לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הבלוג של אורי הייטנר

מאמרים בנושאי פוליטיקה, חברה, תרבות, יהדות וציונות. אורי הייטנר, חבר קיבוץ אורטל, איש חינוך ופובליציסט

כינוי:  הייטנר

מין: זכר





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


12/2015

אם בארזים


עמירם לוין הוא לוחם ומפקד מהולל, מהטובים בתולדות צה"ל. את זה איש לא יוכל לקחת ממנו, אפילו לא הוא עצמו. אין בעובדה זו כדי לחסן אדם מטעויות, ובתמיכה שהביע ב"שוברים שתיקה" הוא טעה והטעה. מעמדו והרקורד של עמירם לוין מחייבים אותו ליתר אחריות לאומית מכפי שגילה בצעד זה. בכל זאת, אין הוא אזוב קיר זה או אחר ברחוב שוקן. אם בארזים נפלה שלהבת...

 

הודעת התמיכה של לוין ב"שוברים שתיקה" מביכה. היא מביכה כי את המסר החשוב ביותר שבה, הוא צמצם לארבע מילים אותן הוא כלא בתוך סוגריים: "ורק בצה"ל ובחברה הישראלית". כלומר, הוא מתנגד לפעולתם בחו"ל. אז למה הוא מגן עליהם? הרי בדיוק על כך הוויכוח. הרי בדיוק בשל כך מופנית אליהם הביקורת. אם הוא שותף לביקורת הזאת, למה הוא מתייצב לצדם?

 

ישראל מצויה תחת מתקפה של קמפיין דה-לגיטימציה מאורגן ומתוזמר היטב ובעיקר ממומן היטב. בוועידה הגזענית והאנטישמית בדרבן, 2001, נקבעה האסטרטגיה, והיא באה לידי ביטוי במסעות החרמה והכפשה של ישראל ברחבי העולם, בקמפוסים של האוניברסיטאות ועוד. "שוברים שתיקה" נוטלים חלק במסע הזה. הם עוברים מעיר לעיר, ממדינה למדינה, עם תערוכות ומיצגים המציגים את חיילי צה"ל כפושעי מלחמה. אותם צעירים באירופה וארה"ב העוברים שטיפת מוח אנטי ישראלית קיצונית מצד גורמי ה-BDS למיניהם – הישראלים היחידים שהם פוגשים  "לאיזון",אלה אנשי "שוברים שתיקה" השופכים שמן על הבערה והיו לחוד החנית של הקמפיין. אני בטוח שעמירם לוין יוצא נגד זה. אז למה הוא מתייצב לצדם? אגב, אני בטוח שגם רוב החיילים שבתמימות העידו בפני הארגון מתנגדים לפעולה זו, וספק אם היו מוסרים להם את עדויותיהם אילו ידעו איזה שימוש הם יעשו בהם.

 

טוהר הנשק ומוסר הלחימה הם מערכי היסוד של החברה הישראלית ושל צה"ל. צה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם – זו אינה קלישאה, אלא אמת חד-משמעית. צה"ל של היום מוסרי יותר מבכל תקופה בעבר, כולל התקופות שבהן עמירם לוין שירת. ויש חריגות בפעולותיו, ואולי אף פשעי מלחמה. ראוי להיאבק בהם, כדי לחזק את מוסריותו של צה"ל.

 

כבר בתש"ח פרסם המשורר נתן אלתרמן את שירו "אף זאת", שבו חשף פשע מלחמה של רצח זקן ערבי חף מפשע, ויצא בכל כוחו נגד הקלת ראש בחומרת המעשה. דבריו זעזעו את אמות הספים ובן גוריון הורה להדפיס את השיר ולחלקו לכל חייל בצה"ל. ההד של הדברים נבע מן העובדה שכתב אותם המשורר המזוהה ביותר עם החזון הציוני, עם חזון התקומה, עם הדור שדינו להיות שופך דם האדם ומגינו, כפי שכתב בשיר אחר. ההזדהות שלו עם צה"ל, עם המדינה, עם המלחמה הייתה מוחלטת, ושירו נועד לתקן, לא לשבור.

 

"שוברים שתיקה" מנוכרים למדינתם ולצה"ל, מעלילים עליו עלילות, מכפישים אותו, יוצאים נגד זכותה של ישראל להגנה עצמית. הם אינם ראויים להגנתו של עמירם לוין.

 

במסגרת המכון לאסטרטגיה ציונית פועל הארגון "זכויות אדם כחול-לבן" – ארגון ציוני הפועל לחיזוק ערכי מוסר הלחימה, מתוך אמונה בצדקתה של ישראל וצדקת מאבקה ומלחמתה. זאת הדרך הראויה לתיקון הקלקולים הקיימים בתוכנו.  


* "ישראל היום"

נכתב על ידי הייטנר , 20/12/2015 23:05   בקטגוריות אנשים, היסטוריה, חברה, חוץ וביטחון, מנהיגות, פוליטיקה, צבא  
הקטע משוייך לנושא החם: שוברים שתיקה
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להייטנר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הייטנר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)