לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


מתחת לחזות הלוחמנית מסתתרת נפש אחרת..
Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2007    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

11/2007

חשבון ארוך


בוקר בוקר אני מתבוננת בדלת חדרו של בני, דלת סגורה עד שעות הבוקר המאוחרות. אחר כך יקום, עייף מלילה ארוך של ערות, יבלה ליד האינטרנט, יצפה בסרטים שהוריד מבלילה מהאינטרנט, יסתובב שעה, ייחפש אוכל "אין מה לאכול בבית הזה", יתקלח, ייפגש עם חברים עד לשעות הקטנות של הלילה או הבוקר, ישוב לאינטרנט, לטלוויזיה, לשעות ארוכות, עד השעות הקטנות של הלילה, של "חופש גדול" באמצע השנה. כל ההתרגשות של תחילת השנה, ההבטחות הדשות ש"שהנה הפעם יהיה בסדר",  הכל שוקע בשביתה המתארכת.

אני תומכת בשביתה מאד. אני חושבת שבנושא ההוראה ומעמד המורה הגענו לקו האדום. יש לי התחושה שהפעם מבינים את זה גם מי שהיו רגילים להיות בצד השני של המתרס, גם ההורים והתלמידים ועוד ציבורים נוספים שאף פעם לא היו מתומכי מערכת החינוך. יש בה בשביתה הזו משהו חיובי ובעיקר בעובדה שהממשלה לא הצליחה לתקוע טריז בין השובתים לתומכיהם, כדרך שהיא עושה תמיד בגלל היותה הצד החזק בשביתה, המעסיק.

אבל דווקא משום כך, גדול הייאוש.
והוא גדול בגלל שלמרות לכולם ברור שהשביתה הזו היא על פניה שהעתידים של החברה הישראלית לאף אחד, במיוחד למקבלי ההחלטות, לאף אחד ממש לא איכפת. ואני שואלת את עצמי איזה מסר מעבירה פה הממשלה לתלמידים...

ובניתיים, לא כל כך מהצד, אני צופה בשיירות של הילדים שמסתובבים פה חסרי מעש. הטלפונים מתחילים אחרי 9 בערב. ראשוני המגיעים מופיעים בדלת אחרי השעה 11 בלילה. זו בעיה. הם מבלים ואנחנו למחרת עובדים. הרשות המקומית אמנם דאגה לנוער אבל באים לשם רק ילדים צעירים, בגיל חטיבת הביניים, לגדולים יותר אין מה לעשות. לחלק מהם יש רישיון. הם נוסעים בלילות בעיקר לחפש משהו לאכול. קצת אקשן. גם המקומות לאכול כבר סגורים בשעות האלה. אז שורפים דלק בזמן שאני ישנה ואוזני כרויה לרחוב לשמוע את רעש המכונית החוזרת משיטוטי הלילה.

הם מחפשים איפה להיות. איפה אמת הם יכולים להיות? בבתים אי אפשר. בלילה כל רעש קטן הופך לרעש גדול. אי אפשר לריב איתו כל לילה. הם השתלטו על המחסן בחצר שלנו. זרקו את כל תכולתו החוצה (בזהדמנות זו כבר עשניו קצת סדר), הביאו ספות שאספו מכל מיני בתים, ארגנו להם טלוויזיה, משחקי פלייסטיישן , סרטי DVD, נרגילות... והם מבלים כל לילה. באמצע הלילה הם נכנסים לבית לחפש אוכל, הכלבה נובחת, הם רצים במדרגות, מדברים בקול כשהם הולכים בשביל הגישה לבית. יש להם מצב רוח טוב...

כל לילה שנגמר בשקט יחסי הוא לילה טוב... מרבית הלילות אינם כאלה. כמה אפשר להעיר להם שיתחשבו?הם מתחשבים אבל אף פעם זה לא מספיק.

המחסן הזהשואב אליו ילדים רבים בלילה. שמו יצא למרחקים....

בשביל להסדיר את העניינים, הם כתבו אמנה לבאי המחסן:

 

אמנת המחסן

תכולת המחסן - 14 איש

ימי שני הם ימי ניקיון. כל המלכלך יסולק לאלתר

אין להשחית כל חפץ דומם (הכוונה לספות, קירות, טלוויזיה וכו')

נושאים שאין לחפור עליהם:

1. צופים

2. סכסוך ערבי-ישראלי

3. (על אחד מבתי הספר באזור) במובן החיובי

אין לירוק על הרצפה / הדלת או על הקירות - העבריין ייענש

אין לשחק Smash bros. כשאלון או אסף נמצאים במקום (למה? כי הם לא אוהבים את זה..)

אין לבקש אוכל

 

חתימות: 

 

אין לי ספק שלילדים האלה עוד יהיה חשבון גדול עם כל מי שהזניח אותם בלילות הארוכים האלה.

