו האחרונים עד לסופם.

ברם, ידיד צעיר חריף־שכל וחד־לשון הפנה את תשומת־ליבי לכך שהבלוג, איך נאמר, לא בדיוק מדיף מניחוח אמת. אודה ואתוודה, לפני נימוקיו נזהרתי מאוד מלשפוט בחומרה את אופן ההתבטאות והצגת הדברים בבלוג, מתוך הכרה כי לבטח קיים שוני מהותי בין הסגנון שלי לסגנון של נער אולי לא מבריק (נו, ככה חשבתי לעצמי...) בן 17, ואל לי לשפוט את אמיתות הסיפור לפי הצגתו. אולם גם אני כשלעצמי, בקריאה נוספת ומעט יותר בדקדקנות ולעומק, השתכנעתי כי מדובר בבדותה. אשאיר זאת לשיפוטכם (מס' הבלוג של יוני הוא 267147; של החבר - 281126).

 


 

אבל למען האמת, הסוגיה 'היה/לא היה' היא משנית בלבד עבורי. כלומר, מובן שראוי לתהות למה למישהו לבדות את זה מליבו, אבל יתכנו מגוון נימוקים אפשריים אודות המניע - החל משעמום גרידא וכלה באדם שחווה חוויה דומה, הגיע לסף אבדון וחזר בו, וביקש להשיג אימפקט דומה לזה שקיווה שהיה נוצר לו אכן היה מוציא לפועל.

בכל אופן, כאמור, ההתעסקות בזה אינה מענייני. אינה מעניינת אותי, בדיוק בשל הסיבה שכה נרעשתי למקרא הסיפור שבבלוג. והסיבה פשוטה: לא דברים בעלמא.

 

מספיק לקרוא את הדברים הבאים במסמך רקע בנושא נוער הומו־לסבי בסיכון, שנכתב ע"י הפסיכולוג ג'רי לוינסון מהבית הפתוח בירושלים, ואשר הוגש לפני כשנה וחצי לוועדה הציבורית לבדיקת מצבם של ילדים ובני נוער בסיכון ובמצוקה (תת־הוועדה לרב־תרבותיות ואוכלוסיות מיוחדות) הפועלת במסגרת משרד הרווחה - ולא זכה להתייחסות אופרטיבית כלשהי, כך על־פי הכתוב.

 

...

 

ובמקום להתעסק בווירטואליה, אני בוחר הפעם הזאת להקדיש את הפוסט לבחור אמיתי, בשר ודם, בן גילי, שנטל את חייו בירייה אחת כואבת. מסיבות מובנות אמנע מלפרט עוד, ורק אומר שהמוות שלו אכן אירע בוודאות, לא מזמן מדי. אפילו נכחתי באזכרה במלאת שנה למותו. כמו כן הרקע למקרה הזה ידוע לי, והנסיבות היו בין השאר בלבול שהציף אותו לגבי הנטייה המינית הכפולה שלו, דהיינו ביסקסואל.

אני בוחר להעלות אותו על נס - לא כי המעשה שעשה היה גבורה (מנגד גם לא מעשה של פחדנות, לדידי, אלא של מצוקה) - אלא כי בזמנו הרגשתי בהרבה כאב, שיכולתי אולי לדבר איתו לפני, לשבת, ללבן את הדברים.

בהרבה כאב.

 

יהי זכרך ברוך, חמוד.

 

 

תנצב"ה.

נכתב על ידי , 19/9/2006 12:41   בקטגוריות פסימי, זיכרון  
1934 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



Tonight's The Night


הלילה, לפני בדיוק שלוש שנים, איבדתי את בתוליי (ת.נ.צ.ב.ה.).

 

יהא פוסט זה גלעד ומצבה לליל אהבה וסער עם גווינביר היקרה.

 

הראשונה.

 

Karniera.

נכתב על ידי , 3/9/2006 22:36   בקטגוריות אהבה ויחסים, זיכרון  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
הבלוג משוייך לקטגוריות: 20 פלוס , מתוסבכים , גאווה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לג'והור אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ג'והור ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)