Das ist die ende. Die vier monate deutschspraechkurs haben gebeenden. Allemann fragen mich: "Jetzt, kannst du deutsch sprechen?"
"Natuerlich", ich sage, "nach hundertvierundvierzig (144) sprachkurs stunden, weiss deutsch ich. Kurtz und langsam aber ich kann deutsch sprechen."
Ihr muss Mißverständnis ignorieren! Ihr sagt nicht zu anderemann! Das anderemann muss nicht wissen!
אז מה? נדפק לי השכל? בערך, אבל הפסקה למעלה לא קשורה. הרי חוץ מEm ועוד כמה בלוגרים בודדים שדיברתי איתם (אבל אני לא זוכר מי הם היו) אף אחד לא ידע לקרוא את זה. אבל כתבתי את זה בשביל להוכיח לעצמי שאני יכול. אז הכותרת זה סתם הדבר היחידי בגרמנית שאנשים מכירים. הפירוש הוא: "מהר מהר". או גרסת הRTL או גרסת ה"יודן", אתם תבחרו.
אחרי ארבעה חודשים סיימתי את שני הרמות הראשונות בקורס הגרמנית. אחרי 144 שעות של לימוד, אני כבר יכול לנהל שיחה קלה בגרמנית עם סבתא או אבא. יש לי את הבסיס והיכולת.
מסתבר שהשעות האלו הן השתלמות תגמול. אתם חושבים שהצבא יעלה לי את המשכורת? אני לא מצפה יותר מידי.
בכל מקרה, להמשיך אני לא מתכוון, בין היתר הקורס הזכיר לי שאני ממש סובל מללמוד במסגרת של כיתה. כל שיעורי הבית והישיבה הארוכה בכיתה מרוכז היו לי מאוד קשים. אני לומד הרבה יותר טוב לבד. אז עכשיו אתאמן רק בשיחות עם אנשים.
אז מה אני עושה עכשיו עם ידע בסיסי בגרמנית? הרי אולי סיימתי את הקורס, אבל לטוס לעבוד באירופה זה לא כל כך אפשרי עכשיו. נראה לי ש-מ.צ. יעצרו אותי בדרך. אז כרגע אני אתייחס לזה בתור העשרה ואשפר את היכולות עוד. חמישה חודשים לשחרור.