נכתב על ידי , 23/11/2007 23:21   בקטגוריות ועכשיו ברצינות  
37 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של גל, הבן של... ב-7/12/2007 23:13
 



זוגיות חדשה


 

הסתיים פרק הלמידה של החלק הראשון בקורס והגיע שלב ההתנסות תוך כדי.  את ההתנסות אנחנו עושים בזוגות. זה נשמע פשוט אבל זה לא ככה. זה מזכיר לי חיי נישואין. צריך להתייעץ בכל דבר, צריך לשתף, לגלות גמישות, לוותר, להביע דעה ולדעת שלא בטוח שהיא תתקבל. צריך לעשות דברים ביחד. אנחנו הולכות לבלות יחד תקופה לא קצרה וכדאי שזה יהיה טוב. אם זה יהיה טוב, מי יודע לאן זה יוביל אותנו

אנחנו בונות את הזוגיות הזו ביחד, את הריקוד המשותף הזה. לאט לאט. חשוב לנו שהיא תצליח. יש לנו מטרה משותפת וחבל לנו לקלקל אותה בכל מיני דברים שאינם רלוונטיים.

כבר הספקתי לראות שאנחנו מאד שונות. אני מאד מאפשרת והיא מאד מגוננת. יש בה חלק מאד דואג (חרד?) חשוב לה מאד להצליח החלק הזה מאד ממריץ אותה לפעולה. גם לי חשוב להצליח אבל אני פחות לחוצה ממנה. היא יותר יזמית ממני. מאד פעלתנית. מכירה יותר אנשים ומחוברת במקומות הנכונים. אני פחות. המעגלים התעסוקתיים שלנו מאד שונים. השוני הזה בינינו דווקא מתאים לי. אני מאפשרת לה מרחב פעולה גדול. אני סומכת עליה והיא מרגישה את זה.

אנחנו מדברות הרבה בטלפון. היא מספרת לי מה עשתה. ואני מספרת לה (בד"כ יש לי פחות לספר...) אני כל הזמן מפרגנת לה על העשייה שלה... אולי זה הפיצוי שלה על חוסר הפעלתנות שלי?

השבוע אנחנו עוסקות באיתור מועמדים. היא מראיינת אנשים ואני מראיינת אנשים. בסוף נבנה מהם קבוצה. מצאנו מקום למפגשים. עיצבנו מודעה משותפת והפצנו אותה. פנינו לכל העולם במייל. בשבילי זו התנסות חדשה לגמרי. בשבילה זה משהו מוכר. אני נהנית מהניסיון שלה.

עד פה הכל נשמע די טוב. בחלק של ההתארגנות זה טבעי שדברים יעשו רושם טוב. יש משהו ממריץ ואופטימי בכל סדרת הפעולות הזו שיוצר תחושה שהכל יהיה בסדר. איך לא?

עכשיו מגיע החלק של תכנון המפגשים. אנחנו צריכות להנחות את המפגשים ביחד. בקו. אני מניחה ששם יעלו דברים: ההחלטה על נושאים ועל החלק של כל אחת מאיתנו, מתי אני מנחה ומתי היא. מהו הסדר הנכון שדברים יעשו. מה נעשה במקרה של מחלוקת: מה קורה כשאני לא מסכימה לדרך שלה או שהיא חולקת על הדרך שלי? איך נאפשר לכל אחת מאיתנו את המקום שלה?

עכשיו אני חושבת שבחלק של ההנחיה עוד לא גילינו האחת את השניה ומתוך המקום הזה של 'אנחנו לא יודעות מספיק' אנחנו כבר הולכות לעבודה משותפת של הנחיה ושל הובלת קבוצה. זה משהו שנצטרך לעבוד עליו. יש לנו עוד כברת דרך רצינות לעבור ביחסים בינינו.

זוגיות אמרתי? אמרתי

 

אגב, מישהו מעוניין בפרו?

 

 

נכתב על ידי , 20/11/2007 08:26   בקטגוריות הקורס  
44 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של alonita ב-6/12/2007 12:37
 



זוללת אנרגיה


כשהיא נכנסת לחדר העיניים שלה עסוקות בחיפוש. היא מחפשת תשומת לב. עם חלק מהאנשים היא מתחבקת ומתנשקת, עם אחרים היא מסתודדת וממתיקה סוד מהאחרים היא מתעלמת. ברגעים האלה הלחיים שלה אדומות.. היא מחייכת היא מדברת היא מספרת לפרטי פרטים. אחר כך כשתתחיל העבודה במעגל היא כבר תהיה אחרת. שמוטה על הכסא. מבט עצוב בעיניה. משועממת משהו. מתעסקת בתיק שלה. מוציאה את היומן החום, מדפדפת בו. כותבת דברים. קוראת. מוציאה את המחברת וכותבת בה. היא בשלה.

