לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

הכל חדש ונוצץ


אין לי הרבה מה לומר אבל אני לא סותמת את הפה
Avatarכינוי:  היפהפיה הנרדמת@

בת: 71





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2009    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
10/2009

עוד על הים אבל אחרת


כל שבת אנחנו במסעדה. כמעט.

לפני שבועיים היינו במסעדה על הים ליד כאמל. אני לא זוכרת את שמה אך היא היתה מצויינת, אחכ הלכנו לסיבוב שלנו על החוף, בין חוף דדו לכפר גלים, מרחק 6 קמ הלוך חזור. הים היה נפלא . חלק מהדרך עשינו בשחיה, חייזרון ממש התלהב וכמעט נעלם לי. פגשתי כמה אנשים בדרך. כיף

לפני שבוע היינו בג'פאניקה. מסעדה יפנית במרכז הכרמל. לא לא אכלתי סושי. אני לא אוכלת סושי. היה לי סיפור עם סושי במסגרת ההרפתקאות הקולינריות שלי ואני לא מתקרבת לדבר הזה יותר. סתם אורז ושניצל עם עטיפה מיוחדת ורוטב. אבל איזה רוטב. שמיימי.

 

אתמול היינו בהנמל 24. שנים לא הייתי ברחוב הנמל. זה היה אחד המקומות היותר מסריחים בחיפה. משהו צר ומעופש בין רח' העצמאות לנמל חיפה עם בתים שכבר ידעו ימים טובים יותר. היו שם משרדי מס הכנסה וכמה משרדי עורכי דין. אחרת לא ברור למה אנשים בכלל מגיעים לשם.

והנה הפתעה רח' הנמל שינה את פניו, הוא הפך למדרחוב מטופח. הכביש הפך לאבני דרך והמדרכות האפורות הפכו לעמודים צחורים עצי דקל ועציצים. הדבר היחידי שהיה פתוח חוץ מהמסעדה היה איזו גלריה קטנה בהקמה. בעל הגלריה הציע לנו להציץ ולראות וגם סיפר שהוא גר במקום. שם? ליד הנמל? בעיר התחתית? איפה שהזונות? זה מתחיל להזכיר יותר את יפו או את התעלות של אוטרכט אם תרצו בהם אנשים גרים בדירות קטנות על המים ופותחים גלריות. מישהו צבע את אחד הבניינים בצבע ירוק עז. זה מזכיר את חו"ל אמר החייזרון.

גם הבנין של המסעדה צבוע בחום עז ולידו מזרקה. ממש אירופה. נכנסנו למסעדה.

על המסעדה הזאת שמעתי לראשונה ביריד האוכל שנערך כאן לפני כמה חודשים. גם כן על הים ורק עכשיו נזכרנו לבדוק מה קורה.

ובכן. למסעדה מובילות מדרגות צרות אך מושקעות. המסעדה עצמה נראית כמו דגם מוקטן של אולמי האבירים או איזה מלון בוטיק באירופה בן 600 שנה. יש גם חדרים צדדיים אפשר לאכול גם שם מי שרוצה. כל מקום במסעדה מושקע עד הפרט האחרון. אפילו השירותים מעוצבים.

כבר כשנכנסים מקדמים אותך בברכה, כבכל מסעדה היום. ההבדל הוא ליד השולחנות. שם אתה מקבל שירות VIP . את הקולה ואת המים מוזגים לך כמו יין משובח מבציר תרפפו שהיה מוצלח ביותר.

חייזרון הזמין סטייק יען, אני הזמנתי מדליוני לבן שהגיעו עטופים בבייקון על מצע ריזוטו וסוסון הזמין את הפרגיות המסורתיות שלו הפעם ברוטב רוזמרין ושמנת על מצע פירה

הכל היה טעים טעים טעים, יקר יקר יקר ושווה שווה שווה

 



 

נכתב על ידי היפהפיה הנרדמת@ , 25/10/2009 10:39   בקטגוריות מסעדות  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של דפנה ב-27/10/2009 09:22



115,205
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , משפחתי וחיות אחרות , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להיפהפיה הנרדמת@ אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על היפהפיה הנרדמת@ ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)