אם אכן תחתם עסקת הטיעון עם הנשיא קצב, זהו יום שחור לשלטון החוק בישראל – זוהי שערוריה משפטית וחרפה מוסרית.
אילו מדובר באדם פרטי, ניתן היה, אולי, קבל עסקת טיעון עם נאשם באונס. לעתים, אין עניין ציבורי המצדיק השקעת המשאבים הדרושים כדי להגיע לחקר האמת, ודי בכך שהאדם יודה ויענש על חלק מן העבירות.
לא כן, כאשר מדובר בנשיא מדינת ישראל, האזרח מספר אחת, אדם שאמור להיות מופת מוסרי וסמל ערכי. לא כן, כאשר מדובר באחד האנשים החזקים ביותר בישראל, הנושא במשרה הרמה ביותר. כאשר מדובר באדם כזה, זכותו של הציבור לדעת את האמת עומדת מעל לכל שיקול אחר, ומכאן - חובתה של המערכת המשפטית לעשות הכל כדי להגיע לאמת.
על הציבור לדעת האם אכן נשיא המדינה הוא אנס. אם לא – זכאי הנשיא לנקות עצמו מן הכתם הזה, מן החשד הנורא הזה. אם כן – עליו לשאת במלוא האחריות הפלילית למעשיו ולשאת במלוא העונש, כמתחייב על פי החוק. השארת הסוגיה הזאת פתוחה, היא בלתי נסבלת מבחינה ציבורית.
אם אכן תחתם עסקת טיעון כזו, ולא ימוצה עד תומו ההליך המשפטי, תהיה זו פגיעה אנושה במה שנותר מאמון הציבור במערכת החוק, המשפט והצדק בישראל. במקרה כזה, לא תהיה משמעות ציבורית לפסק דינו של בית המשפט. במקרה כזה, משפט הציבור והמשפט ההיסטורי של קצב, יהיה שונה מפסק הדין המשפטי הפורמאלי.
במקרה של עסקת טיעון, יכנס קצב להיסטוריה, כעבריין מין, שהודה בחלק מההאשמות נגדו כדי להתחמק מבירור אמיתי של האשמתו באונס ובכך להתחמק מהעונש הצפוי לו אם בירור אמיתי היה מוכיח את אשמתו. הוא יזכר כשקרן, שבמשך למעלה משנה שיקר במצח נחושה, העליל עלילות על קורבנותיו וירה לכל הכיוונים בנאום האימים המפורסם שלו, ובסוף אף התחמק מהעמדת טענותיו במבחן המשפטי.
אין לי אמון בפרקליטות שתחתום על עסקת טיעון עם קצב. אין לי אמון ביועץ משפטי שימנע מהציבור את הזכות לדעת את האמת – האם נשיא המדינה הוא אנס. אני מקווה שהנ"ל יתעשתו והביזיון הזה ימנע. אם לא כך יהיה, אני מקווה שבית המשפט יפסול את עסקת הטיעון הרקובה הזו.