מפעם לפעם היא מתפרצת למעגל באיזה משפט שמתחיל ב.."אני רוצה להגיד לכם שזה נשמע לי משהו שאתן צריכות לחשוב עליו, משהו חוצה גבולות... משהו שגובל באתיקה..." או "לי זה לא היה ברור כל השבוע ורק כעת אני מבינה שמה שנאמר כאן הוא בעצם משהו אחר.. אתן צריכות לחשוב על זה" אחרי זה היא שותקת ומתכנסת לעיסוקיה בחזרה.

כשתשומת הלב עוברת אליה שפת הגוף שלה משתנה ברגע. היא מזדקפת בכסא, הופכת להיות מלאת חיים, העיניים בורקות, הלחיים מתמלאות. אחר כך כשנעבור הלאה היא נראית כמו בלון שתקעו בו סיכה. שמוטה על הכסא, מבט של חוסר שביעות רצון מרוח על הפרצוף שלה מאוזן לאוזן והיא חסרת מנוחה.

היא מסוג הטפוסים שאני מגדירה כזוללי אנרגיה. זוללת אנרגיה רגשית בכמויות. יש לה דרכים. היא מחפשת תמיכה כל הזמן. יש לה קואליציות. אנשים שכל הזמן מגנים עליה ומדבררים אותה, אם במקרה היא לא מובנת. הדברים האלה מתרחשים מתחת לפני השטח בשקט בשקט מבלי שנרגיש. זה לא נראה משהו שיש לייחס לו חשיבות מיוחדת. כאילו מסוכם על כולם שצריך להתייחס אם היא לא מרגישה טוב, מוטרדת, 'מוצפת רגשית' או שצריך להקשיב כשהיא אומרת את המשפטים שלה. רק אחר כך, כשאני מחברת דבר לדבר באיזשהו אופן מתברר כי הזמן ש'הולך' עליה הוא חסר פרופורציות לחלוטין ובמידה מסויימת – היא משתקת את הקבוצה.

נכתב על ידי , 7/11/2007 23:44   בקטגוריות הקורס  
40 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של עצמי ב-23/11/2007 23:39
 



על מערכת החינוך ועל השביתה


קטע מתוך נאומה של ח"כ שלי יחימוביץ בתגובה להצעות אי אמון בממשלה על רקע השביתה במערכת החינוך שהליכוד הגיש.
שלי יחימוביץ (העבודה-מימד):
גברתי יושבת הראש, חבריי חברי הכנסת. לפרקים אני מעבירה שיעור פה ושם בבית הספר של ילדיי. היו גם שנים שבהן יכולתי לאפשר לעצמי להעביר אפילו קורס שלם - -

יובל שטייניץ (הליכוד):
באיזה נושא?

שלי יחימוביץ (העבודה-מימד):
בנושאי תקשורת, פוליטיקה, כלכלה, חברה וכן הלאה. אשמח לספר לך על כך אחר-כך. אני יודעת שמדובר בעדות לא ממש יסודית כיוון שמדובר בהוראה ספורדית ולא בעבודה סיזיפית של לבוא מדי בוקר, ואחר-כך לבדוק מבחנים, ולדבר עם ההורים, וכל מה שכרוך בעבודה הקשה הזאת. מדובר באחת העבודות הקשות ביותר שיש במדינה; עבודה שמתבצעת על הרגליים, שדורשת כישורים רבים ביותר: כריזמה אישית, השכלה, יכולת עמידות, יכולת פדגוגית, סבלנות אין קץ. מדובר במקצוע שמיותר להגיד שאינו מתוגמל כהלכה, וזה בלשון המעטה.

אני מכבדת את ההסכם שנחתם בין משרד החינוך והאוצר לבין הסתדרות המורים והעומד בראשה, יוסי וסרמן. בכלל, אני מכבדת הסכמים שנעשים בהסכמה, חרף הסתייגויות מסויימות שיש לי מההסכם. אבל בו בזמן אני דוחה בשאט נפש את ההסתה הקשה נגד ארגון המורים העל-יסודיים ונגד העומד בראשו, רן ארז.

בבסיס הדבר הזה עניין הרבה יותר עמוק מאשר שביתה במערכת החינוך, והוא מלחמת חורמה בעבודה המאורגנת בישראל; רצון לפרק את העבודה המאורגנת. אני רוצה להגיד לכם שחופש ההתארגנות וזכות השביתה מעוגנים באמנות בינלאומיות, מעוגנים בחוק הישראלי, ואת זכויות האדם הדמוקרטיות האלה יש ניסיון מתמיד להפוך לבלתי לגיטימיות. "לא לגיטימי לשבות", "שובתים על גבו של הציבור". מיהו הציבור הזה ששובתים על גבו? המורים הם לא ציבור? השובתים תמיד בעצמם הם הציבור, אבל איכשהו מצליחים לתעתע בנו ולהפוך את השובתים למי שהציבור הוא קרבנו. כאילו השובתים אינם בעצמם ציבור.
מה זה "על גבם של התלמידים"? הורה שחושב שהמורים שובתים על גבם של התלמידים שיקרא לבתו או לבנו ויסביר להם על זכות השביתה, ועל כך שהמורים מנהלים מאבק צודק ולגיטימי, וילמד אותם שיעור בדמוקרטיה, באזרחות ובחופש ההתארגנות. כי מהו מורה לבד, מהו עובד לבד בלי זכות ההתארגנות? עפר ואפר, עלה נידף ברוח. רק המורים כ"אנחנו", כארגון, יכולים להגיע להישגים, ואני רוצה מכאן לחזק את ידם.

צר לי על כך שראש מפלגתך, חבר הכנסת רובי ריבלין, עזב את האולם. הרי אתם אלה שהגשתם את הצעת האי אמון. כי בכל זאת רציתי לחוד לו, לבנימין נתניהו, חידון קטן שאני בטוחה שהוא היה יודע את התשובות עליו- -

ראובן ריבלין (הליכוד):
- - -

שלי יחימוביץ (העבודה-מימד):
- - מי לא חתם מאז שנת 2001 על הסכם עם המורים? – חידה מספר אחת- -

ראובן ריבלין (הליכוד):
לא - - -

שלי יחימוביץ (העבודה-מימד):
- - מי קיצץ בתקציב משרד החינוך פעם בשלושה חודשים עד כדי 16 קיצוצים סך-הכול בתקציב החינוך, שהגיעו ל-4 מיליארד שקלים? חידה מספר שתיים. אני מניחה שהוא יודע את התשובה.
- מי רצה לחוקק חוק שיגביל את זכות השביתה כך שכתנאי לשביתה תתקיים הצבעה במקום העבודה, שזה בערך כמו לקיים הצבעה במקומות העבודה אם לקיים את החוק או לא לקיים את החוק, אם לגנוב או לא לגנוב למשל. שזו בורות גמורה בעניין של הבנת מהות חופש ההתארגנות.
- ובעיקר, חידה מספר ארבע, מי קרא למערכת החינוך "פרה שמנה שלא נותנת חלב"? מי? ולמה הוא לא נמצא כאן עכשיו – כל כך חבל לי וצר לי על כך, בכל זאת הייתי רוצה לשמוע ממנו את התשובות.

 

מה קורה למערכת חינוך שמקצצים בה והולמים בה כפי שעשה ביבי? הורים חזקים שיש ברשותם ממון, אגב, לא הרבה ממון, הם לא צריכים להיות מיליונרים, הם יכולים להיות בני מעמד הביניים שבלית ברירה נאנקים תחת העומס כדי להבטיח חינוך טוב לילדיהם – מקימים לעצמם בתי ספר חלופיים; בתי ספר לטבע ולאומנויות, בתי-ספר דמוקרטיים פתוחים, והם גם מקימים עמותה ומשלמים דרכה למורים. ומורי העמותה? מצבם עוד יותר גרוע מאשר מורי משרד החינוך. להם אין כבר בכלל חופש התארגנות, ואין להם הסתדרות משלהם, ואין להם יו"ר הסתדרות שאפשר להשמיץ ולהכפיש אותו. מצבם יותר דומה למצבם של עובדי חברות השמירה והאבטחה ששומרים בפתח בית הספר, או לעובדות הניקיון שמועסקות באמצעות קבלנים כדי לנקות את הכיתות, כי גם הם, בפועל, מועסקים באמצעות קבלנים.

המאבק של מורי בתי הספר העל-יסודיים הוא מאבק של כולנו, הוא מאבק לגיטימי מאין כמותו. אנחנו צריכים להיזהר בכבודם ולהיזהר בזכות שלהם לשבות. אני שולחת להם מכאן דברי חיזוק וקוראת להם שלא להפסיק את השביתה ולהמשיך במאבקם עד שינהלו איתם משא ומתן מכובד, ולפחות חלק מתביעותיהם יתממשו. תודה רבה.

 

 וגם אני שולחת למורים מפה דברי חיזוק ועידוד להמשיך במאבקם שהוא מאבק על דמותה של החברה שלנו. 

נכתב על ידי , 3/11/2007 10:27   בקטגוריות ועכשיו ברצינות  
46 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של דפנה ב-12/11/2007 20:01
 





106,077
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 40 פלוס , משפחתי וחיות אחרות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמזונה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמזונה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)